Ebből már csapatutasítás lesz? Wolffnál kezd betelni a pohár

írta: M4Sport
2016. július 03. 17:28
FOTÓ: ©xpbimages.com

Újra téma a Mercedesnél a csapatutasítás. Toto Wolff kezdi megelégelni, hogy versenyzői egymásnak ütköznek – nem zárja ki, hogy a nem szeretett módszerrel zabolázzák meg őket.

Nos, Barcelona óta határozottan nem telt még el 30 verseny. Amikor Lewis Hamilton és Nico Rosberg az idei Spanyol Nagydíj rajtja után egymást ütötte ki a versenyből, Toto Wolff azt nyilatkozta, kitartanak évek óta követett szemléletmódjuk mellett, és miután mindent tisztáztak versenyzőikkel, továbbra is hagyják őket szabadon küzdeni egymással. Akkor úgy fogalmazott, a koccanások időnként benne vannak egy ilyen csatában, és amíg csak 30 versenyenként történik ilyen, valahogy elfogadják ezt.

Csakhogy Kanadában a két Ezüstnyíl ismét összeért a rajtnál, most pedig jött egy újabb, ezúttal utolsó körös ütközés Ausztriában. A helyszínen lévő Gerhard Berger azt nyilatkozta, csakis egy módon vehetik elejét az efféle eseteknek: csapatutasítással. És ezúttal Wolff is jelezte, talán valóban ez az egyetlen járható út mostantól.

„Jó esély volt rá, hogy egyik autónk sem ér célba. Ahogyan Barcelonában. Ütköznek az autóink – deja vu. Nem erre vágyunk. Egy csapat idiótának tűnünk, és ez teljes tiszteletlenség az ezerötszáz alkalmazottunkkal szemben, akik kidolgozzák a belüket azért, hogy felkészítsék az autókat – ezért kell ennek véget vetni” – nyilatkozta a sportigazgató a Sky Sportsnak.

„Úgy tűnik, a beszélgetéseink nem visznek előrébb minket, ezért el kell gondolkodnunk a lehetséges megoldásokon, és akár a nem túl népszerű csapatutasítások is szóba jöhetnek. Ez most napirenden van. Meg fogjuk beszélni ennek a lehetőségét, mert talán csak ez az egyetlen mód arra, hogy kézben tartsuk a helyzetet. Gyűlölőm a csapatutasítást, tartozunk a szurkolóinknak azzal, hogy hagyjuk a versenyzőket szabadon versenyezni, de ha ez ütközéshez vezet a csapattársak között, abból nem kérünk” – jelentette ki szigorúan.

Nem ez az első eset, amikor Wolff nagyobb szigorral fenyegeti versenyzőit. A múlt év végén a páros austini összezördülése, majd a következő hétvégéken látott oda-vissza üzengetések után utalást tett arra, hogy ha nem tudják megőrizni a házon belüli harmóniát, akár meg is válhatnak egyiküktől. A csapatutasítás lehetősége is többször előjött már kétes helyzetek után, ám a vezetőség eddig mindig talált más megoldást.

Érdekesség, hogy Niki Lauda tanácsadó eközben kategorikusan kizárta annak lehetőségét, hogy a közeljövőben csapatutasítással döntsenek arról, melyik versenyzőjük nyerjen.

Oszd meg!

8 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Jadeite
#8 Jadeite 2016. július 04. 05:08  

Komolyan nem értem, miért akarják a versenyzést megölni? Érthetőbb lenne, ha 1 másik csapatnak esélye lenne befogni őket, de sajnos nem ez a helyzet; ha már megvették a turbó-érát, legalább saját maguk ellen versenyezzenek.

plman
#7 plman 2016. július 03. 19:47  

a csapatutasításnak nem sok értelmét látom. Rosberg esetleg félreáll de Hamilton úgyis szarik majd bele. meg aztán majd jön a vádaskodás a szurkolók részéről.

Konszpiresiszeoriz
#6 Konszpiresiszeoriz 2016. július 03. 18:59  

Majd akkor lesz szigorú csapatutasítás amikor már Hami vezeti a bajnokságot!

Utoljára módosítva: 2016. július 03. 19:00

cyberpunk999
#5 cyberpunk999 2016. július 03. 18:31  
csaby_massa:
végre nem menekült a bukótérbe Rosbi, lehet furcsa amit mondok de ez a 4. hely többet ér mint egy nyuszi Rosberg 2. poziciója.

Nekem is tetszett, végre komoly csata az első helyért a vb címért harcolók között.
Ez az egy ütközéses előzés önmagában többet ért, mint az idei szerzon összes eddigi futama.

Végre meccs volt bassza meg. Ennél már csak az lenne jobb, ha némi adok-kapok is lenne hozzá, de ne legyünk telhetetlenek.

csaby_massa
#4 csaby_massa 2016. július 03. 18:19  

végre nem menekült a bukótérbe Rosbi, lehet furcsa amit mondok de ez a 4. hely többet ér mint egy nyuszi Rosberg 2. poziciója.

Zasalamel
#3 Zasalamel 2016. július 03. 17:50  
cyberpunk999:
Van még egy két trükk a tarsolyukban.

:D :D

cyberpunk999
#2 cyberpunk999 2016. július 03. 17:44  

Van még egy két trükk a tarsolyukban.

stonefly
#1 stonefly 2016. július 03. 17:42  

Az a baj hogy ezt most kimondták, és így ha alkalmazzák ha nem, mindenki bele fogja látni a beavatkozást a végeredményekbe. Akármi lesz az eredmény. ....legalább az illúziót hagynák meg ! :)
Van gondjuk bőven, Rosberg nem biztos hogy a legjobbkor dobta be ezt a trükköt.FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton, Niki Lauda, Toto Wolff

02016.10.22. 01:11

Rosberg óvatos

„Ezek a szabadedzések nem jelentenek túl nagy segítséget”

02016.10.22. 01:06

Terrorhangulat? Räikkönen mást mondana…

Arrivabene reagált Baldisserri kijelentésére – és nem érti, miért meglepő Räikkönen formája