Ecclestone: A versenyzők hallgassanak!

írta: M4Sport
2016. április 05. 09:51
FOTÓ: ©xpbimages.com

Bernie Ecclestone elhallgattatná az utóbbi időben egyre kritikusabb, s a közelmúltban a sportágat nyílt levél formájában is bíráló versenyzőket.

A versenyzők érdekvédelmi szervezete, a GPDA nemrég nyílt levélben jelezte, elégedetlen a Forma–1 döntéshozási rendszerével, s mielőbbi változtatásra szólította fel a sportág vezetőit. Bár Bernie Ecclestone válaszlevelében még arról írt, egyetért fölvetésükkel, s maga is aggasztónak találja, hogy a döntéshozás szintjén mindenki csak saját, és nem a sportág érdekeiért küzd, Bahreinben már azt hangoztatta, a versenyzőket is csak amolyan báboknak tekinti.

„Mi érdekük van a versenyzőknek a sportágban, azt leszámítva, hogy csak a pénzt veszik ki belőle?” – tette föl a kérdést a brit üzletember. „Sosem láttam olyat, hogy bármelyikük is egyetlen dollárt beleölt volna ebbe – még ha vacsorázni mész velük, akkor sem hajlandóak ők fizetni a számlát. Még azt sem kéne engedni nekik, hogy megszólaljanak! Üljenek az autójukba és vezessenek!”

David Coulthard, aki aktív korában maga is tagja volt a GPDA-nek, ugyanakkor nagyon is üdvözlendőnek találja, hogy a szervezet végre kilépett saját eddigi szerepéből, mely szinte kizárólag a biztonság javításában elvégzett munkában merült ki. „Úgy érzem, elértünk egy ponthoz, ahol a versenyzők már úgy érezték, a politika kezdi elterelni a figyelmet arról, ami igazán vonzó ebben a sportágban. A nyílt levelük emlékeztető volt, hogy ők is fontos szereplők. Jean Todt privát levélben válaszolt, Bernie Ecclestone még igazat is adott nekik abban, hogy idejétmúlt a döntéshozási folyamat” – vélekedett a Telegraph oldalán.

Majd kiemelte, bármennyire is próbálják egyes résztvevők (csapatfőnökök vagy akár Ecclestone) egy legyintéssel elintézni megmozdulásukat, az igenis ráirányította a figyelmet egy fontos problémára. „A sportágban könnyű elutasítónak lenni a versenyzőkkel szemben, de mégis csak ők ennek a show-nak a sztárjai. Beszélünk erről, szóval talán volt is valami haszna a levélnek. Ez a sportág még mindig egészségesnek mondható üzleti szempontból – de közben egy rosszul működő családra emlékeztet. Ez a rendellenesség pedig megosztó, és nem használ a sportágnak. Erre a legjobb példa az időmérő, amely még mindig érvényben van, holott sem a csapatok, sem a szurkolók nem szeretik” – fogalmazott.

Oszd meg!

30 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

cybergyerek
#30 cybergyerek 2016. április 06. 15:54  
successboy:
Sajnos nincs sok időm ,csak pár szóval. A V10 a hangi élmények miatt kell.Hogy nem a közúti autók laborja a mostani f1? Úgy hogy nem elektromos autókkal köröznek mint pl. a FE-be.Az utakon már elektromos autok haladnak, de az F1-ben benzin folyik? Hát ilyen felfogással akkor le vannak maradva.

azért az elektromos autók annyira még nem mindennaposak. így aztán formula e is csak hosszabb távon bírhat nagyobb jelentőséggel szerintem.

successboy
#29 successboy 2016. április 06. 08:10  
opamisi:
Látod tőlem pont ezt kapod vissza amit te csinálsz. Nekem nincs ezzel bajom, természetesen te úgy gondolod ahogy meg én is úgy. Nem állítom azért, hogy minden szép és jó, de hidd el sok szurkolónak valami olyasmi a baja amit leírtam. Még ezzel sincsen baj, csak az böki a csőröm ha valaki hülye azért , mert más gondol. Számomra ez kicsapja a biztosítékot, mert az nem adja meg az alapvető tiszteletet a másiknak. Egy-két dolgot viszont nem értek. Nem értem miért kell a V10-es, hiszen pont ezen a hétvégén dőlt meg a V10-es abszolút pályarekord, ergó ezek a gépek fel tudják venni a teljesítményben a versenyt az elődökkel. És pont ezen megy a taku-vaku a jövő évi szabályokkal, hogy gyorsabb (Már meg van) és erősebb (Hamarosan ha minden igaz a Merci a rebesgetett 1000 lóerő környékére ér.) kocsik legyenek. A vezethetőséget nyilván a pilóták tudják, de sztem ha a kanyarsebességek kisebbek, kisebb a tapadás, ergó nehezebben vezethető a verda, mert nem sínen megy (mint mondjuk a befújt diffúzorok korában). Ez lehet hülyeség, mert nem vagyok mérnök, de attól még rajongó lehetek és szerethetem szenvedéllyel a sportot szvsz. Hogy nem a közúti autók laborja a mostani f1? Mert szted mi a jövő autógyártásának az iránya? Sztem egyértelműen a hibrid. Egyszer majd elfogynak a fosszilis erőforrások és akkor az őskövület szívómotorok mehetnek a kukába. Egyébként a v10-es biztos betöltött hasonló szerepet, mert tömegessével rohangálnak v10-es motorral felszerelt autók a közutakon. Show kell? Én megnéztem a 2004-2006-os évek futamait többször is. Az előzés olyan volt, mint a fehér holló. Már az elejénél lehetett tudni az élmezőny befutóját és tized annyi akció volt, mint most. Gondolom most jön a mű előzés című duma, meg túl könnyű. Egy futammal ezelőtt maguk a pilóták mondták pont az ellenkezőjét és az új szabályoknál pl. erre is akarnak figyelni. Tudom, hogy nem foglak meggyőzni, nem is baj. Csak miheztartás végett írtam le pár gondolatot a mostanság divatos "bajokra".

Sajnos nincs sok időm ,csak pár szóval.
A V10 a hangi élmények miatt kell.Hogy nem a közúti autók laborja a mostani f1? Úgy hogy nem elektromos autókkal köröznek mint pl. a FE-be.Az utakon már elektromos autok haladnak, de az F1-ben benzin folyik? Hát ilyen felfogással akkor le vannak maradva.

successboy
#28 successboy 2016. április 05. 23:04  
cybergyerek:
korábban meg az volt a bajod emlékeim szerint (bár lehet hogy keverlek valaki mással), hogy nem eléggé sport és túlságosan a show irányába mennek el. sokszor a nézők se tudják hogy mit akarnak.

Nem emlékszem ilyenre.Egyébként az igaz ,hogy nem eléggé sport.Csak politika és biznisz.

opamisi
#27 opamisi 2016. április 05. 23:01  
successboy:
Értem a célzást ,nincs is ezzel semmi probléma.Azzal viszont annál több, hogy azt a személyt, aki ennyire nyíltan és élesen kritizálja a Formula 1-et mint például én, egyszerűen elkönyveled-elkönyvelitek egy egyszerű nosztalgiázóanak, fruszrált embernek, na meg a "régen minden jobb volt" felfogásban szenvedő személynek.Megy az egyszerű lejáratas és eljátszák az elégedett Formula 1 nézőt , kinek abszulút minden tők szupi.Szupi a V6, gyönyörűek az autók, izgalmasak a futamok és az évadok.Teljes lila köd. Itt megjegyezném teljesen őszintén, hogy megtetszett a V6-os motor hangja és a teljesítménye, tényleg nagyon ott van.Sőt, vannak futamok elvétve amik tényleg jók voltak. Viszont!Nekem és még néhány millió szavazónak is az a véleménye, hogy a királykategóriába show kell, na meg persze teljesítmény ,amit egy V10 bőven ki tudna szolgálni.Értjük az üzenetét a hybrid rendszernek és a spórolós évi 4 felhasználható motornak "költségcsökkentés" címszó alatt, de tudjuk ugy hogy ez óriási átbaszás.Van még a szöveg ,hogy az F1 a közúti autok labora, ami szintén egy nagy blödsinn.Na ezt itt rövidre is zárom, mert túl hosszú lenne.Vigyék a V6-ot a írtó drága hybrid rendszerrel oda ahova akarják, mert ez a tömeget nem érdekli. A tömeget valami más érdekli.Show kell ,olyan szabályokkal, amivel a versenyzők spórolás nélkül tudják tövig nyomni a gázt.De ez egy nagyon szép álom. A lenti két videóval pedig az emberek jelenlegi és a múlt szenvedélyét szerettem volna szemlélteni, ami elég nyilvánvaló.Természetesen nem szükséges egészen 2000-ig visszatekintenünk, hogy megtaláljuk az emberek szenvedélyét a sport iránt.Valahol 2009-nél múlt el a varázs az egész cirkuszól. Nosztalgia?Öregedés?(32)Kötődés? Na persze...

Látod tőlem pont ezt kapod vissza amit te csinálsz. Nekem nincs ezzel bajom, természetesen te úgy gondolod ahogy meg én is úgy. Nem állítom azért, hogy minden szép és jó, de hidd el sok szurkolónak valami olyasmi a baja amit leírtam. Még ezzel sincsen baj, csak az böki a csőröm ha valaki hülye azért , mert más gondol. Számomra ez kicsapja a biztosítékot, mert az nem adja meg az alapvető tiszteletet a másiknak.
Egy-két dolgot viszont nem értek. Nem értem miért kell a V10-es, hiszen pont ezen a hétvégén dőlt meg a V10-es abszolút pályarekord, ergó ezek a gépek fel tudják venni a teljesítményben a versenyt az elődökkel. És pont ezen megy a taku-vaku a jövő évi szabályokkal, hogy gyorsabb (Már meg van) és erősebb (Hamarosan ha minden igaz a Merci a rebesgetett 1000 lóerő környékére ér.) kocsik legyenek. A vezethetőséget nyilván a pilóták tudják, de sztem ha a kanyarsebességek kisebbek, kisebb a tapadás, ergó nehezebben vezethető a verda, mert nem sínen megy (mint mondjuk a befújt diffúzorok korában). Ez lehet hülyeség, mert nem vagyok mérnök, de attól még rajongó lehetek és szerethetem szenvedéllyel a sportot szvsz.
Hogy nem a közúti autók laborja a mostani f1? Mert szted mi a jövő autógyártásának az iránya? Sztem egyértelműen a hibrid. Egyszer majd elfogynak a fosszilis erőforrások és akkor az őskövület szívómotorok mehetnek a kukába. Egyébként a v10-es biztos betöltött hasonló szerepet, mert tömegessével rohangálnak v10-es motorral felszerelt autók a közutakon.
Show kell? Én megnéztem a 2004-2006-os évek futamait többször is. Az előzés olyan volt, mint a fehér holló. Már az elejénél lehetett tudni az élmezőny befutóját és tized annyi akció volt, mint most. Gondolom most jön a mű előzés című duma, meg túl könnyű. Egy futammal ezelőtt maguk a pilóták mondták pont az ellenkezőjét és az új szabályoknál pl. erre is akarnak figyelni.
Tudom, hogy nem foglak meggyőzni, nem is baj. Csak miheztartás végett írtam le pár gondolatot a mostanság divatos "bajokra".

cybergyerek
#26 cybergyerek 2016. április 05. 22:35  
successboy:
Értem a célzást ,nincs is ezzel semmi probléma.Azzal viszont annál több, hogy azt a személyt, aki ennyire nyíltan és élesen kritizálja a Formula 1-et mint például én, egyszerűen elkönyveled-elkönyvelitek egy egyszerű nosztalgiázóanak, fruszrált embernek, na meg a "régen minden jobb volt" felfogásban szenvedő személynek.Megy az egyszerű lejáratas és eljátszák az elégedett Formula 1 nézőt , kinek abszulút minden tők szupi.Szupi a V6, gyönyörűek az autók, izgalmasak a futamok és az évadok.Teljes lila köd. Itt megjegyezném teljesen őszintén, hogy megtetszett a V6-os motor hangja és a teljesítménye, tényleg nagyon ott van.Sőt, vannak futamok elvétve amik tényleg jók voltak. Viszont!Nekem és még néhány millió szavazónak is az a véleménye, hogy a királykategóriába show kell, na meg persze teljesítmény ,amit egy V10 bőven ki tudna szolgálni.Értjük az üzenetét a hybrid rendszernek és a spórolós évi 4 felhasználható motornak "költségcsökkentés" címszó alatt, de tudjuk ugy hogy ez óriási átbaszás.Van még a szöveg ,hogy az F1 a közúti autok labora, ami szintén egy nagy blödsinn.Na ezt itt rövidre is zárom, mert túl hosszú lenne.Vigyék a V6-ot a írtó drága hybrid rendszerrel oda ahova akarják, mert ez a tömeget nem érdekli. A tömeget valami más érdekli.Show kell ,olyan szabályokkal, amivel a versenyzők spórolás nélkül tudják tövig nyomni a gázt.De ez egy nagyon szép álom. A lenti két videóval pedig az emberek jelenlegi és a múlt szenvedélyét szerettem volna szemlélteni, ami elég nyilvánvaló.Természetesen nem szükséges egészen 2000-ig visszatekintenünk, hogy megtaláljuk az emberek szenvedélyét a sport iránt.Valahol 2009-nél múlt el a varázs az egész cirkuszól. Nosztalgia?Öregedés?(32)Kötődés? Na persze...

korábban meg az volt a bajod emlékeim szerint (bár lehet hogy keverlek valaki mással), hogy nem eléggé sport és túlságosan a show irányába mennek el. sokszor a nézők se tudják hogy mit akarnak.

successboy
#25 successboy 2016. április 05. 22:14  
opamisi:
Igen, ez a legtöbb esetben egyszerű pszichológia. Mindenki ahhoz a korhot ragaszkodik a legjobban amikor jól érezte magát, ami a legtöbbször a fiatalkora. ahogy öregszünk megszépülnek az emlékek és a kor amikor átéltük őket. Az olyan embereket meg külön nagyon bíróm akik lebirkáznak vagy hülyéznek, mert nem szarozod izomból a mai f1-et és nem osztod a véleményét. látszik, hogy majd kicsattan a beszélgetőpartner iránti alapvető tisztelettől. Sztem így nehéz egészséges párbeszédet létrehozni. Szvsz.

Értem a célzást ,nincs is ezzel semmi probléma.Azzal viszont annál több, hogy azt a személyt, aki ennyire nyíltan és élesen kritizálja a Formula 1-et mint például én, egyszerűen elkönyveled-elkönyvelitek egy egyszerű nosztalgiázóanak, fruszrált embernek, na meg a "régen minden jobb volt" felfogásban szenvedő személynek.Megy az egyszerű lejáratas és eljátszák az elégedett Formula 1 nézőt , kinek abszulút minden tők szupi.Szupi a V6, gyönyörűek az autók, izgalmasak a futamok és az évadok.Teljes lila köd.
Itt megjegyezném teljesen őszintén, hogy megtetszett a V6-os motor hangja és a teljesítménye, tényleg nagyon ott van.Sőt, vannak futamok elvétve amik tényleg jók voltak.
Viszont!Nekem és még néhány millió szavazónak is az a véleménye, hogy a királykategóriába show kell, na meg persze teljesítmény ,amit egy V10 bőven ki tudna szolgálni.Értjük az üzenetét a hybrid rendszernek és a spórolós évi 4 felhasználható motornak "költségcsökkentés" címszó alatt, de tudjuk ugy hogy ez óriási átbaszás.Van még a szöveg ,hogy az F1 a közúti autok labora, ami szintén egy nagy blödsinn.Na ezt itt rövidre is zárom, mert túl hosszú lenne.Vigyék a V6-ot a írtó drága hybrid rendszerrel oda ahova akarják, mert ez a tömeget nem érdekli.
A tömeget valami más érdekli.Show kell ,olyan szabályokkal, amivel a versenyzők spórolás nélkül tudják tövig nyomni a gázt.De ez egy nagyon szép álom.
A lenti két videóval pedig az emberek jelenlegi és a múlt szenvedélyét szerettem volna szemlélteni, ami elég nyilvánvaló.Természetesen nem szükséges egészen 2000-ig visszatekintenünk, hogy megtaláljuk az emberek szenvedélyét a sport iránt.Valahol 2009-nél múlt el a varázs az egész cirkuszól.
Nosztalgia?Öregedés?(32)Kötődés? Na persze...

opamisi
#24 opamisi 2016. április 05. 20:41  
cybergyerek:
igen ez már valahol ízlés kérdése is, hogy kinek mi tetszik, meg az is benne van hogy a legtöbb ember bizonyos okokból egyébként is jobban kötődik egy adott korszakhoz. én személyesen ismerek olyan embert, aki az F1-et illetően határozottan a 80-as évekre esküszik és mondjuk a 2000-es évek elejét se tartja semmivel jobbnak, mint a mait. :D

Igen, ez a legtöbb esetben egyszerű pszichológia. Mindenki ahhoz a korhot ragaszkodik a legjobban amikor jól érezte magát, ami a legtöbbször a fiatalkora. ahogy öregszünk megszépülnek az emlékek és a kor amikor átéltük őket.

Az olyan embereket meg külön nagyon bíróm akik lebirkáznak vagy hülyéznek, mert nem szarozod izomból a mai f1-et és nem osztod a véleményét. látszik, hogy majd kicsattan a beszélgetőpartner iránti alapvető tisztelettől. Sztem így nehéz egészséges párbeszédet létrehozni. Szvsz.

successboy
#23 successboy 2016. április 05. 17:28  
Enveblo:
csak egy link van

Oh tényleg

https://m.youtube.com/watch?v=Mg52AUQd5KY

Enveblo
#22 Enveblo 2016. április 05. 17:20  
successboy:
Akkor neked minden el lehet adni, szertjük mi is az ilyen vásárlókat.Hogy pontosan tudjam neked is szemlélteni a problémát: Lelátó és hangulat Melbourne 2000: https://www.youtube.com/watch?v=28fPAe4Ascs Melbourne 2016 hangulat: 4:52-től látható. De gondolom majd mindjárt megmagyarázza itt pár ember a "valódi" okát ennek, na meg azt hogy sose volt még ilyen yo a Formula uno. :D

csak egy link van

successboy
#21 successboy 2016. április 05. 17:11  
Jocke:
De hát ha valakinek ez tetszik? Hát Istenem! Attól neked jobb lesz, ha most sírva megtörik, és azt mondja, hogy igazad van, régen minden szép volt, most meg szar az egész? :)

Nekem attól lenne jobb ha eltünnének az igénytelen birka nézők legalább a lelátókról (részben már megtörtént ugye) ,kiknek mindent el lehet adni.Ugyanis ameddig van kereslet még ezekre a fantasztikus összejövetelekre 2 hetente, addig sem Bernie, sem pedig a nagy motorgyártók nem fognak komolyabb változást eszközölni.
Amíg nem csökken a bevételük addig nem paráznak és folytathatják tovább az ámokfutást.

cybergyerek
#20 cybergyerek 2016. április 05. 17:11  
Jocke:
De hát ha valakinek ez tetszik? Hát Istenem! Attól neked jobb lesz, ha most sírva megtörik, és azt mondja, hogy igazad van, régen minden szép volt, most meg szar az egész? :)

igen ez már valahol ízlés kérdése is, hogy kinek mi tetszik, meg az is benne van hogy a legtöbb ember bizonyos okokból egyébként is jobban kötődik egy adott korszakhoz. én személyesen ismerek olyan embert, aki az F1-et illetően határozottan a 80-as évekre esküszik és mondjuk a 2000-es évek elejét se tartja semmivel jobbnak, mint a mait. :D

Utoljára módosítva: 2016. április 05. 17:12

cybergyerek
#19 cybergyerek 2016. április 05. 17:01  
MS_argo001:
Kár, hogy a nézőszám nem ezt igazolja.

ha a tv-s nézőszámra gondoltál, akkor azzal kapcsolatban jegyezzük meg, hogy manapság igazából nem is nagyon lehet lemérni hogy az mekkora. csomó helyen fizetős csatornákra került az F1-be, ami alapból megrostálta kicsit a nézőszámot és akkor ott van az a tény, hogy rengetegen nézik streameken, vagy töltik le utólag a közvetítést. főleg ez utóbbiak miatt lehetetlen megállapítani az adatokat.
a helyszíni nézőszám meg eléggé eltérő pályánként, van ahol csökken, van ahol nő, van ahol stagnál.

Utoljára módosítva: 2016. április 05. 17:06

Jocke
#18 Jocke 2016. április 05. 16:53  
successboy:
Akkor neked minden el lehet adni, szertjük mi is az ilyen vásárlókat.Hogy pontosan tudjam neked is szemlélteni a problémát: Lelátó és hangulat Melbourne 2000: https://www.youtube.com/watch?v=28fPAe4Ascs Melbourne 2016 hangulat: 4:52-től látható. De gondolom majd mindjárt megmagyarázza itt pár ember a "valódi" okát ennek, na meg azt hogy sose volt még ilyen yo a Formula uno. :D

De hát ha valakinek ez tetszik? Hát Istenem! Attól neked jobb lesz, ha most sírva megtörik, és azt mondja, hogy igazad van, régen minden szép volt, most meg szar az egész? :)

successboy
#17 successboy 2016. április 05. 16:12  
Harangi:
Sokan sírnak itt a F1 hanyatlása miatt, amit igazából nem értek. Ha leülök vasárnap futamot nézni, az semmivel sem unalmasabb, mint pl. a 2000-es években volt.

Akkor neked minden el lehet adni, szertjük mi is az ilyen vásárlókat.Hogy pontosan tudjam neked is szemlélteni a problémát:


Lelátó és hangulat Melbourne 2000:

https://www.youtube.com/watch?v=28fPAe4Ascs

Melbourne 2016 hangulat:

4:52-től látható.


De gondolom majd mindjárt megmagyarázza itt pár ember a "valódi" okát ennek, na meg azt hogy sose volt még ilyen yo a Formula uno. :D

Utoljára módosítva: 2016. április 05. 16:14

trialboj
#16 trialboj 2016. április 05. 15:23  
Jocke:
A nézőszám nem egyenesen arányos az unalmassággal. Számomra egy biatlonverseny például marha izgalmas, de kétlem, hogy nagyon sokan vannak még így rajtam kívül. Amúgy szerintem is izgalmasabb jelenleg, mint volt a 2000-es években, az igazat megvallva nekem akkor teljesen elment a lelkesedésem, 2003 és 2006 között alig néztem. Bár a kilencvenes éveket, főleg ’97-et és ’98-at nálam nem lehet überelni :D

Azért 2000 években nem volt még elterjedt dolog az internet, nem volt ennyi csatorna, örültél ha vasárnap volt valami amit nézhetsz. Manapság Annyi film, sorozat, és sport lehetőség van, hogy nem elég ugyan annyi nyújtani, mert az emberek 2-3 unalmas "epizód" után fekete listára tesznek és onnan nehéz felállni.

opamisi
#15 opamisi 2016. április 05. 15:12  

Lehet, hogy pénzt vesznek ki, de a töredékét annak amit te Bernie.

MS_argo001
#14 MS_argo001 2016. április 05. 12:30  
Jocke:
A nézőszám nem egyenesen arányos az unalmassággal. Számomra egy biatlonverseny például marha izgalmas, de kétlem, hogy nagyon sokan vannak még így rajtam kívül. Amúgy szerintem is izgalmasabb jelenleg, mint volt a 2000-es években, az igazat megvallva nekem akkor teljesen elment a lelkesedésem, 2003 és 2006 között alig néztem. Bár a kilencvenes éveket, főleg ’97-et és ’98-at nálam nem lehet überelni :D

Lehet, hogy te így vagy vele, pár(millió) másik ember pedig másképp gondolja.

Egyébként itt nem az unalmasságról volt szó, nem is értem, miért vetette fel valaki.

Jocke
#13 Jocke 2016. április 05. 12:24  
MS_argo001:
Kár, hogy a nézőszám nem ezt igazolja.

A nézőszám nem egyenesen arányos az unalmassággal. Számomra egy biatlonverseny például marha izgalmas, de kétlem, hogy nagyon sokan vannak még így rajtam kívül. Amúgy szerintem is izgalmasabb jelenleg, mint volt a 2000-es években, az igazat megvallva nekem akkor teljesen elment a lelkesedésem, 2003 és 2006 között alig néztem. Bár a kilencvenes éveket, főleg ’97-et és ’98-at nálam nem lehet überelni :D

Zasalamel
#12 Zasalamel 2016. április 05. 12:11  

Ez a cikk tökéletesen rávilágított arra h ki is az F1 problémájának a forrása.

MS_argo001
#11 MS_argo001 2016. április 05. 12:11  
Harangi:
Sokan sírnak itt a F1 hanyatlása miatt, amit igazából nem értek. Ha leülök vasárnap futamot nézni, az semmivel sem unalmasabb, mint pl. a 2000-es években volt.

Kár, hogy a nézőszám nem ezt igazolja.

sztárvorsz
#10 sztárvorsz 2016. április 05. 12:08  

Azon kivul hogy zsebre rakja a kozvetitesi dijak jelentos reszet, o se tesz olyan sokat hozza mar szerintem. Mondjuk az igazi problema nem ott van szerintem. Inkabb ott, hogy nincs egy egyseges iranyito szerv mint anno Mosley, cserebe a politika dont mindenek felett. Ha 1 csapat nagy reklamerteket hoz, akkor vagy nekik kedveznek majd a szabalyok, vagy kivonulnak, levannak osztva a lapok a hatterben sajnos.

Harangi
#9 Harangi 2016. április 05. 12:08  

Sokan sírnak itt a F1 hanyatlása miatt, amit igazából nem értek. Ha leülök vasárnap futamot nézni, az semmivel sem unalmasabb, mint pl. a 2000-es években volt.

Rocketfinger
#8 Rocketfinger 2016. április 05. 12:03  

vén hülye. a versenyzőknek nem is az a dolguk, hogy pénzt öljenek a sportba. az a TE dolgod lenne báttya! te viszont az utóbbi időben már inkább csak kifelé veszed a pénzt, a világ legjobb pályáit nyírod ki a rohadt jogdíjaiddal és hozol helyettük szarokat. mellesleg a versenyzők akiknek kussolnia kéne neked is hozzák a gubát, úgyhogy ezt gondold át még egyszer.

csiga00
#7 csiga00 2016. április 05. 11:53  

Szerintem Ecclestone bárkit "megkérne", hogy hallgasson, aki kicsit is kritizálja a Forma-1-et (kivétel saját maga). Egyébként lehet, hogy pénzt nem tesznek bele a versenyzők, de ettől függetlenül aggódhatnak a sportért és a fellépésükkel is csak azt akarják, hogy hosszú távon és egészségesen fennmaradjon a száguldó cirkusz. Coulthard is jól mondta, a levél miatt legalább többet beszélnek a problémákról (bár jó lenne már értelmes tetteket is látni).

Az időmérős hercehurca pedig tényleg jól tükrözi a mai F1 állapotát.

JensonForPresident
#6 JensonForPresident 2016. április 05. 11:44  

En mas oldalrol kozelitenem ezt meg...alapvetoen Bernie nem tud - es soha nem is fog tudni - osszhangba kerulni a mai "demokratikus", progressziv nezetekkel. A Forma-1 mindig is diktaturakent mukodott, viszont ez manapsag mar nem nepszeru, viszont nincs bizonyitva hogy mashogy is tudna mukodni ez a sport.

Bernie ezt mondja mindig, hogy diktatura kell, mert nem tud mast mondani. Ez a versenyzok hallgassanak dolog sem jelent mast...egyszeruen o megmaradt a 60-70-80-as evekben, ami valahol ertheto, az emberek ilyen idosen mar nem valtoznak, azt tartjak meg amivel leeltek az eletuket. Akkoriban pedig a versenyzok semmit nem diktaltak, foleg nem a sportag szabalyait.

Nem hiszem hogy az oreg leepult volna, sot...en szeretnek olyan allapotban lenni mint o majd annyi idosen.

Hogy kinek van igaza...nem tudom, de szerintem nagyon rizikos lenne ugymond a nepre bizni a Forma-1-et. Nem lenne baj a diktaturaval, ha lenne egy fiatal, dinamikus vezeto (Horner peldaul) aki hosszu ideig biztositana a folytonossagot.

Utoljára módosítva: 2016. április 05. 12:05

MS_argo001
#5 MS_argo001 2016. április 05. 11:18  

Komolyra fordítva a szót, nem tartom valószínűtlennek, hogy Bernie megroppant a rá nehezedő nyomás alatt. Nem semmi stressz lehetett úgy élni, hogy hatalmas mennyiségű vagyonok felől hozott folyamatosan döntéseket. Lehet, hogy pszichésen felemésztette, és ennek az eredményét látjuk most. Nem tartom kizártnak, hogy beteg ember.

Én megértem, hogy egy üzleti vállalkozás nem működhet sikeresen, ha a tagok eltérő álláspontjaikkal akadályokat gördítenek a folyamatos működés elé. Viszont 1) a F1 nem(csak) vállalkozás, hanem sport, 2) viszonylag régóta nézek F1-et, de ritkán tapasztalok ilyen egyetértést a pilóták, csapatok, csapatvezetők részéről.

Ezt komolyan át kellene gondolni, mert a lehető legrosszabb irányba tart a F1, és ezt hosszútávon Bernie pénztárcája is megsínyli majd. Bár az is lehet, hogy Bernie már nem igazán tervez hosszútávon...

trialboj
#4 trialboj 2016. április 05. 11:07  

Már az m4 es felvezetőben is volt 1 nagyon rövid riport vele, amiben a kérdésre hogy mit szól a pilóták által benyújtott panaszlevélre, azt nyilatkozta hogy nem hiszi hogy a versenyzők írták a levelet, szerinte még írni sem tudnak.
Mivel akadozott a stream és többnyire skyon néztem, azt hittem kihagytam valamit, és ez csak valami viccelődés volt.

De most elég egyértelműen bebizonyította hogy komoly elmebeteg, és ezen nyilatkozatai által, azt is, hogy SENKI nem meri ezt megmondani neki.

Hány ember nézné az F1-et ha EZEK a pilóták egyszerre azt mondanánk hogy nem versenyzünk egy ilyen rendszerben. Bárkit hozna a helyükre óriási nézettséget bukna, mert az emberek többnyire a pilótáknak szurkolnak, és nem a csapatoknak. Kimi megtartásában is biztos közrejátszott hogy rendkívül nagy rajongótárbora van, és azzal hogy adtak neki még 1 évet kibontakozni ezek az emberek lehet kicsit jobban kedvelik majd a ferkát ha Kimi lelép az f1ből.

grabowsky78
#3 grabowsky78 2016. április 05. 10:57  

Elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy a f1 egy ilyen komoly sportág lett és úgy néz ki abban is, hogy ennyire mélyre zuhant és zuhant tovább! A legjobb az lenne, ha a vén "dagobert-et" tüntetnék már el, látszik rajta, hogy nagyon okos akar lenni mikor nyilatkozik és valami nagyot akar mindig mondani, de szerintem már nagyon égő és kellemetlen a sportágnak, hogy egy ilyen eszetlen aggastyánnak beleszólása van bármibe is! Fiatal embereket kellene a vezetőségbe ültetni akkor talán lenne valami értelmes gondolat is, amitől javulna a f1 népszerűsége!

Raikkönen
#2 Raikkönen 2016. április 05. 10:10  
MS_argo001:
„Mi érdekük van a versenyzőknek a sportágban, azt leszámítva, hogy csak a pénzt veszik ki belőle?” – tette föl a kérdést a brit üzletember. „Sosem láttam olyat, hogy bármelyikük is egyetlen dollárt beleölt volna ebbe – még ha vacsorázni mész velük, akkor sem hajlandóak ők fizetni a számlát. Még azt sem kéne engedni nekik, hogy megszólaljanak! Üljenek az autójukba és vezessenek!” Azt hiszem jót tenne az F1-nek, ha a közeléből is eltűnne ez az "ember".

Ennyi.Az F1 jelenlegi legnagyobb problémája Bernie Ecclestone, és nem is fognak megoldódni a gondok, amíg nyugdíjba nem vonul.

MS_argo001
#1 MS_argo001 2016. április 05. 10:03  

„Mi érdekük van a versenyzőknek a sportágban, azt leszámítva, hogy csak a pénzt veszik ki belőle?” – tette föl a kérdést a brit üzletember. „Sosem láttam olyat, hogy bármelyikük is egyetlen dollárt beleölt volna ebbe – még ha vacsorázni mész velük, akkor sem hajlandóak ők fizetni a számlát. Még azt sem kéne engedni nekik, hogy megszólaljanak! Üljenek az autójukba és vezessenek!”

Azt hiszem jót tenne az F1-nek, ha a közeléből is eltűnne ez az "ember".

HairHungary