Ecclestone elmondta, szerinte ki minden idők legjobbja

írta: M4Sport
2016. szeptember 13. 19:43
FOTÓ: ©xpbimages.com

Ki minden idők legjobb versenyzője? Örök vitatéma ez a királykategóriában, az évek során pedig szinte minden fontosabb szereplő elmondta már véleményét. Legutóbb az F1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone véleményét is kikérték, ő pedig egy kissé meglepő választ adott.

A legtöbben ugyanis Ayrton Sennát, vagy Michael Schumachert szokták megnevezni, Ecclestone azonban egy harmadik klasszis mellett tette le a voksát (korábban egyébként már elhintette, hogy őt tartja a legnagyobbnak, most viszont bővebb magyarázatot is adott), amikor a Top Gear munkatársaként dolgozó Eddie Jordan egy hosszabb interjú végén a régi időkről faggatta.

Mielőtt feltette neki a klasszikus kérdés, megemlítette, jól tudja, 1970 posztumusz világbajnoka, Jochen Rindt (őt Ecclestone menedzselte) volt a kedvence az összes F1-es pilóta közül. „Nos, mivel nagyon közel álltunk egymáshoz, mivel partnerek és egyúttal barátok is voltunk, igen, valóban Jochent mondanám. De, ha azt kérdezitek tőlem, szerintem ki minden idők legjobb versenyzője, akkor én Prostot választom” – jelezte a 85 éves üzletember.

Válaszát hallva Jordan is megjegyezte, a legtöbben Sennát vagy Schumacher mondták volna, sőt még azt is megkérdezte, csak a vita kedvéért nevezte-e meg Alain Prostot, vagy komolyabb oka is van, hogy a franciát választotta. „Michael esetében nagyon sokat jelentett a csapat, és mindig volt egy csapattársa, aki segítette őt. Egy bizonyos időszakban ugyanez volt a helyzet Senna esetében is, míg Prostnak sosem adott meg ez a luxus. Mindig voltak ellenfelei” – kezdte magyarázatát.

„Úgy értem, ott volt mellette Senna, és egy csomó másik ember. Szóval – erre a kérdésre egyébként nagyon nehéz választ adni –, ha figyelembe vesszük ezt az egészet, akkor valószínűleg Prostot mondanám” – folytatta a 85 éves szakember, aki egykoron csapatvezetőként is ténykedetett; ő vásárolta fel Jack Barbham alakulatát és vezette vissza a csúcsra a ’80-as évek elején.

Nem meglepő tehát, hogy arra a kérdésre, melyik autót vásárolná meg magángyűjteményébe és nézegetné a kandalló mellett egy „saját” gép megnevezésével válaszolt. „Valószínűleg a BT49-es lenne az. Az, amivel Nelson (Piquet) megnyerte a világbajnoki címet. Valószínű, hogy csak emiatt az ok miatt választanám. Egyébként nem hoznak annyira lázba az autók” – magyarázta.

Ezen kijelentését erősítendő a nyilatkozat során még azt is elmondta, nem az autók, hanem az emberek miatt emlékszik vissza legszívesebben a ’70-es, ’80-as évekre, melyek minden korszaknál kedvesebbek neki. Ez akkor került szóba, amikor Jordan megemlítette, a falán csupán egy kép található, ami Carlos Pace Brabham BT44-esét ábrázolja. „Azok a legkedvesebb idők, de nem az autó miatt. Az emberek miatt, akikkel dolgom volt. Nem a Brabhamnél dolgozó emberekre gondolok, hanem az olyanokra, mint te, Ken (Tyrrell), Colin (Chapman), Ferrari Úr és a többiek…”

Oszd meg!

157 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Zasalamel
#157 Zasalamel 2016. szeptember 15. 08:48  
GreenHonda:
Rindt azt ígérte a feleségének, ha vb lesz, akkor visszavonul, úgyhogy az F1-ből mindenképp elment volna 70 után

Ezek az ígéretek nem jelentenek semmit, Sumi is azt ígérte Senna halála után h visszavonul 94 végén.

Utoljára módosítva: 2016. szeptember 15. 08:49

GreenHonda
#156 GreenHonda 2016. szeptember 15. 08:46  
Nigel:
Rindt kivételes tehetség volt, az egyetlen posztumusz világbajnok. Gyakran hajlamosak vagyunk csak a statisztikára hagyatkozni, figyelmen kívül hagyva a körülményeket. Pedig Rindt egyike volt azon brilliáns autóversenyzőknek, akiknek a felfelé ívelő karrierjét egy szörnyű baleset törte ketté. Egy világbajnoki cím áll a neve mellett, de ha a tudását nézzük, ez nem mérvadó, hiszen nagyon fiatalon hunyt el. Igen, és épp ezért rejtély, hogy mire vihette volna még. Megvolt benne a tűz, a lendület, az ifjonti hév, és a kellő gyorsaság. De balszerencséjére egy olyan korszakban versenyzett, amikor még nem lehetett 300-zal következmények nélkül bukni az Eau Rouge-ban, hanem minden ütközésnél számolni kellett a halállal, a megégéssel, vagy a lebénulással.

Rindt azt ígérte a feleségének, ha vb lesz, akkor visszavonul, úgyhogy az F1-ből mindenképp elment volna 70 után

Zasalamel
#155 Zasalamel 2016. szeptember 15. 07:37  
sztárvorsz:
"ugyanúgy" ? ne viccelj már, nem Schumacher-t kell itt védeni, hanem nektek antiknak kicsit jobban rágyúrni az összeesküvéselméletre xd javasolnék némi kutatómunkát Schumacher ügyileg, először értsd meg mi hogy történt, miért gondolja egy csomó ember azt, amit, aztán kezdj el gondolkodni. Én nem állítom, hogy minden idők legjobbja, szerintem nem is lehet ezt kijelenteni, de attól még nem csalás egy teljes korszak, meg nem mindenki hülye aki benne élt, kutyaütő aki benne versenyzett stb. Számomra egyértelműen a legjobb amit pilótától valaha is láttam. Bevallom 2010-es visszatérésekor feltettem magamnak kérdéseket, de aztán végül mégis azt kell mondjam, mutatott olyan dolgokat, amik jól sejtették miért is volt olyan sikeres anno. És igazából szerepelhetett volna ennél sokkal rosszabbul is, a múltat nem igen lehet elvenni tőle. Ezekkel az utalgatásokkal kb. pont azt jelzitek, hogy Schumacher mennyire beleköpött a Ti vasárnapi levesetekbe is anno. Meg hogy igazából itt minden a mákon meg csillagálláson múlik, Zsótinak is jobban kijöhetett volna a lépés ennyi erővel, nem is értem ilyen hozzáállásban mit lehet szeretni ebben a műfajban. Én pl. nem bírtam Prost-ot, egyre inkább elismerem, és tisztelem. Hamilton-al is így vagyok egyébként. Hogy egy tök más korszakban lévő Schumacher-hez akarjam hasonlítani annak nincs sok értelme - lehetetlen. De számomra MS mutatta a legtöbbet overall. Ha te úgy gondolod a te értékrended szerint Kimi-Seb-akárki is ugyanúgy rendelkezik olyan megkérdőjelezhetetlen plusszal, akkor az ő értékeik mellett kardoskodj, ne abból táplálkozzatok már hogy másokat, sőt egész generációkat lehúztok, meg minden kamu, rizsa, mindenki hülye kb. minden csak a szerencse által alakul úgy ahogy xd.

Tudod a faterom nagy sumi fan volt, elég ritkán nézi az F1-et így nagyon nincs képben, sokszor mond hülyeséget és még túlozni is szokott, de még ő se mond olyan zöldségeket h egy pilóta formálja a csapatot, vagy részt vett volna az autó tervezésébe. Tegnap már elmagyaráztam G0007-nek h egy f1-es csapat baromi összetett rendszerként működik, több 100 osztályban dolgozik több ezer ember egy konstrukció megtervezésében. Még egy tanult mérnök számára is baromi nehéz lépést tartani a technikai sport fejlődésével, főleg most a turbó érában. Egy pilóta nem nagyon tud ebbe beleszólni, mivel nem ezt tanulta, lehet akármilyen autószerelő, szart se ér ez a tudás a világ legszínvonalasabb sportágában. Raikkonen is megmondta h ő még nem látott pilótát tervezni.
Sumi max motiválni tudta a gárdát, elég jóban volt mindenkivel, baromi hatékonyan és összehangoltam tudtak együttműködni, de nem ő irányította a csapatot, nem ő dolgozott a gyárban, arra megvolt az arra szakosodott ember, ő csak a pályán végezte a munkáját.

Zasalamel
#154 Zasalamel 2016. szeptember 15. 07:24  
Nigel:
Amikor lehetett tesztelni, akkor sem ment nekik. 1972 óta van saját tesztpályájuk, gyakorolhattak orrba-szájba. De most nem MS-t akarom mindenáron isteníteni (az eredményei úgyis magukért beszélnek), csak az olyan típusú klasszisokra hívom fel a figyelmet, mint amilyen ő is volt. Lauda, Senna szintén hasonló tulajdonságokkal rendelkezett. Lauda megreformálta a Ferrarit, és természetesen nem egyedül az ő érdeme a siker, de jelentős részt vállalt belőle. Ugyanez igaz Sennára is. 1993-ban egy gyenguska McLarennel ott tudott lenni az élmezőnyben. Aztán otthagyta őket. Egy évre rá a csapat összeesett, még versenyt sem nyertek. Szóval ezek azok a nagyságok, akik nyomot hagynak maguk után. Mert nem csak gyorsak, de az egész csapatot magukkal tudják ragadni, és hihetetlen teljesítményre sarkalni. Az ilyen kaliberű versenyzőkből van nagyon kevés.

Akkor Hamilton is tervező? Otthagyta az erős mekit összezuhantak és megerősödött a merci.... vettel odament a gyengus torrohoz megerősödtek, majd otthagyta őket szintén legyengültek, majd a rb-val megerősödtek.....ne viccelj

Utoljára módosítva: 2016. szeptember 15. 07:25

sztárvorsz
#153 sztárvorsz 2016. szeptember 14. 23:32  
F1890:
a viszontlátásra! sozmorú h nem akarod elfogadni más véleményét akik ugyanúgy alátudják támasztani a véleményüket érvekkel nyilatkozatokkal. csak ugye nem egyeznek a te mesevilágoddal.

"ugyanúgy" ? ne viccelj már, nem Schumacher-t kell itt védeni, hanem nektek antiknak kicsit jobban rágyúrni az összeesküvéselméletre xd javasolnék némi kutatómunkát Schumacher ügyileg, először értsd meg mi hogy történt, miért gondolja egy csomó ember azt, amit, aztán kezdj el gondolkodni. Én nem állítom, hogy minden idők legjobbja, szerintem nem is lehet ezt kijelenteni, de attól még nem csalás egy teljes korszak, meg nem mindenki hülye aki benne élt, kutyaütő aki benne versenyzett stb.

Számomra egyértelműen a legjobb amit pilótától valaha is láttam. Bevallom 2010-es visszatérésekor feltettem magamnak kérdéseket, de aztán végül mégis azt kell mondjam, mutatott olyan dolgokat, amik jól sejtették miért is volt olyan sikeres anno. És igazából szerepelhetett volna ennél sokkal rosszabbul is, a múltat nem igen lehet elvenni tőle. Ezekkel az utalgatásokkal kb. pont azt jelzitek, hogy Schumacher mennyire beleköpött a Ti vasárnapi levesetekbe is anno. Meg hogy igazából itt minden a mákon meg csillagálláson múlik, Zsótinak is jobban kijöhetett volna a lépés ennyi erővel, nem is értem ilyen hozzáállásban mit lehet szeretni ebben a műfajban. Én pl. nem bírtam Prost-ot, egyre inkább elismerem, és tisztelem. Hamilton-al is így vagyok egyébként. Hogy egy tök más korszakban lévő Schumacher-hez akarjam hasonlítani annak nincs sok értelme - lehetetlen. De számomra MS mutatta a legtöbbet overall. Ha te úgy gondolod a te értékrended szerint Kimi-Seb-akárki is ugyanúgy rendelkezik olyan megkérdőjelezhetetlen plusszal, akkor az ő értékeik mellett kardoskodj, ne abból táplálkozzatok már hogy másokat, sőt egész generációkat lehúztok, meg minden kamu, rizsa, mindenki hülye kb. minden csak a szerencse által alakul úgy ahogy xd.

Nigel
#152 Nigel 2016. szeptember 14. 23:29  
F1890:
a rb sem 2005ben indult be hanem leginkább 09ben... úgyh egy csapatfőnöknek tbb év kell, ahogan egy cégnél is az új vezető irányelvei nem egiyk napról a másikra érvényesülnek. aztán jött brawn majd a fél benetton.


Már szóba került, hogy mennyit számít egyetlen ember jelenléte. Jordan gigászi magasságokba emelkedett, és gyakorlatilag egymaga cipelte a hátán a Bulls-t. Nem csak a játéktudásával emelkedett ki, egy igazi vezéregyéniség volt. Sok tehetség volt (van) az NBA-ben, de csak nagyon kevés hozzá fogható. Ha volt egyáltalán. Ezen lehet vitatkozni, de most inkább hagyjuk.

Több év kell egy csapatnak, ez nem kérdés. De nem elég csupán az, hogy világos céljaik vannak, és rengeteg pénzük. A Toyota példája is bizonyítja. A fociban alapszabály, hogy először végy egy jó kapust. A kapus szerepét az F1-ben a pilóta tölti be. Hiába nem ő építi a kocsit, de végső soron ő vezeti, ő az utolsó láncszem a gépezetben. És hogy ez a gépezet olajozottan működik-e, az nagyban függ a versenyzőtől.

Utoljára módosítva: 2016. szeptember 14. 23:31

F1890
#151 F1890 2016. szeptember 14. 23:19  
Nigel:
De addig is ott volt JT (’93-tól), és a főtervező John Barnard szintén nem volt kutyaütő. Öt év alatt azonban két futamgyőzelemre futotta a Ferrari erejéből. Egyszer kérdezték Laudát, hogy szerinte a siker egyedül MS érdeme-e. Azt válaszolta, hogy természetesen nem. Ő nem egy hosszútávfutó, ahol szinte minden a futón múlik (persze azért edzőre is szükség van, aki megfelelően felkészíti). De irányt tud szabni, vezetni tudja a csapatot. és legtöbbször épp egy vezetőre van szükség, akinek tekintélye van, akiben bíznak, és aki be is váltja a hozzá fűzött reményeket. Nem ígérget, hanem teljesítményt produkál. Nem keres kifogásokat, ha gyengébben megy a csapatnak, hanem felismeri a hibákat, és segít átlendíteni a csapatot a mélyponton.

a rb sem 2005ben indult be hanem leginkább 09ben... úgyh egy csapatfőnöknek tbb év kell, ahogan egy cégnél is az új vezető irányelvei nem egiyk napról a másikra érvényesülnek. aztán jött brawn majd a fél benetton.

Nigel
#150 Nigel 2016. szeptember 14. 23:11  
F1890:
lauda 90-es évek elején nyilatkozta mikor a ferrari tanácsadója volt h vegyék meg msc-t és igazoljanak a benettonból. ha így nézzük az ő érdeme a sikerek... de én nem tulajdonítok sohasem egy embernek sikert, mert 500 ember melója van ebben. és igen én azt h milyen kocsit rak össze a csapat egyértelműen a mérnököknek tulajdonítom. az h mit kezd vele az ember az már a pilótán múlik.


De addig is ott volt JT (’93-tól), és a főtervező John Barnard szintén nem volt kutyaütő. Öt év alatt azonban két futamgyőzelemre futotta a Ferrari erejéből.

Egyszer kérdezték Laudát, hogy szerinte a siker egyedül MS érdeme-e. Azt válaszolta, hogy természetesen nem. Ő nem egy hosszútávfutó, ahol szinte minden a futón múlik (persze azért edzőre is szükség van, aki megfelelően felkészíti).

De irányt tud szabni, vezetni tudja a csapatot. és legtöbbször épp egy vezetőre van szükség, akinek tekintélye van, akiben bíznak, és aki be is váltja a hozzá fűzött reményeket. Nem ígérget, hanem teljesítményt produkál. Nem keres kifogásokat, ha gyengébben megy a csapatnak, hanem felismeri a hibákat, és segít átlendíteni a csapatot a mélyponton.

Utoljára módosítva: 2016. szeptember 14. 23:18

F1890
#149 F1890 2016. szeptember 14. 23:01  
Nigel:
Amikor lehetett tesztelni, akkor sem ment nekik. 1972 óta van saját tesztpályájuk, gyakorolhattak orrba-szájba. De most nem MS-t akarom mindenáron isteníteni (az eredményei úgyis magukért beszélnek), csak az olyan típusú klasszisokra hívom fel a figyelmet, mint amilyen ő is volt. Lauda, Senna szintén hasonló tulajdonságokkal rendelkezett. Lauda megreformálta a Ferrarit, és természetesen nem egyedül az ő érdeme a siker, de jelentős részt vállalt belőle. Ugyanez igaz Sennára is. 1993-ban egy gyenguska McLarennel ott tudott lenni az élmezőnyben. Aztán otthagyta őket. Egy évre rá a csapat összeesett, még versenyt sem nyertek. Szóval ezek azok a nagyságok, akik nyomot hagynak maguk után. Mert nem csak gyorsak, de az egész csapatot magukkal tudják ragadni, és hihetetlen teljesítményre sarkalni. Az ilyen kaliberű versenyzőkből van nagyon kevés.

lauda 90-es évek elején nyilatkozta mikor a ferrari tanácsadója volt h vegyék meg msc-t és igazoljanak a benettonból. ha így nézzük az ő érdeme a sikerek... de én nem tulajdonítok sohasem egy embernek sikert, mert 500 ember melója van ebben. és igen én azt h milyen kocsit rak össze a csapat egyértelműen a mérnököknek tulajdonítom. az h mit kezd vele az ember az már a pilótán múlik.

Nigel
#148 Nigel 2016. szeptember 14. 22:59  
F1890:
akkor nézzük inkább úgy h mire mentek 09 óta, brawn todt nélkül. semmire.... az h nem lehet tesztelni az totál nem nekik fekszik, ezt a szabályrendszert nem nekik találták ki. szimulátorban szarok cfd-ben szintén, 08ban kunerálták az új gyárta létesítményt 14 vagy 15-re adták át... ez márpedig nem schumacher érdeme, hanem a csapaté. és a merci hibrid erőforrását sem schumacher rakta össze, mivel ez egy olyan 21. századi dolog ami épp ésszel felfoghatatlan... a ferrari nem volt 10-től verenyképes? dehogynem. a rb vb-t azóta sem nyert h vettel elment. de én mégsem az ő számlájára írom a kocsit hanem a mérnököknek tulajdonítom. 500-1000 ember munkáját ne legyünk már hülyék, nem 1 emberen múlik a kocsi


Amikor lehetett tesztelni, akkor sem ment nekik. 1972 óta van saját tesztpályájuk, gyakorolhattak orrba-szájba. De most nem MS-t akarom mindenáron isteníteni (az eredményei úgyis magukért beszélnek), csak az olyan típusú klasszisokra hívom fel a figyelmet, mint amilyen ő is volt.

Lauda, Senna szintén hasonló tulajdonságokkal rendelkezett. Lauda megreformálta a Ferrarit, és természetesen nem egyedül az ő érdeme a siker, de jelentős részt vállalt belőle.

Ugyanez igaz Sennára is. 1993-ban egy gyenguska McLarennel ott tudott lenni az élmezőnyben. Aztán otthagyta őket. Egy évre rá a csapat összeesett, még versenyt sem nyertek.

Szóval ezek azok a nagyságok, akik nyomot hagynak maguk után. Mert nem csak gyorsak, de az egész csapatot magukkal tudják ragadni, és hihetetlen teljesítményre sarkalni. Az ilyen kaliberű versenyzőkből van nagyon kevés.

Utoljára módosítva: 2016. szeptember 14. 23:08

F1890
#147 F1890 2016. szeptember 14. 22:53  
Nigel:
A Lauda éra után sem zuhant össze egyből a csapat. De hány világbajnokságot is nyertek MS visszavonulása óta ? Vele közösen összejött 5 egyéni és 6 konstruktőri cím. A 11 Ferrarinál eltöltött év alatt csak kétszer nem volt esélye a vb-elsőségre (’99-et nem számolom, ott a lábtörés tett keresztbe). A RB-nál 15 csak átmeneti gyengélkedés. Már most nem egy versenyen voltak ők a második erő, a Ferrari előtt. És ha még a motorjuk is jobb lenne... Az a leggyengébb pontjuk. De azt nem ők tervezik, rá vannak utalva a franciákra. Ahhoz képest nagyon szép szereplés, hogy már a kilépést fontolgatták. A Ferrari viszont teljesen független, ha nem megy jól nekik, nincs kifogás, csak magukat hibáztathatják. Márpedig idén alaposan visszaestek.

akkor nézzük inkább úgy h mire mentek 09 óta, brawn todt nélkül. semmire.... az h nem lehet tesztelni az totál nem nekik fekszik, ezt a szabályrendszert nem nekik találták ki. szimulátorban szarok cfd-ben szintén, 08ban kunerálták az új gyárta létesítményt 14 vagy 15-re adták át... ez márpedig nem schumacher érdeme, hanem a csapaté. és a merci hibrid erőforrását sem schumacher rakta össze, mivel ez egy olyan 21. századi dolog ami épp ésszel felfoghatatlan...

a ferrari nem volt 10-től verenyképes? dehogynem. a rb vb-t azóta sem nyert h vettel elment. de én mégsem az ő számlájára írom a kocsit hanem a mérnököknek tulajdonítom. 500-1000 ember munkáját ne legyünk már hülyék, nem 1 emberen múlik a kocsi

Nigel
#146 Nigel 2016. szeptember 14. 22:49  
F1890:
dehogynem összezuhant, 15ben semmit nem nyertek. na várjál, akkor most azzal akarsz érvelni h schumacher kiválása után nem zuhantak össze egyből? pedig akkor kellett volna. nem két futammal később.


A Lauda éra után sem zuhant össze egyből a csapat. De hány világbajnokságot is nyertek MS visszavonulása óta ? Vele közösen összejött 5 egyéni és 6 konstruktőri cím.

A 11 Ferrarinál eltöltött év alatt csak kétszer nem volt esélye a vb-elsőségre (’99-et nem számolom, ott a lábtörés tett keresztbe).

A RB-nál 15 csak átmeneti gyengélkedés. Már most nem egy versenyen voltak ők a második erő, a Ferrari előtt. És ha még a motorjuk is jobb lenne...

Az a leggyengébb pontjuk. De azt nem ők tervezik, rá vannak utalva a franciákra. Ahhoz képest nagyon szép szereplés, hogy már a kilépést fontolgatták. A Ferrari viszont teljesen független, ha nem megy jól nekik, nincs kifogás, csak magukat hibáztathatják. Márpedig idén alaposan visszaestek.

Utoljára módosítva: 2016. szeptember 14. 22:54

Nonohari
#145 Nonohari 2016. szeptember 14. 22:35  
F1890:
sennanak meg ott volt prost. a kor másik fenegyereke 4 vb címmel 5 második hellyel. nekem az égvilágon semmi bajom nincs ha vki msct tartja a legjobbnak, de nekem is had legyen már meg a véleményem arról h senna halála után kihalt egy generáció ami után hatalmas űr maradt msct leszámítva a felhozatalban. és arról is had legyen meg a véleményem h egy kurvajó autót a mérnökök terveznek, és leginkább az ő kezük által születik meg a siker, csak a pilóták vannak a középpontban.

Een 100%-ban egyetértünk.

F1890
#144 F1890 2016. szeptember 14. 22:34  
Nigel:
Szóval meg tudott nyerni két futamot, utána kutyaütő lett ? De itt nem is elsősorban Irvine-ról van szó, hanem arról, hogy mi lett a csapattal. Világos és egyértelmű a lejtmenet. Az is egyértelmű, hogy akkor kaptak ismét erőre, amikor az elsőszámú pilótájuk újra rendelkezésre tudott állni. "Csak" ennyit számított az általad ledegradált MS. A RB úgy is tudott futamokat nyerni, hogy Vettel egyszer sem állt a dobogó legfelső fokán. Ricciardóval is boldogult a csapat. Nem zuhant össze azt követően sem, hogy Vettel távozott tőlük.

dehogynem összezuhant, 15ben semmit nem nyertek.

na várjál, akkor most azzal akarsz érvelni h schumacher kiválása után nem zuhantak össze egyből? pedig akkor kellett volna. nem két futammal később.

albutr
#143 albutr 2016. szeptember 14. 22:32  

ha Schumacher nem lett volna akkor Hill3*vb lenne,Hakkinen 1998,1999,2000 és talán 2001 vb lett volna és nem távozott volna a f1-ből,Alonso már a spanyol nagydíjon megszrezte volna első győzelmét,Coulthard talán 2001-ben vb lett volna,Barrichello 2002 és 2004 vb lett volna,Fisichella 1997-ben a belga nagydíjon aratta volna első győzelmét,Ralf 6-nál több győzelme lenne,Trulli 2000 brazil 3,2001 spanyol indianapolis mindkétszer 3 ,2002 monaco Monza 3,3 2006 indianapolis 3 Button 2002 maláj 3 és 2004-ben már futamgyőzelmet is szerzett volna,Montoya 2001 spanyol nagydíjon aratta volna első győzelmét,Raikkönen 2002 francia nagydíjon aratta volna első győzelmét talán 2003-ban vb lett volna.

F1890
#142 F1890 2016. szeptember 14. 22:32  
Nonohari:
Schuminak lehet h gyenge csapattársai voltak (nem én mondtam) e ott volt Hakkinen, Kimi, Alonso

sennanak meg ott volt prost. a kor másik fenegyereke 4 vb címmel 5 második hellyel. nekem az égvilágon semmi bajom nincs ha vki msct tartja a legjobbnak, de nekem is had legyen már meg a véleményem arról h senna halála után kihalt egy generáció ami után hatalmas űr maradt msct leszámítva a felhozatalban. és arról is had legyen meg a véleményem h egy kurvajó autót a mérnökök terveznek, és leginkább az ő kezük által születik meg a siker, csak a pilóták vannak a középpontban.

Nigel
#141 Nigel 2016. szeptember 14. 22:29  
F1890:
nekem egyáltalán nem gurult el a gyógyszer. csak hihetetlen h olyan emberrel akarsz példálózni aki polet sem szerzett pályafutása során, szóval kis túlzással egy közepes pilóta volt. ha vettelt kivesszük a rb sem nyert volna 4 vb címet.tehát mint mondtam kell a pilóta is, de nem olyan kutyaütők mint örvájn :) sztem te nem vagy képes reálisan látni a szitut. mondtam két példát is h fölösleges kiindulni egy tavalyi évből ,de úgy látszik nem sikerült megérteni a példám lényegét :) ja és msc alatt is volt 4 futam amikor nem nyerek futamot. mellesleg a 99es vb volt sztem az egiyk legszinvonaltalabb vb harc amit valaha láttam. csomó balekoskodás a mclarentől hakkinentől örvájntól.


Szóval meg tudott nyerni két futamot, utána kutyaütő lett ? De itt nem is elsősorban Irvine-ról van szó, hanem arról, hogy mi lett a csapattal. Világos és egyértelmű a lejtmenet.

Az is egyértelmű, hogy akkor kaptak ismét erőre, amikor az elsőszámú pilótájuk újra rendelkezésre tudott állni. "Csak" ennyit számított az általad ledegradált MS.

A RB úgy is tudott futamokat nyerni, hogy Vettel egyszer sem állt a dobogó legfelső fokán. Ricciardóval is boldogult a csapat. Nem zuhant össze azt követően sem, hogy Vettel távozott tőlük.

Utoljára módosítva: 2016. szeptember 14. 22:32

Nonohari
#140 Nonohari 2016. szeptember 14. 22:28  
F1890:
tipikus olyan vélemény ami mögött tartalom nincs. csak aki nem ért velem egyet az hülye mentalitás :) zseniális, de tényleg .

Schuminak lehet h gyenge csapattársai voltak (nem én mondtam) e ott volt Hakkinen, Kimi, Alonso

F1890
#139 F1890 2016. szeptember 14. 22:24  
Nonohari:
Úgyse érti, kár a szóért. Én sose voltam MSC rajongó, de elismerem és JÓZAN ÉSSZEL belátom hogy Ő volt minden idők legjobbja minden szempontból. Aki kételkedik nem ért semmit/nem látja át a dolgok menetét.

tipikus olyan vélemény ami mögött tartalom nincs. csak aki nem ért velem egyet az hülye mentalitás :) zseniális, de tényleg .

Nonohari
#138 Nonohari 2016. szeptember 14. 22:22  
Nigel:
Látom, elgurult a gyógyszer. Hogy Irvine-nal akarok példálózni ? Ezek szerint mégsem volt olyan béna, ha meg tudta nyerni a Silverstone-t követő két futamot. De aztán mi lett ? Mi lett a csoda Ferrarival ? Mire mentek a sok tervező zsenivel ? Kurva jó volt a csapat, az eredmények is kurvára mutatják. Vedd ki a pilótát a csapatból, és akkor meglátod, hogy ki kinek köszönhet többet. Megkérdőjelezed MS szerepét a csapatai sikerében. Pedig ’96-ot már kitárgyaltuk, és mint az említett példa mutatja, az nem egyszeri eset volt. Basszus, te tényleg elfogult vagy, nem vagy képes reálisan értékelni a dolgokat. Nem, előtte sem nyertek mindig futamokat, de legalább ott voltak az élmezőnyben. a 6., 7. helyek viszont nem éppen az élmezőny eredményei.

Úgyse érti, kár a szóért.
Én sose voltam MSC rajongó, de elismerem és JÓZAN ÉSSZEL belátom hogy Ő volt minden idők legjobbja minden szempontból. Aki kételkedik nem ért semmit/nem látja át a dolgok menetét.

F1890
#137 F1890 2016. szeptember 14. 22:22  
Nigel:
Látom, elgurult a gyógyszer. Hogy Irvine-nal akarok példálózni ? Ezek szerint mégsem volt olyan béna, ha meg tudta nyerni a Silverstone-t követő két futamot. De aztán mi lett ? Mi lett a csoda Ferrarival ? Mire mentek a sok tervező zsenivel ? Kurva jó volt a csapat, az eredmények is kurvára mutatják. Vedd ki a pilótát a csapatból, és akkor meglátod, hogy ki kinek köszönhet többet. Megkérdőjelezed MS szerepét a csapatai sikerében. Pedig ’96-ot már kitárgyaltuk, és mint az említett példa mutatja, az nem egyszeri eset volt. Basszus, te tényleg elfogult vagy, nem vagy képes reálisan értékelni a dolgokat. Nem, előtte sem nyertek mindig futamokat, de legalább ott voltak az élmezőnyben. a 6., 7. helyek viszont nem éppen az élmezőny eredményei.

nekem egyáltalán nem gurult el a gyógyszer. csak hihetetlen h olyan emberrel akarsz példálózni aki polet sem szerzett pályafutása során, szóval kis túlzással egy közepes pilóta volt.

ha vettelt kivesszük a rb sem nyert volna 4 vb címet.tehát mint mondtam kell a pilóta is, de nem olyan kutyaütők mint örvájn :)

sztem te nem vagy képes reálisan látni a szitut. mondtam két példát is h fölösleges kiindulni egy tavalyi évből ,de úgy látszik nem sikerült megérteni a példám lényegét :)

ja és msc alatt is volt 4 futam amikor nem nyerek futamot. mellesleg a 99es vb volt sztem az egiyk legszinvonaltalabb vb harc amit valaha láttam. csomó balekoskodás a mclarentől hakkinentől örvájntól.

Utoljára módosítva: 2016. szeptember 14. 22:23

Nigel
#136 Nigel 2016. szeptember 14. 22:16  
F1890:
jézusmária. örvájnal akarsz példálózni bakker? eddie örvájnal akit beugróként mika salo elvert? akinek pole pocizíiója sem volt életében? komolyan? brawn nyert a brawn gp-vel később. todt rally dakar-ban is letette névjegyét msc után is nyert vb-t. úgyh sztem inkáb a csapat volt kurvajó, és volt egy nagyon jó pilótájuk is. "Akkor most hogy is van ez ? MS mégsem olyan béna kacsa, mint amilyennek beállítottad ? Mindenre van érved vele kapcsolatban. Tessék, mivel magyarázod ezt ?" ki a fasz mondta h msc béna? senki. csak azt mondtam h gyenge csapattársai voltak(nem mintha bármelyik megtudta volna verni a felhozatal miatt,de lett volna aki jobban megszorongatta volna a golyóit), kettő az ő korában gyengébb volt a felhozatal mint előtte és utána. mellesleg a szezon közben is volt olyan periódus h 4 futamon nem nyertek amíg msc indult ha beleszámítjuk silverstonet is


Látom, elgurult a gyógyszer.

Hogy Irvine-nal akarok példálózni ? Ezek szerint mégsem volt olyan béna, ha meg tudta nyerni a Silverstone-t követő két futamot. De aztán mi lett ? Mi lett a csoda Ferrarival ? Mire mentek a sok tervező zsenivel ?

Kurva jó volt a csapat, az eredmények is kurvára mutatják. Vedd ki a pilótát a csapatból, és akkor meglátod, hogy ki kinek köszönhet többet.

Megkérdőjelezed MS szerepét a csapatai sikerében. Pedig ’96-ot már kitárgyaltuk, és mint az említett példa mutatja, az nem egyszeri eset volt. Basszus, te tényleg elfogult vagy, nem vagy képes reálisan értékelni a dolgokat.

Nem, előtte sem nyertek mindig futamokat, de legalább ott voltak az élmezőnyben. a 6., 7. helyek viszont nem éppen az élmezőny eredményei.

Utoljára módosítva: 2016. szeptember 14. 22:23

Nonohari
#135 Nonohari 2016. szeptember 14. 22:14  
Nigel:
Ugye, most csak viccelsz ? A Brawnnak volt egy remek dobása 2009-ben, ennek köszönhették, hogy gyakorlatilag konkurencia nélkül voltak egész évben. Buttonnak vagy Rubensnek ehhez semmi köze. Ők megkapták a mezőny legjobb kocsiját, még szép, hogy élni tudtak a lehetőséggel. De az csak egyéves csoda volt Brawnéktól. Már ne is haragudj, de túlságosan alábecsülöd MS-t. Folyton azt hozod fel érvnek, hogy ott volt mellette Brawn, Byrne, Todt, és hogy nekik köszönhette a vb-címeket. Meg gúnyolódsz, hogy biztosan ő tervezte a kocsit, készítette a gumikat, etc. Álljunk már meg egy pillanatra. 1999-ben a Ferrari egyre jobb lett, már önerőből le tudta győzni a McLarent. Aztán jött Silverstone, MS a lábát törte, és emiatt több versenyt kihagyni kényszerült. Mi történt ezalatt a csapattal ? Ott volt Brawn, Todt, Byrne, ám érdekes módon a Scuderia futamról-futamra egyre gyengébben muzsikált. Egy-két futamon még kitarott a lendület, utána viszont menthetetlenül visszaestek. Helyezésekben kifejezve a ferrarisok legjobb eredményei Silverstone-t követően : 1 1 3 4 6 7. Ráadásul az időmérőkön is Häkkinenék vették át az irányítást. Ezt látva az olasz sajtó már követelte Schumacher visszatérését. És mi történt Malajziában, hosszas kihagyás után ? MS megszerezte a pole-t, a két Ferrari kibérelte az első sort, és a versenyen sem találtak legyőzőre, holott 4 futamon át nem tudtak győzni azt megelőzően. Akkor most hogy is van ez ? MS mégsem olyan béna kacsa, mint amilyennek beállítottad ? Mindenre van érved vele kapcsolatban. Tessék, mivel magyarázod ezt ?

Ilyen butáknak nem is érdemes válaszolni. Nyilván Rosbi és Schumi nem olyan kutyaütők hogy ne nyerjenek UGYANAZZAL a kocsival mint Button. Persze nem ugyanaz volt, de ezt egyes csekély értelmezési képességekkel rendelkezők nem láthatják át a.

F1890
#134 F1890 2016. szeptember 14. 22:11  
Nigel:
Ugye, most csak viccelsz ? A Brawnnak volt egy remek dobása 2009-ben, ennek köszönhették, hogy gyakorlatilag konkurencia nélkül voltak egész évben. Buttonnak vagy Rubensnek ehhez semmi köze. Ők megkapták a mezőny legjobb kocsiját, még szép, hogy élni tudtak a lehetőséggel. De az csak egyéves csoda volt Brawnéktól. Már ne is haragudj, de túlságosan alábecsülöd MS-t. Folyton azt hozod fel érvnek, hogy ott volt mellette Brawn, Byrne, Todt, és hogy nekik köszönhette a vb-címeket. Meg gúnyolódsz, hogy biztosan ő tervezte a kocsit, készítette a gumikat, etc. Álljunk már meg egy pillanatra. 1999-ben a Ferrari egyre jobb lett, már önerőből le tudta győzni a McLarent. Aztán jött Silverstone, MS a lábát törte, és emiatt több versenyt kihagyni kényszerült. Mi történt ezalatt a csapattal ? Ott volt Brawn, Todt, Byrne, ám érdekes módon a Scuderia futamról-futamra egyre gyengébben muzsikált. Egy-két futamon még kitarott a lendület, utána viszont menthetetlenül visszaestek. Helyezésekben kifejezve a ferrarisok legjobb eredményei Silverstone-t követően : 1 1 3 4 6 7. Ráadásul az időmérőkön is Häkkinenék vették át az irányítást. Ezt látva az olasz sajtó már követelte Schumacher visszatérését. És mi történt Malajziában, hosszas kihagyás után ? MS megszerezte a pole-t, a két Ferrari kibérelte az első sort, és a versenyen sem találtak legyőzőre, holott 4 futamon át nem tudtak győzni azt megelőzően. Akkor most hogy is van ez ? MS mégsem olyan béna kacsa, mint amilyennek beállítottad ? Mindenre van érved vele kapcsolatban. Tessék, mivel magyarázod ezt ?

jézusmária.

örvájnal akarsz példálózni bakker? eddie örvájnal akit beugróként mika salo elvert? akinek pole pocizíiója sem volt életében? komolyan?

brawn nyert a brawn gp-vel később. todt rally dakar-ban is letette névjegyét msc után is nyert vb-t. úgyh sztem inkáb a csapat volt kurvajó, és volt egy nagyon jó pilótájuk is.

"Akkor most hogy is van ez ? MS mégsem olyan béna kacsa, mint amilyennek beállítottad ? Mindenre van érved vele kapcsolatban. Tessék, mivel magyarázod ezt ?"
ki a fasz mondta h msc béna? senki. csak azt mondtam h gyenge csapattársai voltak(nem mintha bármelyik megtudta volna verni a felhozatal miatt,de lett volna aki jobban megszorongatta volna a golyóit), kettő az ő korában gyengébb volt a felhozatal mint előtte és utána.

mellesleg a szezon közben is volt olyan periódus h 4 futamon nem nyertek amíg msc indult ha beleszámítjuk silverstonet is

Utoljára módosítva: 2016. szeptember 14. 22:16

albutr
#133 albutr 2016. szeptember 14. 22:09  
MS_argo001:
Szerintem Zsóti a legjobb. 2004-ben pontot szerzett a Minardival, amit senki a világon nem mondhat el magáról. :D

nem Ide a legjobb.:P

albutr
#132 albutr 2016. szeptember 14. 22:04  
sztárvorsz:
Kicsit osztva, szorozva, hatodolva ki lehetne hozni, hogy adott csillagállás esetén Zsóti is vb lenne, csak pechje volt nahh :P

xD

Nigel
#131 Nigel 2016. szeptember 14. 22:00  
F1890:
sokat elmond. button elhagyta a bránt és hiába maradt ott brawn, Ott volt tehát a mérnök géniusz, a világbajnok kocsival, csak éppen az a pilóta hiányzott, aki a csúcsra vezette a csapatot.Rózberg és MSC egyetlen győzelmet sem szerzett a Merci színeiben ’2010-ben, azzal a kocsival, amellyel JB 6 futamot nyert egy évvel azelőtt.


Ugye, most csak viccelsz ? A Brawnnak volt egy remek dobása 2009-ben, ennek köszönhették, hogy gyakorlatilag konkurencia nélkül voltak egész évben. Buttonnak vagy Rubensnek ehhez semmi köze. Ők megkapták a mezőny legjobb kocsiját, még szép, hogy élni tudtak a lehetőséggel. De az csak egyéves csoda volt Brawnéktól.

Már ne is haragudj, de túlságosan alábecsülöd MS-t. Folyton azt hozod fel érvnek, hogy ott volt mellette Brawn, Byrne, Todt, és hogy nekik köszönhette a vb-címeket. Meg gúnyolódsz, hogy biztosan ő tervezte a kocsit, készítette a gumikat, etc. Álljunk már meg egy pillanatra. 1999-ben a Ferrari egyre jobb lett, már önerőből le tudta győzni a McLarent. Aztán jött Silverstone, MS a lábát törte, és emiatt több versenyt kihagyni kényszerült. Mi történt ezalatt a csapattal ? Ott volt Brawn, Todt, Byrne, ám érdekes módon a Scuderia futamról-futamra egyre gyengébben muzsikált. Egy-két futamon még kitarott a lendület, utána viszont menthetetlenül visszaestek. Helyezésekben kifejezve a ferrarisok legjobb eredményei Silverstone-t követően : 1 1 3 4 6 7.

Ráadásul az időmérőkön is Häkkinenék vették át az irányítást. Ezt látva az olasz sajtó már követelte Schumacher visszatérését. És mi történt Malajziában, hosszas kihagyás után ? MS megszerezte a pole-t, a két Ferrari kibérelte az első sort, és a versenyen sem találtak legyőzőre, holott 4 futamon át nem tudtak győzni azt megelőzően.

Akkor most hogy is van ez ? MS mégsem olyan béna kacsa, mint amilyennek beállítottad ? Mindenre van érved vele kapcsolatban. Tessék, mivel magyarázod ezt ?

Utoljára módosítva: 2016. szeptember 14. 22:11

Nonohari
#130 Nonohari 2016. szeptember 14. 22:00  

"olyanokra, mint te, Ken (Tyrrell), Colin (Chapman), Ferrari Úr és a többiek…"
Tudom ez már csak nosztalgia, de ezek voltak a nagy zsenik. Komolyan, csak alapos fogmosás után merem kiejteni ezen emberek nevét.

BP05
#129 BP05 2016. szeptember 14. 21:59  
Zasalamel:
Igen, ez különbözteti meg egy top kategóriás versenyzőt egy középszerűtől. Sumi, Alonso, Vettel, Hamilton nyert több versenyt is kevésbé jobb technikával. Alesi, Berger, DC, Barrichello-ról elmondható ez?

Csak nem mindegy hogy mennyire kevésbé is jó az a technika, mert pl. mikor szar volt a Mclaren 09-ben addig Hamilton se nyert vele amikor feljavult akkor már igen vagy tavaly mikor betliztek a Mercisek a top 2-es Ferrarival Vettel is nyert, idén az RB-vel is alig bírnak.

szerk.
Alesi, Berger, DC nyertek gyengébb technikával szóval igen elmondható ez :D

Utoljára módosítva: 2016. szeptember 14. 22:04

Zasalamel
#128 Zasalamel 2016. szeptember 14. 21:44  
BP05:
Talán nem MSC-ből kellene kiindulnod, és nem olyasvalakihez mérned aki a valaha volt egyik legjobb aki megfordult az F1-ben.

Igen, ez különbözteti meg egy top kategóriás versenyzőt egy középszerűtől. Sumi, Alonso, Vettel, Hamilton nyert több versenyt is kevésbé jobb technikával.

Alesi, Berger, DC, Barrichello-ról elmondható ez?

Utoljára módosítva: 2016. szeptember 14. 21:51

BP05
#127 BP05 2016. szeptember 14. 21:40  
Zasalamel:
Hát ha Sumi azzal a fos ferkával nyert 3 versenyt 1 évben Willi űrhajók mellett, míg Alesi egy ferkánál jobb benettonnal sem tudott, akkor nem gondolod h esetleg a francia mégse olyan jó? Abban a benettonban bőven volt 3-4 győzelem.

Talán nem MSC-ből kellene kiindulnod, és nem olyasvalakihez mérned aki a valaha volt egyik legjobb aki megfordult az F1-ben.

BP05
#126 BP05 2016. szeptember 14. 21:31  
F1890:
na most a logikátokból kiindulva akkor nemtom miről beszélünk. ti azzal érveltek h a szakik ezt mondják. de mikor én jövök a golden érával akkor nem számít a szakik véleménye :)

Én elfogadom a szakik ezen véleményét hisz ahogy mondtam is van 5 VB a mezőnyben, az már más kérdés hogy hiába vannak ennyien ha mindig csak 1 ül űrhajóban és a többiek meg csak dísznek vannak mert esélyük sincs ellene max akkor van egy minimális ha a technika iszonyat sokszor megdöglik alattuk. Mellesleg attól mert a maiakat dícsérik még nem húzták le a korábbit, vagy ha igen mutasd.

Zasalamel
#125 Zasalamel 2016. szeptember 14. 21:20  
BP05:
Mondjuk engem nem különösebben érdekel Alesi vagy Berger, de Bazd+ Alesi mikor ült egy olyan technikában amivel sorra kellett volna szállítania a győzelmeket? Talán 96-ban volt alatta a legjobb technika csak pechjére a Williams meg űrhajó volt úgyhogy szart se ért vele. Akkor meg fi a f*szról beszélsz, meg bizonyítékokról. A maiak se nyerik sorra a futamokat ha nincs alattuk győztes kocsi.

Hát ha Sumi azzal a fos ferkával nyert 3 versenyt 1 évben Willi űrhajók mellett, míg Alesi egy ferkánál jobb benettonnal sem tudott, akkor nem gondolod h esetleg a francia mégse olyan jó? Abban a benettonban bőven volt 3-4 győzelem.

Utoljára módosítva: 2016. szeptember 14. 21:29

F1890
#124 F1890 2016. szeptember 14. 21:19  
BP05:
Pedig ha ezt állítod akkor kell, az más ha nem megy akkor viszont nem kell f*szságokkal jönni és akkor nincs is mit bizonygatni. Nincs mit felmagasztalnunk mert az elismert nevek nem ,,szarozzák,,(vagy nevezd ahogy akarod őket csak ti, szóval nekünk mindaddig nincs is mit bizonygatni.

na most a logikátokból kiindulva akkor nemtom miről beszélünk. ti azzal érveltek h a szakik ezt mondják. de mikor én jövök a golden érával akkor nem számít a szakik véleménye :)

BP05
#123 BP05 2016. szeptember 14. 21:00  
F1890:
én nekem nem lételemem bebizonyítani azt h így van. inkább nektek annyira fontos h felmagasztaljuk azt a korszakot, mert akkor még jobbnak tűnik msc :) terelek? én nem terelek. csak poénból reagáltam nigel hülyeségére :D

Pedig ha ezt állítod akkor kell, az más ha nem megy akkor viszont nem kell f*szságokkal jönni és akkor nincs is mit bizonygatni.
Nincs mit felmagasztalnunk mert az elismert nevek nem ,,szarozzák,,(vagy nevezd ahogy akarod őket csak ti, szóval nekünk mindaddig nincs is mit bizonygatni.

BP05
#122 BP05 2016. szeptember 14. 20:54  
Zasalamel:
B*mmeg, Alesi egy, ismétlem EGY kib*szott győzelmet szerzett, azt is nagy szerencsével. Ha neked ez nem ez nem bizonyíték akkor semmi, és ez az ember végig ott volt a 2-3 helyeken azzal a benetonnal 1996-ban.

Mondjuk engem nem különösebben érdekel Alesi vagy Berger, de Bazd+ Alesi mikor ült egy olyan technikában amivel sorra kellett volna szállítania a győzelmeket? Talán 96-ban volt alatta a legjobb technika csak pechjére a Williams meg űrhajó volt úgyhogy szart se ért vele. Akkor meg fi a f*szról beszélsz, meg bizonyítékokról. A maiak se nyerik sorra a futamokat ha nincs alattuk győztes kocsi.

F1890
#121 F1890 2016. szeptember 14. 20:35  
BP05:
Jellemző, egyből terelsz mert megint csak butasággal akartál visszavágni Nigelnek :D Gyenge volt a felhozatal? Szerinted az volt, szerintem nem. Bizonyítsd be hogy neked van igazad! Mi támasztaná alá, attól mert páran ezt állítjátok ez még szart se igazol. Te mondtad hogy még a szakik véleménye se számít akkor tiétek pláne nem.

én nekem nem lételemem bebizonyítani azt h így van. inkább nektek annyira fontos h felmagasztaljuk azt a korszakot, mert akkor még jobbnak tűnik msc :)

terelek? én nem terelek. csak poénból reagáltam nigel hülyeségére :D

Zasalamel
#120 Zasalamel 2016. szeptember 14. 20:31  
BP05:
Jellemző, egyből terelsz mert megint csak butasággal akartál visszavágni Nigelnek :D Gyenge volt a felhozatal? Szerinted az volt, szerintem nem. Bizonyítsd be hogy neked van igazad! Mi támasztaná alá, attól mert páran ezt állítjátok ez még szart se igazol. Te mondtad hogy még a szakik véleménye se számít akkor tiétek pláne nem.

B*mmeg, Alesi egy, ismétlem EGY kib*szott győzelmet szerzett, azt is nagy szerencsével. Ha neked ez nem ez nem bizonyíték akkor semmi, és ez az ember végig ott volt a 2-3 helyeken azzal a benetonnal 1996-ban.

Utoljára módosítva: 2016. szeptember 14. 20:33

BP05
#119 BP05 2016. szeptember 14. 20:28  
F1890:
hh melyiket? volt két közepes versenyzőjük 96-ban. és erről pofázunk már több napja. h akkoriban gyenge volt a felhozatal :) ez is csak azt támasztja alá amiről beszélünk egypáran :)

Jellemző, egyből terelsz mert megint csak butasággal akartál visszavágni Nigelnek :D
Gyenge volt a felhozatal? Szerinted az volt, szerintem nem. Bizonyítsd be hogy neked van igazad! Mi támasztaná alá, attól mert páran ezt állítjátok ez még szart se igazol. Te mondtad hogy még a szakik véleménye se számít akkor tiétek pláne nem.

F1890
#118 F1890 2016. szeptember 14. 20:13  
BP05:
Ja csak éppen azt valahogy kihagytad a történetből hogy 2010-re betiltották a Brawn dupladifis megoldását aminek köszönhették az előnyüket és ami nélkül az a kocsi szart se ért. 96-ra a Benetonnak milyen világmegváltó megoldását is tiltották be? Azért nem volt rossz próbálkozás :D

hh melyiket? volt két közepes versenyzőjük 96-ban. és erről pofázunk már több napja. h akkoriban gyenge volt a felhozatal :) ez is csak azt támasztja alá amiről beszélünk egypáran :)

BP05
#117 BP05 2016. szeptember 14. 20:12  
F1890:
sokat elmond. button elhagyta a bránt és hiába maradt ott brawn, Ott volt tehát a mérnök géniusz, a világbajnok kocsival, csak éppen az a pilóta hiányzott, aki a csúcsra vezette a csapatot.Rózberg és MSC egyetlen győzelmet sem szerzett a Merci színeiben ’2010-ben, azzal a kocsival, amellyel JB 6 futamot nyert egy évvel azelőtt.

Ja csak éppen azt valahogy kihagytad a történetből hogy 2010-re betiltották a Brawn dupladifis megoldását aminek köszönhették az előnyüket és ami nélkül az a kocsi szart se ért. 96-ra a Benetonnak milyen világmegváltó megoldását is tiltották be?
Azért nem volt rossz próbálkozás :D

F1890
#116 F1890 2016. szeptember 14. 19:51  
Nigel:
Mindent elmond : ’96-ban MS elhagyta a Benettont, Ross Brawn maradt még egy évig. Ott volt tehát a mérnök géniusz, a világbajnok kocsival, csak éppen az a pilóta hiányzott, aki a csúcsra vezette a csapatot. Berger és Alesi egyetlen győzelmet sem szerzett a Benetton színeiben ’96-ban, azzal a kocsival, amellyel MS kilenc futamot nyert egy évvel azelőtt. A gyengélkedő Ferrarit pedig rögtön fellendítette ’96-ban : 4 pole, 3 győzelem a mérlege. Monaco is meg lehetett volna, de azt egy hiba miatt eldobta. Magny-Cours-ban is komoly esélye volt, a pole-ból indult volna, de a kocsi nem élte túl a felvezető kört.

sokat elmond. button elhagyta a bránt és hiába maradt ott brawn, Ott volt tehát a mérnök géniusz, a világbajnok kocsival, csak éppen az a pilóta hiányzott, aki a csúcsra vezette a csapatot.Rózberg és MSC egyetlen győzelmet sem szerzett a Merci színeiben ’2010-ben, azzal a kocsival, amellyel JB 6 futamot nyert egy évvel azelőtt.

BP05
#115 BP05 2016. szeptember 14. 19:32  
F1890:
hamiltonnak sikerült valenciaban megelőzni :)

De csak mert akkor jött ki a boxutcából és azt se tudta merre meneküljön előle.

F1890
#114 F1890 2016. szeptember 14. 19:22  
BP05:
Szerintem meg Bernd Mayländer, mert a 17 év alatt senki se tudta megelőzni a pályán és elvenni tőle a vezető szerepet, hisz esélye sincs ellene senkinek sőt annyira jó hogy mindenki lehúzódik ha meglátják ezért csak néha engedik a pályára akkor se nagyon sokáig mert annyira gyors hogy több kör hátrányt képes ledolgozni egy fél kör alatt is pedig nem is F1-es kocsit vezet.

hamiltonnak sikerült valenciaban megelőzni :)

chapman88
#113 chapman88 2016. szeptember 14. 19:19  
successboy:
Nem,a nagyapjára :D

XD

BP05
#112 BP05 2016. szeptember 14. 18:44  
successboy:
Szerintem meg Verstappen minden idők legjobbja!

Szerintem meg Bernd Mayländer, mert a 17 év alatt senki se tudta megelőzni a pályán és elvenni tőle a vezető szerepet, hisz esélye sincs ellene senkinek sőt annyira jó hogy mindenki lehúzódik ha meglátják ezért csak néha engedik a pályára akkor se nagyon sokáig mert annyira gyors hogy több kör hátrányt képes ledolgozni egy fél kör alatt is pedig nem is F1-es kocsit vezet.

Nigel
#111 Nigel 2016. szeptember 14. 18:31  
successboy:
Nem akarom bántani a Benettont és Damont sem, mert igazán kiváló pilóta és a Benetton is egy nagyon jó csapat, de az az igazság, hogy nem a Benetton tette világbajnokká Schumachert, hanem Schumacher tette világbajnokká õket - úgy amint annak idején Aryton Senna tette a McLarennel. Nem a Benetton a legjobb autó jelenleg. De Schumacher egy olyan pilóta, aki minden oldalról kiváló és a nemcsak azzal segíti sikerhez a csapatát, hogy nagyon gyors a pályán, hanem azzal is, hogy sokszor szinte irányítja a csapatot és segít nekik jó döntéseket hozni." (Patrick Head, a rivális Williams csapat technikai igazgatója 1995-ben)


Mindent elmond : ’96-ban MS elhagyta a Benettont, Ross Brawn maradt még egy évig. Ott volt tehát a mérnök géniusz, a világbajnok kocsival, csak éppen az a pilóta hiányzott, aki a csúcsra vezette a csapatot. Berger és Alesi egyetlen győzelmet sem szerzett a Benetton színeiben ’96-ban, azzal a kocsival, amellyel MS kilenc futamot nyert egy évvel azelőtt.

A gyengélkedő Ferrarit pedig rögtön fellendítette ’96-ban : 4 pole, 3 győzelem a mérlege. Monaco is meg lehetett volna, de azt egy hiba miatt eldobta. Magny-Cours-ban is komoly esélye volt, a pole-ból indult volna, de a kocsi nem élte túl a felvezető kört.

Utoljára módosítva: 2016. szeptember 14. 18:41

successboy
#110 successboy 2016. szeptember 14. 18:24  
chapman88:
Szájkaratés gyerkőc apjára gondolsz? XD

Nem,a nagyapjára :D

chapman88
#109 chapman88 2016. szeptember 14. 18:12  
successboy:
Szerintem meg Verstappen minden idők legjobbja!

Szájkaratés gyerkőc apjára gondolsz? XD

Nigel
#108 Nigel 2016. szeptember 14. 17:38  
f1m12:
tanácsokat adni, vagy versenyen átadni a jobb pozíciót....hm, melyik hoz egyértelműen azonnal eredményt??? amúgy nem legyen félreértés, mert Rubens abszolút nem egyszint vele, de nem is volt senki ilyen. csak úgy eszembe jutott, amikor ezt olvastam


Nem kellett semmilyen pozíciót átadni neki. Az időmérőkön nem volt ellenfele, a versenyeken pedig végképp nem tudtak vele lépést tartani a csapattársai azokban az években, amikor még kezdő volt, és semmilyen előnyt sem élvezett.

1999-ben, Malajziában pedig épp neki kellett átadnia a győzelmet Irvine-nak, pedig megszerezte a pole-t, és néhány kör után már több mp-es előnyre tett szert. De mivel neki már nem volt sansza a vb-címre (Silverstone-ban a lábát törte, és emiatt több futamot is ki kellett hagynia), elengedte Irvine-t maga mellett, és a verseny hátralévő részében már csak azzal törődött, hogy senki se veszélyeztethesse Eddie első helyét.

Utoljára módosítva: 2016. szeptember 14. 17:41

HairHungary