Ecclestone: Hamilton felhagyhatna a siránkozással

írta: M4Sport
2016. május 06. 09:42
FOTÓ: ©xpbimages.com

Bernie Ecclestone szerint Lewis Hamilton túl sokat panaszkodik mostanság. A brit üzletember úgy látja, a címvédőnek a sikerek után a kudarcokat is tudnia kell kezelni.

Négy futam után nem áll jól a bajnokságban az előző két szezon győztese. Lewis Hamiltont számos technikai hiba és balszerencse sújtotta az elmúlt hetekben, ám nem csak ezek révén került a figyelem középpontjába. Gyakorlatilag év eleje óta kritizálja a 2017-es új szabályokat, Szocsiban szót emelt a versenyzők jó része által szükségesnek tartott fejvédők ellen is, a verseny után pedig még az FIA versenybíróinak is nekiment, akik szombati pályalevágása után idei második megrovásában részesítették, ami miatt egyetlen figyelmeztetés is elegendő neki egy tíz rajthelyes büntetéshez.

Hamilton a régi gokartos időket felidézve szólt oda a döntést meghozóknak. „A gokartban volt egy versenybíró, aki egy igazi seggfej volt. Hallottam, hogy még mindig dolgozik. Egyszerűen azért volt ott, hogy tönkretegye mások hétvégéjét” – mesélte, hozzátéve, talán egy hasonló személy került az FIA-bírák közé is…

Bernie Ecclestone-nak egyáltalán nem tetszenek Hamilton legújabb megnyilvánulásai. „Megmondtam neki, hogy boldogulnia kell a helyzettel, mert még mindig van hátra tizenhét futam. Ez még nem a világ vége. Akkor sosem sírt, mikor folyton ő nyert, nemde? Lewsnak ezt meg kell tanulnia” – figyelmeztette a címvédőt a Timesnak nyilatkozó üzletember. Majd azért hozzátette: „Még így is meg fogja nyerni a bajnokságot. Teljes mértékben hiszek ebben.”

Könnyű dolga persze nem lesz: már 43 pontos hátrányban van csapattársához, Nico Rosberghez képest. Elmondása szerint őt ugyanakkor nem a már hét futam óta veretlen csapattársa formája aggasztja, sokkal inkább az, hogy technikai problémái és balszerencséje miatt eddig még egyszer sem állt módjában bizonyítani, hogy még mindig jobb nála. „Kezdettől fogva tudtam, hogy én vagyok a gyorsabb, és semmi sem változott. De természetesen jó érzés volt látni a tempómat és bizonyítani ezt” – nyilatkozta magabiztosan azt követően, hogy Szocsiban motorproblémái előtt 13-ról 7 másodpercre közelítette meg Rosberget.

1997 világbajnoka, Jacques Villeneuve szerint azonban Hamilton jobban tenné, ha ennél jobban aggódna riválisa formája miatt. Annak megindoklásához szerinte ugyanis nincs szükség összeesküvés-elméletekre. „Idén egyszerűen ő vágyik jobban a sikerre, nem Lewis. Szerintem jelenleg ennek köszönhető a kettejük eredményei közti különbség. Természetesen Hamilton is még mindig nyerni akar, de az az érzésem, hogy a sikerek miatt számára ez már nem annyira fontos, mint korábban volt” – vélekedett a Championatnak. Majd azért hozzátette, a fordulatra még ő is lát esélyt. „Nyilván eljön majd az a pont, amikor felébred. Kritizálni fogják, szurkolókat fog veszíteni, és ezt nem fogja örömmel látni” – jósolta.

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

continental
#2 continental 2016. május 06. 10:53  

Valahogy így.

BrettShaw
#1 BrettShaw 2016. május 06. 10:10  

Bernie-n most nevettem, jól látja! :) Villi meg csak a szokásos. nem látott egy futamot sem, mégis pofázik róla...

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

02016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”

02016.10.26. 16:22

„Mihelyst föladod, halott vagy” – Hamilton

Megviselte, de meg nem törte a nyeretlen időszaka

52016.10.26. 14:43

Bolond lenne nem megpróbálni

Ericsson is bekopogtat a Force Indiához