Ecclestone magyarázkodni kényszerült

F1 banner 2017
írta: M4Sport
2016. november 22. 17:25
FOTÓ: ©xpbimages.com

Tisztázta korábbi kijelentését Bernie Ecclestone, aki néhány napja azt mondta, Szingapúr nem ragaszkodik futamához, ő pedig folyamatosan számol az egyes helyszínek távozásával. Most egyértelművé tette, hosszú távú szerződést akar a helyszínnel!

Noha először csak 2008-ban látta vendégül a királykategória mezőnyét, Szingapúr már klasszikus helyszínné vált, hiszen a nézők mellett a pilóták is megkedvelték az őket „komoly kihívások” elé állító pályát. Ráadásul a városállam neve is összeforrt az F1-es futaméval. Pár hónapja azonban felmerült, a szervezők a magas rendezési díj miatt egyre bizonytalanabbak a folytatás kapcsán.

Ecclestone nemrég az Auto Motor und Sportnak beszélt a helyzetről, nyilatkozatában pedig ő maga is utalt a bizonytalanságra, és arra, hogy a királykategória elveszítheti a futamot a jelenlegi szerződés lejárta után. Megjegyezte, most, hogy a város elérte a célját a futammal, már nem akar több versenyt. A Forma–1 Menedzsment elnökének kijelentése nagy visszhangot kapott, egy szingapúri újság, a Straits Times pedig fel is kereste miatta, hogy a futam jövőjéről érdeklődjön.

A beszélgetés során most egyértelművé tette, szavait félreértelmezték, a sport ugyanis nem akarja elveszíteni Szingapúrt. „Viccesen értelmezték a mondandómat” – kezdte. „Egészen egyszerűen annyit mondtam, hogy még nem született döntés. A tárgyalások folyamatban vannak, és hamarosan le is zárulnak. Biztosra veszem, hogy még az év vége előtt pont kerül az ügy végére. Mi hosszabb távú szerződést akarunk kötni. Majd meglátjuk, mi történik” – tette hozzá.

A témával kapcsolatban a futam szervezőit is felkeresték (a Szingapúri Nagydíjat évek óta az ország egyik leggazdagabb emberének, Ong Beng Sengnek a cége bonyolítja le), szóvivőjük azonban kevés információt adott ki diplomatikus válaszában. „Nem szeretnénk kommentálni a jelenleg is folyamatban lévő kereskedelmi tárgyalásokat” – írta.

A szingapúri mellett egyébként a térség másik futamának, a Maláj Nagydíjnak is kérdésessé vált a sorsa, miután Malajzia kulturális minisztere hétfőn kijelentette, 2018 után már nem szeretnék vendégül látni a Forma–1-et. A legnagyobb problémát az ő esetükben is rendezési díj jelenti, amit továbbra is túlságosan magasnak találnak, főleg annak fényében, hogy az utóbbi időben esett a versenyek látogatottsága és televíziós nézettsége.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Danyiil Kvjat, glória

02016.12.08. 15:32

Komolyak a Mercedes elvárásai új pilótájukkal szemben

Humoros „álláshirdetésükre” érkezett egy hasonlóan vicces válasz

02016.12.08. 14:07

A visszaútra nem váltott jegyet Rosberg

Nem tud elképzelni nagyobb tettet a bajnoki címnél és Hamilton legyőzésénél