Ecclestone megerősítette: marad a helyén

írta: M4Sport
2016. szeptember 07. 19:27
FOTÓ: ©xpbimages.com

Jelenlegi pozíciójában, de már nem egyedül folytathatja a munkát Bernie Ecclestone. Megerősítette, a Liberty Media érkezése ellenére is szándékában áll maradni.

Változás lesz, de egyelőre nem olyan komoly, mint amilyet jósoltak – legalábbis ha hinni lehet Bernie Ecclestone-nak. A brit szerdán előbb a Reutersnek nyilatkozott arról, hogy a Forma–1 többségi részvényeinek felvásárlása előtt álló amerikai Liberty Media hároméves szerződést kínált neki – most pedig az Autosportnak már arra is utalást tett, hogy ezt ő el is fogja fogadni.

A szakportál úgy tudja, kedden éjszakába nyúló tárgyalásokat folytatott a jelenlegi tulajdonos, a CVC, Ecclestone, valamint az amerikai cég, s az egyeztetések szerdán is folytatódtak. A következő találkozóra jövő kedden Londonban kerül sor, melyen várhatóan már a végső megállapodáshoz és az új vezetői struktúrához is közelebb kerülnek.

Mielőtt azonban új gazdára találna a kategória, az F1-ben 1%-os részesedéssel bíró szabályalkotó testületet, az FIA-t is meg kell győzni arról, hogy ez a helyes lépés a sportág számára. A szövetség áldása nélkül nem köthetnek semmilyen hasonló üzletet.

Ecclestone elmondta: „Eldöntöttük, hogy maradok a Forma–1 ügyvezető igazgatója. Folytatom azt a munkát, amit eddig is csináltam, tárgyalok a pályákkal, a tévétársaságokkal és hasonló emberekkel. A jó hír az, hogy Chase Carey személyében mostantól lesz valaki az elnökségben, aki remélhetőleg új területekre viszi a Forma–1-et, a közösségi médiával. Mint köztudott, nekem nem sikerült elérnem, hogy a közösségi médiából is pénzt csináljak.”

Ecclestone mindezek alapján tehát jelenlegi tisztségét tarthatja meg, miközben Carey nem az ő, hanem a korábbi Nestlé-ügyvezető, Peter Brabeck-Letmathe helyére kerül az elnökségi tanácsban. Az osztrák 2012 óta volt elnöki pozícióban. „Peter feláll, a helyét pedig Chase veszi át. Peter tökéletes elnök volt, jól csinálta a dolgát, ahogy egy elnöknek kell. De bizonyos területeken nem jártas, melyeken Chase igen. Azok a dolgok, amelyeket Chase ismer, remélhetőleg a segítségünkre lehetnek” – mondta Ecclestone.

Végül jelezte, mostantól közösen irányítják majd az F1 hajóját. „Chase korábban Amerikában a DirecTV-t vitte, és mi pedig gyengék vagyunk Amerikában. Ezért remélem, azzal, hogy az elnökségbe került, ilyen téren előreléphetünk. Számomra három dolog igazán fontos. Az egyik, hogy jók a kapcsolatai az amerikai tévékkel, ami jó. Jók a kapcsolatai a szponzorokkal is, olyan emberekkel, akikkel már évek óta tárgyal, és ez szintén jó. Végül pedig ott a közösségi média, ami ugyancsak jó. Ez tehát csupa pozitív hír a sportágra nézve” – összegzett a 85 esztendős üzletember.

Oszd meg!





3 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

027
#3 027 2016. szeptember 08. 09:19  

Sose fog eltűnni innen ez a vén trotty

SANI{Ó
#2 SANI{Ó 2016. szeptember 08. 08:00  

tán nem kéne mindent azonnal letiltatni meg brutálisan irreális összegekért árulni egy egyszerű alkalmazást, ahol követni is lehet az időket stb stb...

ego
#1 ego 2016. szeptember 07. 23:53  

A közösségi médiábol még a szomszédom kutyája is pénzt tudott volna csinálni.

HairHungary

 



FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

12016.10.25. 13:43

Bezzeg Alonso...

22016.10.25. 12:01

De mi baja Rosberggel Ecclestone-nak?

Magyarázkodni volt kénytelen kijelentése miatt

122016.10.25. 10:46

A Ferrarié a legrosszabb átmeneti tesztautó?

Nincs több leszorítóereje, mint az aktuális gépnek – a Red Bull szerint ígéretesek az új gumik