Ecclestone: Monza helyzete olyan "olaszos"

írta: M4Sport
2016. február 12. 19:55
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Forma–1 első embere megerősítette, hogy megint nincs egyetértés az ikonikus pálya új szerződését illetően.

Hosszas huzavona után januárban úgy nézett ki, hogy rövidesen pont kerülhet az i-re, és az Olasz Nagydíj 2016 után is Monzában marad majd, miután Angelo Sticchi Damiani, az Olasz Autóklub elnöke közölte, hogy már minden lényeges kérdésben megegyezésre jutottak Bernie Ecclestone-nal. A napokban azonban olyan hírek kaptak szárnyra, hogy a február elejére időzített aláírás elmaradt, Ecclestone-nak pedig új aggályai vannak.

A brit üzletember most megerősítette, hogy nem találja kielégítőnek a tárgyalópartnerek ajánlatát.

„Néhány hónapja azt mondták, hogy minden el van intézve, pontosan tudják, hogy hogy állnak, és mindenben megegyeztek, nincs semmi dráma” – nyilatkozta a Reutersnek. „Erre tegnap közlik, hogy a politika is beleszólhat a dolgokba…”

Ahogy azt korábban már megírtuk, Ecclestone-nak állítólag a tervezett épület-felújítási munkákra szánt 7 millió euróval kapcsolatban van kifogása, amelyet szerinte nem biztos, hogy elő tudnak majd teremteni. Mindemellett a pálya üzemeltetőjének az általános finanszírozási helyzetével sem teljesen elégedett.

A nyolcvanöt éves angol most azt sugallta, hogy minden az olaszokon múlik, az ő álláspontja pedig ugyanaz, mint a néhány nappal ezelőtti találkozó idején – a türelme azonban véges. Korábbi beszámolók szerint a következő tárgyalásra február végén kerül majd sor; a Forma–1 supremója most ezt is megerősítette.

„Majd megoldják” – mondta. „Vagy nem. Mi itt most semmit sem tehetünk. Határidő az nincs. Addig dolgoznak az ügyön, ameddig csak akarnak – feltéve, hogy a hónap végére végeznek…”

Arra a kérdésre, hogy szerinte mi lesz az ügy végkimenetele, rendkívül diplomatikus választ adott.

„Nem tudom mi fog történni. Jelen pillanatban egy kicsit olyan „olaszos” az egész – sok a duma, és kevés a tett. Ezt csak azok az emberek bogozhatják ki, akik most Olaszországban vannak.”

Monza a Forma–1 egyik legnagyobb – ha nem a leges-legnagyobb – történelemmel rendelkező versenyhelyszíne. A pálya egy idényt leszámítva a világbajnokság 1950-es indulása óta minden évben szerepelt a versenynaptárban. Az Olasz Nagydíj hasonlóan patinás esemény, ez utóbbit minden szezonban megrendezték – Monza kimaradásakor Imolában. Ha a „Sebesség Temploma” most mégis kegyvesztetté válna, akkor legnagyobb eséllyel megint Imola vehetné át a versenyrendezés a jogát.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Pascal Wehrlein

02016.10.23. 00:50

Kedv vagy stílus kérdése Vettel halványabb teljesítménye?

Formahanyatlására többféle magyarázat lehet – a Ferrariéra nem tud választ