Ecclestone odaszúrt a pilótáknak, de támogatja őket

írta: M4Sport
2016. március 24. 16:21
FOTÓ: ©xpbimages.com

Bernie Ecclestone válaszolt a versenyzők érdekvédelmi szervezetének (GPDA) nyílt levelére: a kereskedelmi jogok birtokosa egyetért annak legfőbb állításával, vagyis azzal, hogy az F1 döntéshozatali mechanizmusa elavult, és gátolja a sport fejlődését.

A GPDA szerdán tette közzé nyílt levelét, melyben élesen kritizálta a Forma–1 jelenlegi szabályalkotói és döntéshozói folyamatait, valamint azok átalakítását szorgalmazta. A pilóták mondhatni tökéletesen időzítettek, a közelmúltban ugyanis több ismert F1-es szereplő is támadást intézett a rendszer ellen, melyben a résztvevőknek (pontosabban a legtehetősebb csapatoknak és gyáraknak) ugyanakkora hatalmuk és befolyásuk van, mint a sport irányító testületeinek.

Az egyik leghangosabb kritikus (immár évek óta) a Forma–1 Menedzsment vezetője, Bernie Ecclestone, nem meglepő tehát, hogy a brit most is beállt a versenyzők mögé; persze nem is róla lenne szó, ha ezzel párhuzamosan nem szúrt volna oda nekik egy kicsit. „Uraim” – kezdi levelét, ami nemrég a különböző közösségi oldalakra is felkerült. „Nem könnyű folyamatosan egyetérteni önökkel, abban viszont igazuk van, hogy a sport döntéshozatali folyamata rosszul felépített és elavult. Ahogyan írják, most arra kell biztatnunk a Forma–1 tulajdonosait és részvényeseit, hogy vegyék fontolóra az irányítói testület átalakítását” – teszi egyértelművé céljait.

„Könnyű kielemezni, mi a probléma; miért nem gondolkodnak egy kicsit jobban el ezen, és térnek vissza a válaszokkal. Legalábbis jobb, ha az ember gondolkodik, mielőtt kíván valamit. Én magam közel 50 éve dolgozom aktívan a Forma–1-ben, de ezt megelőzően 18 évig kötődtem a sportághoz valamilyen módon. Azt állítják, minden egyén a lehető legjobb szándékkal cselekszik. Nem vagyok biztos abban, hogy ez nem egy elírás. Ha nem, akkor inkább azt kellett volna írniuk, hogy mindenki a legjobb önös szándékkal cselekszik. A legjobbakat: Bernie” – zárta levelét a brit.

Bernie EcclestoneMonza maradhat?

Az Il Fatto Qzotidiano című olasz lap szerdán arról írt, megrekedtek a tárgyalások Ecclestone és a monzai futam szervezői között, vagyis a versenynaptár legkomolyabb F1-es múlttal rendelkező aszfaltcsíkja – ahol 1950 és 2015 között csak egyetlenegy alkalommal nem rendeztek királykategóriás viadalt – az év végén elveszítheti futamát. Az ügyben az olasz autóklub elnöke, Angelo Sticchi Damianit is megszólalt, aki meglehetősen lemondóan nyilatkozott a pálya kilátásairól, igaz, hozzátette, még van remény, maga az olasz futam pedig Imola révén megmaradhat.

A kérdés tehát továbbra is nyitott, Ecclestone pedig – aki a múltban többször egyértelművé tette, Monzának a történelme ellenére is ugyanannyit kell fizetnie, mint a többi európai helyszínnek – még szövevényesebbé tette a történetet, a Gazzetta dello Sportnak ugyanis a korábbiaknál magabiztosabban nyilatkozott Monzáról. „Azt hiszem, megtartják a nagydíjukat. Kapcsolatban vagyunk, tartanak a megbeszélések. Végül egyezségre jutunk. Magabiztos vagyok.”

Ferrari, Monza

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

albutr
#2 albutr 2016. március 24. 21:44  

ez valami vicc akart lenni?

Kepano
#1 Kepano 2016. március 24. 19:27  

Most aztán megmondta a frankót a vén genya! Én is csak néztem, amikor olvastam a pilóták negédes mézes-mázos levelét... Ha már változásokat akarnak, akkor csapjanak oda keményen, ne finomkodjanak.

Utoljára módosítva: 2016. március 24. 19:27FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton, Niki Lauda, Toto Wolff

02016.10.22. 01:11

Rosberg óvatos

„Ezek a szabadedzések nem jelentenek túl nagy segítséget”

02016.10.22. 01:06

Terrorhangulat? Räikkönen mást mondana…

Arrivabene reagált Baldisserri kijelentésére – és nem érti, miért meglepő Räikkönen formája