Ecclestone örülne egy női versenyzőnek, de vannak „kétségei”

írta: M4Sport
2016. április 20. 09:52
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Forma–1 Menedzsment (FOM) első embere, Bernie Ecclestone örülne, ha egy női versenyzői is szerencsét próbálna a királykategóriában, ugyanakkor vannak „kétségei” a hölgyversenyzők képességeit illetően, sőt elmondása szerint van egy „komolyabb probléma” is.

Ecclestone sosem titkolta, szeretne legalább egy női versenyzőt a Forma–1 mezőnyében látni, az elmúlt években pedig több hölgy is a tűz közelébe került: sokáig folyamatosan pletykáltak Danica Patrick esetleges szerepvállalásáról, majd María de Villota és Simona de Silvestro is tesztlehetőséghez jutott, Susie Wolff pedig két szabadedzésen is részt vett. A rajtrácsra azonban egyikük sem állhatott fel (ehhez talán a Williams munkáját segítő Wolff került legközelebb).

A hölgyversenyzők szerepvállalása az Európai Reklámhéten is szóba került, ahol a közönség kérdéseire válaszoló Ecclestone a téma kapcsán kijelentette, bár támogatja őket, még vannak kétségei a női pilótákkal kapcsolatban. „Mindig rosszul éreztem magam emiatt, de nem tudom, hogy a fizikai adottságok okán egy nő is vezethet-e gyorsan Forma­–1-es autót” – kezdte, majd gyorsan hozzátette, szerinte a hölgyeknek még egy komoly akadályt kell leküzdeniük. „És ha igen, akkor sem fogják komolyan venni őket. Ez nagy baj. Ez teljesen rossz!”

A konferencia során elmondta, a folytatásban bármikor „örömmel segítene egy női versenyzőnek, hogy helyet kapjon a királykategóriában”, abban az esetben pedig, ha egy szponzor pénzt áldozna egy „teljes női csapat” létrehozására, ő maga „további 20 millió dollárral segítené őket, hogy a tervek egészen biztosan valóra válhassanak.”

Később az is szóba került, hogy a csapatok vezérkarában egyre több hölgy jut munkához (a Saubert évek óta Monisha Kaltenborn vezeti, a Williamsnél pedig Claire Williams dolgozik helyettes csapatfőnökökként). Ezzel kapcsolatban Ecclestone megjegyezte, ő már évekkel ezelőtt megjósolta, hogy a jövőben több üzletasszony jut fontos pozícióhoz. „Már elég régen, talán öt-hat évvel ezelőtt mondtam, hogy öt-tíz éven belül az üzletvezetők 50 százaléka nő lesz, mert ők sokkal magabiztosabbak és nincs akkora egójuk” – magyarázta a tapasztalt sportvezető.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Pirelli, 2017, Kimi Räikkönen

52016.10.25. 08:52

Ezért úszta meg a büntetést Alonso – és Massa

Valójában a brazil örülhet, hogy versenybalesetnek minősítették ütközésüket?