Ecclestone: Segíthetett volna többet is a Mercedes a Ferrarinak…

írta: M4Sport
2016. szeptember 08. 18:09
FOTÓ: ©xpbimages.com

Bernie Ecclestone állítja, a Mercedes a téli szünetben segítséget nyújtott a Ferrarinak a fölzárkózáshoz – de szerinte nem eleget…

Az eddig sem volt titok, hogy a 2014 óta jelentős átszervezésen átesett Ferrari az elmúlt években több egykori Mercedes-szakemberrel erősítette meg motorrészlegét. Feltételezések szerint nem véletlen, hogy 2015-ben olyan nagyot léptek előre ezen a téren.

Bernie Ecclestone azonban idén többször is pedzegette, a saját imázsának javítása érdekében a Mercedes a szorosabb verseny kialakulását remélve némi pluszsegítséget is nyújtott az olaszoknak. A két gyártó az utóbbi időben közösen küzdött Ecclestone ellen a politika harcmezején – így a brit nem tartja kizártnak ezen kooperációt sem.

Elméletét nemrég a Forma–1 hivatalos honlapjának Toto Wolff-fal közösen adott interjúban is megismételte, igaz, kiemelte, a németek talán többet is segíthettek volna ellenfelüknek… „A Mercedes nyilvánvalóan segített nekik. Csak nem eleget” – jegyezte meg.

„Bernie mindig azt mondja, hogy segítettünk nekik, de nem eleget” – válaszolt nevetve Wolff. „Végső soron a te sikereid alapját is az emberek jelentik, nemde, Bernie? A megfelelő emberekkel intézel el mindent.”

Ecclestone kitart álláspontja mellett. „Ebben a sportágban minden a pletykákról szól. Toto azt mondja, a Mercedes nem segített a Ferrarinak, szóval nyilvánvalóan semmiféle segítséget nem adnak. Mert ő az igazat mondja. Én viszont azt mondom csak, amit hallottam. És szerintem jó, hogy segítettek nekik. Csak azt mondom, kicsit többet is segíthettek volna!”

Ecclestone és Wolff persze nem csak ebben a témában nem ért egyet. A brit üzletember azt is nehezményezi, hogy a Mercedes egy másik riválisának, a Red Bullnak sem nyújtott segítő kezet. Érthető az álláspontja: elég csak belegondolni, miként alakulhatott volna az idei bajnokság, ha az osztrákok motort kapnak a csillagos márkától… „Bernie mindig szoros csatát akar a csapatok között” – mondta tavalyi nemleges válaszukról Wolff. „Ez az ő fő célja. A mi fő célunk viszont az, hogy a miénk legyen a lehető legjobb csapat. Abban viszont egyetértettünk, hogy has megtaláljuk a közös nevezőt a Red Bull és a Mercedes között – és ez nem csak az F1-re korlátozódott volna –, akkor lett volna esély. Próbáltunk összehozni valamit, de végül sosem került rá sor.”

Ecclestone legnagyobb bánatára. „Ha én lennék a Mercedes vezetője, én sem adtam volna nekik motort” – ismerte el a 85 éves brit. „Egyszerűen nem adnék olyasmit a legnagyobb ellenfelemnek, amivel képes lehet legyőzni engem. Ez a csapat nézőpontja. Az én álláspontom viszont más” – szögezte le.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

12016.10.25. 13:43

Bezzeg Alonso...

22016.10.25. 12:01

De mi baja Rosberggel Ecclestone-nak?

Magyarázkodni volt kénytelen kijelentése miatt

122016.10.25. 10:46

A Ferrarié a legrosszabb átmeneti tesztautó?

Nincs több leszorítóereje, mint az aktuális gépnek – a Red Bull szerint ígéretesek az új gumik