Ég és föld a különbség – Hamilton elmondta, mi változott Szingapúr óta

írta: M4Sport
2016. október 01. 13:33
FOTÓ: ©xpbimages.com

Szöges ellentéte egymásnak a szingapúri és a malajziai hétvége Lewis Hamilton számára. A brit hirtelen formajavulása hátteréről beszélt, Nico Rosberg újabb fordulatra számít.

Csak az időmérő edzés első harmada volt szoros. Lewis Hamilton akkor mindössze 0,016 másodperccel volt jobb Nico Rosbergnél – ezt követően viszont a csapattárs már a nyomába sem ért. A pályafutása 100. első rajtsoros indulását bebiztosító címvédő újra régi önmagát idézte. S még ha a legutolsó körében hibázott is, Rosberg két rontása mellett ez is bőven elég volt a pole-hoz.

„Ég és föld a különbség a mostani és a szingapúri hétvége között” – állapította meg elégedetten Hamilton. „Szingapúrban úgy tíz-tizenhárom kört tettem meg a szabadedzésen, az időmérő edzésig pedig úgy hat-hét mért időt futottam. Ez a hétvége az előző akadályainak áttöréséről szólt, arról, hogy minél több kört teljesítsek. A fiúkkal együtt nagy előrelépést tettünk, jól dolgoztak, ahogy egész évben is. Az autó fantasztikus volt.”

„Ahogy Nico Szingapúrban, most Lewis tartott mindent az irányítása alatt. Talán a kezére játszott, hogy egész héten itt volt. Rendkívül összeszedett, ezt a köridőin is látni” – dicsérte bajnokát Toto Wolff. „Nico a végén kijött a ritmusból. Ha viszont a másik versenyző ilyen szinten van, akkor könnyen hibázik az ember, hiszen muszáj a határon autóznia. Szingapúrban ugyanez fordítva volt.”

Hamiltont többen kritizálták Szingapúr óta, mondván, túlságosan elvonja a figyelmét a munkájáról a sok utazása. Malajziába már egy héttel a verseny előtt megérkezett, s elmondása szerint ez is szerepet játszott mostani remek teljesítményében. „Múlt szombat óta itt vagyok, elég régóta. Semmi más dolgom nem volt, mint a hétvégére koncentrálni, ami jó. Dolgoztunk már kedden és szerdán is, és nem hinném, hogy bármi is elvonta volna a figyelmemet.”

A kérdésre, tart-e a holnapi rajttól, Hamilton elmondta: „Nem tudom, hogy bármi is megállíthat-e minket holnap. Az autónk tempója nagyon jó, és ha megnézzük a legutóbbi versenyeket, voltak egészen jó rajtjaink is. Ezen folyamatosan dolgozunk. Nem fogok foglalkozni az ezzel kapcsolatos problémákkal, csak azzal, hogy elrajtoljak, aztán jó hosszú etapokat teljesítsek.”

Lewis Hamilton

Hamilton még így is legyőzhető?

Nico Rosberg elismerte, ezúttal esélytelen volt az edzéselsőségre, ám hiszi, hogy már a rajtnál megfordíthatja helyzetét. „Nem lettem volna a pole-ban a hiba nélkül, de szoros lett volna. Lewis most elégedettebb volt, de egyik nap neki, másik nap nekem megy jobban, ráadásul az időmérő edzés még nem dönt a vasárnapi eredményről. Több lehetőségem van, ott van a rajt, aztán ott a versenytempóm és a stratégiai is. Bár az újraaszfaltozás miatt utóbbi jóval egyszerűbb, mint az elmúlt években, mert a pálya nem veszi igénybe annyira a gumikat.”

Niki Lauda szerint hiába a két versenyző között mért nagy különbség, még semmi sem dőlt el. „Megijedtem, amikor Nico csak hatodik volt, de szerencsére sikerült feljönnie másodiknak. Nem esélytelen. Már sokszor láttuk, hogy a verseny másképp alakulhat, elég például csak a rajtot elszúrni. Fontos kérdés a taktika is. Ha ma kérdeznek, azt mondom, két kiállás lesz, ahogy mindig is jellemző volt itt. De sok minden múlik azon, melyik Mercedes rajtol jobban, és hogy a Red Bull közénk kerül-e. Vigyáznunk kell, mert mindkét versenyzőnknek jól kell rajtolnia, és akkor kettejük között dőlhet el a verseny.”

Toto Wolff ennyire nem mert messzire tekinteni. Benne még él a Ferraritól elszenvedett 2015-ös vereség emléke, melyet a taktikázásnak köszönhettek. „Szerintem a Red Bull még bele fog szólni a dolgunkba a versenyen, mert nagyon meleg lesz” – vélekedett.

Oszd meg!

4 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Bredio
#4 Bredio 2016. október 01. 23:05  

Lehet Hamiltont csalja a Bieber.

Konszpiresiszeoriz
#3 Konszpiresiszeoriz 2016. október 01. 21:58  
Kimilton:
Hamiltonnak elsőnek kell fordulni és akkor már félig zsebében a győzelem. Az is tisztán látszik amint Hamilton elkapja a fonalat, Rosberg keze megremeg, görcsössé válik és egyből jönnek a hibák.

Hami keze is megremegett az utolsó nekifutásnál.
Ha véletlenül Rosbi jobb kört futott volna nem is tudom mi lett volna...
Ebből is látszott hogy Luis nem nyugodt!

Kimilton
#2 Kimilton 2016. október 01. 21:40  

Hamiltonnak elsőnek kell fordulni és akkor már félig zsebében a győzelem. Az is tisztán látszik amint Hamilton elkapja a fonalat, Rosberg keze megremeg, görcsössé válik és egyből jönnek a hibák.

AttisX
#1 AttisX 2016. október 01. 14:12  

Vajon most hány pozíciót bukik majd a rajtnál??!

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Marcus Ericsson

02016.10.26. 14:43

Bolond lenne nem megpróbálni

02016.10.26. 14:12

„Kimi egyszerűen utálja a hülyeséget – nem pazarol rá időt”

Arrivabene szerint remekül el lehet vele beszélgetni

02016.10.26. 11:33

Így segíti a NASA módszere Hamiltont és a Mercedest

Csúcsformában bármilyen időzónában