Eggyel kevesebb futam lesz 2017-ben?

írta: M4Sport
2016. november 24. 11:45
FOTÓ: ©xpbimages.com

A tervezettnél eggyel kevesebb futamból áll majd a 2017-es versenynaptár? Német források szerint Hockenheim kikerült belőle!

Az FIA által korábban közzétett előzetes naptártervezetben összesen három nagydíj neve mellé került csillag, mivel a szervezők és a FOM bizonyos részletekről még nem tudtak megállapodni. Azóta hivatalos források erősítették meg, hogy a Kanadai Nagydíj megmenekült, és bár Brazília sorsa körül még mindig ott vannak a kérdőjelek, az Auto Motor und Sport úgy tudja, Interlagos is marad a jövő évi naptárban.

Hockenheim ezzel szemben kikerült belőle. A szakportál közzétette azt a legfrissebb naptárverziót, amelyet a szervezők szétküldtek a szállásaikat már most lefoglalni kívánó istállóknak. Az alább látható lista még mindig nem tekinthető hivatalosnak. Az FIA Motorsport Világtanács november 30-án ülésezik Bécsben, s ekkor véglegesíti a jövő évi programot.

A németek ettől függetlenül úgy tudják, jövőre is elmarad az F1-es futamuk. Hockenheim az eredeti megállapodás szerint csak 2018-ban látja vendégül a kategóriát, idén újra a Nürburgring lenne a soros, ám ők már korábban elveszítették futamukat – tavaly sem rendeztek Német Nagydíjat, mivel képtelenek voltak megállapodni Bernie Ecclestone-nal a pénzügyekről. A brit üzletember a németek futamáról nemrég elég egyértelmű üzenetet fogalmazott meg: „Nem támogathatjuk a németországi versenyt, ha nem tesszük ugyanezt a többi európai helyszínnel is.”

A mostani naptártervezetben a Német Nagydíj helyére az egy héttel későbbre tolt Magyar Nagydíj került. Hazai futamunkra eszerint július utolsó hétvégéjén, a silverstone-i versenyt követő háromhetes szünet után kerülne sor. További változás az időpontokban, hogy Szingapúr és Malajzia helyet cserélt egymással, s utóbbi verseny került egy héten belülre a Japán Nagydíjjal.

Az Auto Motor und Sport végül megjegyezte, a szezonközi tesztek időpontja kapcsán is vannak még bizonytalanságok. Négy tesztnapot terveznek lebonyolítani, ám egyelőre csak annyi biztos, hogy az első gyakorlásra április 16-ától kerül sor Bahreinben. Most azon folyik a tanakodás, hogy a másik két tesztnapot Angliában vagy Magyarországon bonyolítsák-e le. Ha hazánkra esne a választásuk, azzal a csapatok nyári szünete rövidülne le.

A 2017-es előzetes versenynaptár (az Auto Motor und Sport információi alapján):

március 26. – Ausztrál Nagydíj

április 9. – Kínai Nagydíj

április 16. – Bahreini Nagydíj

április 30. – Orosz Nagydíj

május 14. Spanyol Nagydíj

május 28. – Monacói Nagydíj

június 11. – Kanadai Nagydíj

június 18. – Európa Nagydíj, Azerbajdzsán

július 2. – Osztrák Nagydíj

július 9. – Brit Nagydíj

július 30. – Magyar Nagydíj

augusztus 27. – Belga Nagydíj

szeptember 3. – Olasz Nagydíj

szeptember 17. – Szingapúri Nagydíj

október 1. – Maláj Nagydíj

október 8. – Japán Nagydíj

október 22. – Amerikai Nagydíj

november 5. – Mexikói Nagydíj

november 12. – Brazil Nagydíj

november 26 – Abu-dzabi Nagydíj

FIA
Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Michael
#1 Michael 2016. november 24. 20:06  

Kulon tapsot erdemel! Gratulalok mindenkinek, aki osszehozta, faxcimbalok! :(

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Rosberg

352016.12.03. 14:08

Rosberg: Ha nem lettem volna bajnok, folytatom!

Egyelőre kizártnak tartja, hogy egy nap visszatér

102016.12.03. 12:36

Hamilton: Néha kényelmetlenül éreztem magam

„Mélyebbre kellett ásnom, mint az előző években”