Egy ál-Alonso és az igazi Button

írta: M4Sport
2016. október 11. 15:36
FOTÓ: ©Daniel Ricciardo

Kedves rajongói történet jelent meg kedden az egyik rangos motorsportmagazin internetes oldalán a tömegközeledést és a „rejtőzködés” igen különös módját választó Jenson Button és Daniel Ricciardo főszereplésével.

Gyakran éri az a vád a Forma–1-et, hogy pilótái „elérhetetlenné” váltak a szurkolók számára, és látva, mennyi rendezvényen kell megjelenniük és milyen szoros menetrendet kell tartaniuk a hétvégéken, nehéz lenne azt mondani, jogtalanok a kritikák. Ám időről időre felbukkannak olyan rajongói történetek, melyek segítenek megismerni „emberi oldalukat”.

Nemrég a Motorsport Magazin fórumán jelent meg egy sztori, melynek két főszereplője Jenson Button és Daniel Ricciardo, akik ezúttal egy japán vonaton „álltak” szurkolóik rendelkezésére. Távol azon kötelezettségek falától, melyek rendre elválasztják a versenyzőt és a rajongót. „A feleségemmel Japánban élünk, és a hévégén elmentünk Szuzukába. Hatalmas Jenson-rajongók vagyunk, és szerettük volna legalább egyszer megpillantani” – írja a Honda Beat 1991 nevű felhasználó.

„Ám, a problémák miatt, melyek az autójával adódtak, nem tartott beszédet a Honda-standnál. Élveztük a versenyt, és már hazafelé készülődtünk. A vonatállomáson egy másik párral beszélgettünk, amikor felbukkant két srác. Az egyik Fernando (Alonso), a másik Jenson-maszkot viselt. Egy német fickó megjegyezte: az Alonso-maszkos srác Daniel Ricciardo lehet. Úgy tűnik, gondja adódott a közlekedéssel és vonattal kell visszautaznia Tokióba. Nem volt okom, hogy higgyek neki, mégis odaléptem ezek közé az emberek közé és az ő barátaik közé” – folytatja a felvezetést.

„A Jenson-maszkos épp mellettem állt, és olyan érzésem támadt, hogy ő az igazi… Aztán megláttam Stoffel Vandoorne-t a feleségem mögött és beszélgetni kezdtem vele a McLaren MP4/5-össel tett bemutatókörökről. Végül megkérdeztem, Jenson van-e az a maszk alatt. Gyengéden bólintott. Ekkor Jenson beszélni kezdett, és mi már biztosak voltunk benne, hogy ő az. Zenét hallattak Daniellel és nevetgéltek a barátaikkal (ami azért eléggé ritka egy japán vonaton)” – jegyzi meg.

„A feleségem végre beszédbe elegyedett vele, és annyira kedves volt! Beszélgettünk a gumikról (én a Michelinnél dolgozom), a Lotusomról, a jövőjéről, stb. Még mindig nem tudom elhinni, hogy közel egy óráig beszélgettünk vele. Aláírta a feleségem hondás ingét, megcsodálta az én buttonös ingem és mókás történetekkel szórakoztatott minket. Szegény japán utasok (kivéve a felségem, ami nem volt szégyellős) nem értették mi folyik ott. Szürreális volt, csak így tudom jellemezni. Micsoda fickó! Daniel is hozta a formáját, jó volt velük lógni. Egyszer sem vették le a maszkokat, de a Twitteren később megerősítették, hogy ők voltak. Sok sikert kívántam Jensonnek, Vandoorne-nak pedig azt mondtam, jövőre már neki is kelleni fog egy maszk…” – zárta írását.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Rosberg

02016.10.28. 14:45

Amivel a Mercedes a Red Bullt segítheti

Ricciardo reméli, óvatosak lesznek

02016.10.28. 13:27

Idén már nem vált a Haas

Jelenlegi fékbeszállítójukkal akarják megoldani a problémákat