Egy „apró érintésen” múlt

írta: M4Sport
2016. szeptember 17. 19:19
FOTÓ: ©xpbimages.com

Jenson Button elárulta, egy „apró érintés” fosztotta meg a Q3-ba való továbbjutástól, a második szakaszban ugyanis nekikoccant a falnak és defektet kapott. Reméli, holnap szerencsésebb lesz a futamon, ami a márkatárs szerint a kármentésről szól majd.

A szabadedzések pénteki után még meglehetősen csalódottan nyilatkozott, az időmérő előtt azonban sokkal kedvezőbb beállításokat talált 2009 világbajnoka, aki úgy érzi, az utolsó etapba is bejuthatott volna, a tizennégyes kanyarban azonban eltalálta a falat. Az ütközés után defektet kapott, így nem javíthatott időeredményén, holnap tehát csak a 13. helyről indul majd.

„Elég sokan megérintették a falakat a hétvége során, és semmi bajuk sem lett, persze, amikor én koccantam neki, defektet kaptam” – bosszankodott a brit. „Feszegettem a határokat, az érintkezés pedig apró volt. Azt hittem, megúszom. Nem úsztam meg. A hétvégén elég sokat küzdöttem az autóval, de az időmérőre összeálltak a dolgok, és egészen jó volt a tempóm Fernandóhoz (Alonso) hasonlítva. Ha befejezem a kört, meglett volna a Q3. De nem fejeztem be” – tette hozzá.

Ami magát a versenyt illeti, Button nem akart komolyabb találgatásokba bocsátkozni, azt viszont csapata számára kedvezőnek tartja, hogy folyamatosan gumizódik a pálya és javul a tapadás. „A Toro Rosso és a Force India versenytempója is erősnek tűnik, de úgy tűnik, ahogyan javul a tapadás úgy leszünk mi is egyre jobbak” – jelezte. „Nem lesz egyszerű a dolgunk, de valószínűleg lesz biztonsági autós fázis és némi akció. Szóval, bármi megtörténhet” – magyarázta.

A hétvége előtt többen arra számítottak – és ez alól néhány csapattag sem volt kivétel –, hogy a McLaren lesz a negyedik legjobb csapat, eddig azonban elmaradnak ettől. Hogy mi ennek az oka, azt Alonsótól is megkérdezték. „Többé-kevésbé ebben a helyzetben vagyunk, csak a Toro Rosso nagyon gyors itt. Vagyis, mondjuk úgy, hogy nagyon gyorsak az utcai pályákon, de tudjuk, hogy a folytatásban előttük lehetünk. Továbbra is az a célunk, hogy a negyedik leggyorsabb csapat legyünk, és a szezon későbbi szakaszában remélhetőleg előttük végzünk majd” – kezdte a spanyol, aki 9. lett.

Később elmondta, a csapat már akkor is elégedett lehet, ha ezúttal „közel tud kerülni az elvárásokhoz”. „Ha vasárnap ott leszünk a pontszerzők között, akkor elmondhatjuk, hogy jól dolgoztunk. Úgy tűnik, többet küszködünk a vártnál. Remélhetőleg holnap egy jó starttal és egy ügyes taktikával szerezhetünk pár pontot. Optimistának kell lennünk, mert egy csomó dolog történhet Szingapúrban. Bejöhet a biztonsági autó, történhetnek ütközések, szóval a stratégiának rugalmasnak kell lennie. Az első kör kulcsfontosságú lesz, és a kiállások is” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton, Niki Lauda, Toto Wolff

02016.10.22. 01:11

Rosberg óvatos

„Ezek a szabadedzések nem jelentenek túl nagy segítséget”

02016.10.22. 01:06

Terrorhangulat? Räikkönen mást mondana…

Arrivabene reagált Baldisserri kijelentésére – és nem érti, miért meglepő Räikkönen formája