Egy jelölt már kihúzva a Manornál?

írta: M4Sport
2016. február 17. 12:11
FOTÓ: ©xpbimages.com

Bár nemrég fölvetődött, hogy a Manor egyszerre akár több versenyzőt is foglalkoztathat idén, angliai pletykák szerint Will Stevens már kiszállt az utolsó ülésért folyó versenyből.

Pedig a brit versenyző a múlt év végén még magabiztosan nyilatkozott arról, hogy jó esélyt lát szerződése meghosszabbítására, s hogy érzése szerint teljesítményével sikerült is bizonyítania. A Manor-csapat múlt héten mégsem az ő, hanem Pascal Wehrlein szerződtetését jelentette be, ami egyúttal azt is jelentette, hogy már csak egyetlen kiadó hely maradt az idei rajtrácson.

Erre három pályázó van: Will Stevens mellett Alexander Rossi, valamint az indonéz állam támogatását élvező Rio Haryanto. Bár a héten felröppent a pletyka, miszerint a kiscsapat anyagi megfontolásból úgy is határozhat, hogy egyszerre mindhármuknak lehetőséget biztosít, s az év 21 versenyéből valamennyien 7-7 nagydíjat kaphatnak, a Telegraph most arról számolt be, Stevens már lemondhat arról, hogy az idei mezőny tagja legyen, s vélhetően új kategóriát kell keresnie magának.

A brit lap kész tényként közli, hogy a versenyző elveszítette ülését, s szerintük már arról is döntöttek a tulajdonos Stephen Fitzpatrickék, hogy a legalább 10 millió angol fontnak megfelelő támogatást hozó Haryanto lesz Wehrlein csapattársa. A Sky Sports a találgatások kapcsán fölkereste a Manort is, ám a csapat szóvivője nem kívánta kommentálni a hírt. „Még nem vagyunk abban a helyzetben, hogy bejelentést tegyünk a második versenyzőnkről” – fogalmazott. Napokon belül talán érkezik a hivatalos bejelentés is.

Stevens 2014 végén két futamot teljesített az azóta már megszűnő Caterhammel, majd 2015-ben egy teljes szezont futhatott a Manornál. Bár első csapattársát, Roberto Merhit rendszerint fölényesen legyőzte, eredményeit némiképp árnyalta, hogy jóval könnyebb csapattársánál, ami körönként több tizedmásodpercet jelentett számára az eleve túlsúlyos autóval. Emellett az sem festett jó képet róla, hogy az év végén érkező Alexander Rossi legyőzte őt rövidre nyúlt időmérős párharcuk során.

Amennyiben a pletykák igaznak bizonyulnak, Lewis Hamiltonnal, Jenson Buttonnel és Jolyon Palmerrel három brit versenyzőt láthatunk majd a 2016-as mezőnyben, melyben a négy pilótát adó németek (Nico Rosberg, Sebastian Vettel, Nico Hülkenber, Pascal Wehrlein) kerülnek fölénybe.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

GreenHonda
#1 GreenHonda 2016. február 17. 12:20  

Stevens 2014-ben csak az utolsó versenyen indult a Caterhammel.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton

02016.10.24. 19:51

Alonsót a Mercedes és egy bajnoki cím sem tudná maradásra bírni

Csak akkor folytatja, ha élvezni fogja a vezetést

12016.10.24. 17:55

Malajzia lemond az F1-ről?

Kérdéses a futam sorsa