„Egy jó hétvége után ismét Hamilton lesz a hős”

írta: M4Sport
2016. október 11. 19:23
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Mercedes sportigazgatója, Toto Wolff biztosra veszi, egy újabb győzelem esetén ismét Lewis Hamilton lesz a hős a brit médiában, ezért nem aggódik a legutóbbi negatív szalagcímek miatt. Az osztrák szakember a csapattársról is beszélt, aki szerinte méltó bajnoka lenne az F1-nek.

Nem Hamilton hétvégéje volt a szuzukai: a sajtó képviselőivel már csütörtökön nézeteltérésbe keveredett az azóta elhíresült „telefon-ügy” miatt, majd szombaton és vasárnap is „rúgott egyet” az újságírókba. Ők keményen kritizálták viselkedését, rossz rajtját követően pedig teljesítményét sem kímélték. Az egyik lap egészen odáig ment, hogy a címvédő „önmegsemmisítéséről” írt.

Amikor a Mercedes keddi rendezvényén (a Japánban megszerzett világbajnoki címet ünnepelték) szóba került a téma, a gyár sportigazgatója egyértelművé tette, nem aggódik a történtek miatt, mondván a sajtó képviselői ó gyakran változtatják véleményüket. „Először is, az teljesen egyértelmű, hogy a médiának szalagcímeket kell gyártania. És ez bizony mindkét irányra igaz. Fel is emelhetnek, de le is húzhatnak” – nyilatkozta a Sky Sportsnak.

„Lewisnak volt néhány nehéz hétvégéje, a tegnapi híreknek azonban egyáltalán nincs értékük. Ha sikerül összeszednie magát, és Austinban jó hétvégét zár, akkor ismét ő lesz a hős. Ezért vagyok teljesen nyugodt a sajtóval és az újságokban megjelent írásokkal kapcsolatban” – folytatta gondolatmenetét meglehetősen nyugodtan.

Wolff egyébként is úgy érzi, a folyamatosan „hullámzó” tartalmú hírek egyébként is hozzátartoznak ahhoz, hogy Hamilton hazája egyik „szupersztárjává” vált. „Ő Nagy-Britannia egyik legnagyobb hőse, aki világbajnoki címeket nyert a Forma–1-ben. És ez azért nem egyszerű. Akárcsak a legtöbb sportsztár, vagy sztár esetében, róla is írni fognak” – magyarázta.

A beszélgetés során a csapattárs, Nico Rosberg is szóba került, aki már 33 ponttal vezeti a tabellát, és nagyon jó esélye van a bajnoki sikerre. Egyesek azonban megkérdőjelezik, „méltó bajnoka” lenne-e az F1-nek, hiszen Hamiltonnak több műszaki hibája volt a szezon során. Wolff szerint azonban a válasz teljesen egyértelmű. „Természetesen az lenne! Kilenc futamot nyert idén és nagyon szoros csatát vívott Lewisszal, akárcsak az előző években. Emlékszem 2014-ben cserben hagytuk Szingapúrban és a szezonzárón is. Most Lewis volt balszerencsésebb. De mindketten megérdemlik a világbajnoki címet. Nézzük, hogyan ér véget a párharcuk” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Denis Hunter
#1 Denis Hunter 2016. október 11. 20:40  

Egy jo 7vegevel mar nem sokra megy, a kovtkezo futamokat mar hoznia kellene kivetel nelkul, hogy legyen eselye.FORMA-1 HÍREK

Max Verstappen

02016.10.22. 02:01

Mire fel a változás? – Wolff elbeszélgetett Hamiltonnal a szuzukai balhéról

"Jól tudja, mi a feladata az autóban és azon kívül"

02016.10.22. 01:11

Rosberg óvatos

„Ezek a szabadedzések nem jelentenek túl nagy segítséget”