Egy korábbi csapatfőnök csatlakozott a Toro Rossóhoz

írta: M4Sport
2016. április 26. 15:55
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Toro Rossóhoz csatlakozott a Manor-csapat korábbi főnöke, John Booth. Az istállóját múlt év végén elhagyó brit szakember tanácsadóként segíti a faenzaiakat.

Volt F1-es csapatfőnökkel erősített a Red Bull utánpótlásgárdája, a Toro Rosso! A faenzaiak bejelentették, hogy a Manor korábbi vezére, John Booth mostantól az ő munkájukat (is) segíti. Hivatalos pozíciója szerint versenyigazgató lesz (ez újonnan kreált szerepkör a csapatnál), ám az istálló közleményéből kiderül, hogy amolyan tanácsadóként vállal szerepet a csapat életében. „Az angol szakember, akinek rendkívül széles körű tapasztalata van a motorsport minden kategóriájából, beleértve a Forma–1-et is, már a hétvégi Orosz Nagydíjjal kezdve betölti új szerepkörét” – állt a közleményben.

„Nagy megtiszteltetés csatlakozni egy ilyen jól szervezett és versenyképes csapathoz, mint a Scuderia Toro Rosso” – nyilatkozta Booth. „Ez a csapat viszonylag rövid idő alatt nagyon sok mindent elért már, és alig várom, hogy magam is megkezdjem a munkát Franzcal és a csapattal Szocsiban.”

Az általa említett csapatfőnök, Franz Tost igazi erősítésnek nevezte Booth-t. „Már hosszú évek óta ismerem Johnt, és rendkívül boldog vagyok, hogy csatlakozik hozzánk. A Forma–1 egyre összetettebbé válik, elég csak a mostani, a gumik, az autók, a rádiózás terén történt változásokra gondolni. Emiatt már nem elég csak versenyképes autóval és tehetséges versenyzőkkel rendelkezni – nálunk mindkettő adott. A hatalmas tapasztalatával biztosra veszem, hogy John segít majd a csapatnak a fejlődésben, és abban, hogy még hatékonyabban dolgozzon a hétvégéken” – nyilatkozta az osztrák főnök kollégája érkezéséről.

John Booth nagy névnek számít a formaautózásban, sikereit főként az utánpótlás-kategóriákban érte el, ahol 1990-ben alapított Manor-csapatával többek között olyan nagy versenyzők fejlődését segítette, mint Kimi Räikkönen vagy Lewis Hamilton. 2009-ben Virgin néven mutatkoztak be a Forma–1-ben, ahol egészen a múlt év végéig csapatfőnökként tevékenykedett. Az új tulajdonos, Stephen Fitzpatrick aztán sportigazgatójával, Graeme Lowdonnal együtt megvált tőle, az istállót Manor Racingnek nevezte át, míg a brit páros a megbízhatósági világbajnokságban alapított LMP2-es csapatot Manor Motorsport néven. Ez utóbbi gárdának Booth továbbra is a csapatfőnöke.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Atko
#1 Atko 2016. április 26. 19:17  

John Wilkes Booth :E

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton

02016.10.24. 19:51

Alonsót a Mercedes és egy bajnoki cím sem tudná maradásra bírni

Csak akkor folytatja, ha élvezni fogja a vezetést

12016.10.24. 17:55

Malajzia lemond az F1-ről?

Kérdéses a futam sorsa