Egy merész tipp: Bottas a Mercedesnél!

írta: M4Sport
2016. június 27. 16:45
FOTÓ: ©xpbimages.com

A korábbi Forma–1-es versenyző, Mika Salo biztosra veszi, hogy honfitársa, Valtteri Bottas pályafutása későbbi szakaszában a Mercedes gyári csapatánál köthet ki, ha Lewis Hamilton vagy Nico Rosberg új munkaadó után néz.

Bottas bemutatkozása óta a Williams-istállót erősíti, és egyelőre úgy tűnik, 2017-ben sem hagyja el a briteket, noha korábban (főleg a 2015-ös uborkaszezonban) gyakran szóbahozták a Ferrarival, ahol Kimi Räikkönen helyét vehette volna át. Honfitársa, Mika Salo nemrég egyértelművé tette, annyira nem örül, hogy a fiatal pilóta feltehetően 2017-ben sem vált csapatot.

„Ez eléggé rossz forgatókönyv lenne számára” – felelte, amikor a GPUpdate munkatársa az ötödik williamses szezonról kérdezte. „Jelenleg nem tud versenyeket nyerni a Williamsszel, noha el kellene kezdenie gyűjtögetni a sikereket. Most arra kell törekednie, hogy a lehető legjobb munkát végezze, hogy folyamatosan jobban teljesítsen, mint Felipe (Massa) és a jövő évi csapattársa, bárki is legyen az, majd várnia kell arra, hogy felszabaduljon egy hely a Mercedesnél” – tette hozzá.

És, hogy miért említette pont a címvédő alakulatot? Azért, mert Bottas pályafutását az Aces Management nevű menedzseriroda egyengeti, aminek Didier Coton és Mika Häkkinen mellett a Mercedes sportigazgatója, Toto Wolff a harmadik résztulajdonosa. Salo elsősorban ezért gondolja úgy, hogy a stuttgartiak lecsapnak honfitársára, ha Hamilton vagy Rosberg távozik.

„Toto a menedzsere, és biztosra veszem, hogy oda is fogja vinni őt. Már bizonyította, hogy jó versenyző. Okos pilóta, ilyen szempontból tehát tökéletes” – dicsérte honfitársát a korábbi Ferrari-pilóta, kinek „elméletét” egy korábbi Wolff-interjú is erősítheti. Az osztrák szakember még a Mercedes-korszak hajnalán beszélt arról, hogy ha versenyzőt kellene igazolniuk, akkor ő elsőször az általa nagyra tartott Fernando Alonsónál és Bottasnál érdeklődne.

Salo egyébként ugyanolyan határozottan hiszi, hogy Bottas nem lesz a Ferrari versenyzője, mint azt, hogy adott esetben magára öltheti a Mercedes versenyruháját. „Nem gondolom, hogy Valtteri bárhová is eligazol a következő évben, mert egyszerűen nincsenek jó szabad ülések. Még ha Kimi el is megy, nem látom, hogy a Ferrari őt választaná. A Mercedes főnöke menedzseli, a Ferrari nem fogja szerződtetni” – zárta gondolatát a 49 éves expilóta.

Oszd meg!

13 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

albutr
#13 albutr 2016. június 28. 20:37  
Thibczy:
Jó vicc. Lehet, hogy Rosberg nem elég tökös a párharcokban, azt is lehet mondani, hogy ha éppen nem egy tankönyvbeli típuspéldát kell megoldani, akkor elvérzik. De szerintem ettől függetlenül még nagyon is jó pilóta, csak épp pechjére az egyik legjobb pilóta a csapattársa. Nála pedig rosszabb versenyzők is lettek vb-k. Bottast meg nem tudom mire fel érdemelne meg egy élcsapatba jutást. Hozott néhány dobogót, de azzal a Williamsszel kb. kötelező is volt.

néha Bottas sem elég tökös.

BP05
#12 BP05 2016. június 28. 13:41  
Givangel:
Nem olyan jo pilota o. Egy Massa szintu versenyzo paliban van vele. Semmi ertelme a Mercihez vagy akar a Ferrarihoz vinni.

Miért is nem olyan jó? Egyrészt azért ez a mostani Massa másodvirágzását éli, és nem olyan pocsék teljesítményt nyújt mint Alonso mellett a Ferrarinál ahol teljesen alá volt rendelve Alonsonak.
2014-ben 4. lett a VB pontversenyben, 6 dobogót szerezve, 52 ponttal többet szerezve Massánál(igaz pechesebb volt Massa), és időmérőn 13-6-ra verte. Ha ez tőle nem jó teljesítmény akkor Vetteltől az 5. hely mi volt egy RB-vel?
2015-ben saját bevallása szerint is alulteljesített mert megzavarták a Ferraris pletykák, de így is 5. lett a VB pontversenyben, 2 dobogót szerezve és Massát ismét elverve 15 ponttal, időmérőn pedig 11-8-ra győzte le ismét Massát. Kimi alig szerzett több pontot nála egy jóval jobb Ferrariban ülve, szóval ha ez megintcsak Bottastól kevés akkor kimitől mi volt?
2016-ban az első 3 futam nem sikerült valami jól, de azóta teljesen rendben van a teljesítménye, szerzett már 1 dobogót is, Massát ismét veri 14 ponttal, időmérőn pedig 6-2-re.

Hát ha ez nem elég jó egy top 3-4-es Williamsel akkor nem tudom mi lenne ami már jónak számítana vele.

Ki lenne jobb választás nála és miért a szabadon igazolható versenyzők közül?

Givangel
#11 Givangel 2016. június 28. 12:45  

Nem olyan jo pilota o. Egy Massa szintu versenyzo paliban van vele. Semmi ertelme a Mercihez vagy akar a Ferrarihoz vinni.

BP05
#10 BP05 2016. június 28. 10:23  

Toto a menedzsere? Ez nekem új, azt hittem hogy Häkkinen a menedzsere.

Én megnézném egy jó kocsiban mire volna képes Bottas, mert szerintem egyáltalán nem rossz versenyző mint ahogyan azt sokan itt beállítják és szerintem sokaknak tudna pozitív meglepetést okozni.

jackasszoli
#9 jackasszoli 2016. június 28. 08:02  

Bottas szerintem hozná a mercivel azt amit rosberg, azaz nyerne futamokat még ha vb esetleg nem is lenne.

Benhower
#8 Benhower 2016. június 28. 01:24  
jackasszoli:
Rosbergtől jobb. Szerintem nem lassú pilóta, a szar williamsel többször is ott volt már elől időmérőn vagy futamon.

Rosbertöl jobb? Na ne röhögtess. Rosberg egy minden szinten topon levő Hamiltontol van elmaradva némileg, míg Bottas az utóbbi 3 évben egy Massával van egy szinten...

Thibczy
#7 Thibczy 2016. június 27. 23:43  
jackasszoli:
Rosbergtől jobb. Szerintem nem lassú pilóta, a szar williamsel többször is ott volt már elől időmérőn vagy futamon.

Jó vicc.
Lehet, hogy Rosberg nem elég tökös a párharcokban, azt is lehet mondani, hogy ha éppen nem egy tankönyvbeli típuspéldát kell megoldani, akkor elvérzik. De szerintem ettől függetlenül még nagyon is jó pilóta, csak épp pechjére az egyik legjobb pilóta a csapattársa. Nála pedig rosszabb versenyzők is lettek vb-k.

Bottast meg nem tudom mire fel érdemelne meg egy élcsapatba jutást. Hozott néhány dobogót, de azzal a Williamsszel kb. kötelező is volt.

GreenHonda
#6 GreenHonda 2016. június 27. 22:29  
jackasszoli:
Rosbergtől jobb. Szerintem nem lassú pilóta, a szar williamsel többször is ott volt már elől időmérőn vagy futamon.

Szerintem ezen még kicsit gondolkodj! Szar Williams? Jah 14-ben 2-3 15 óta legalább 4. erők mindig

jackasszoli
#5 jackasszoli 2016. június 27. 21:13  

Rosbergtől jobb.
Szerintem nem lassú pilóta, a szar williamsel többször is ott volt már elől időmérőn vagy futamon.

Lewisthebest
#4 Lewisthebest 2016. június 27. 20:27  
albutr:
kizárt.

Vezettek már rosszabb versenyzők is top csapatnál, szóval nem kizárt, hogy egyszer odakerül valahova, de akkor mint kettes tehát nekünk sok izgalmat nem fog tartogatni, hogy hogyan döngöli egy igazi top pilóta a földbe.

albutr
#3 albutr 2016. június 27. 19:45  

kizárt.

Zasalamel
#2 Zasalamel 2016. június 27. 17:44  

Érdekes h még a saját menedzserei is mindent mondanak Bottasról, csak azt nem h gyors. :D

Thibczy
#1 Thibczy 2016. június 27. 17:25  

Lol...

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

02016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”

02016.10.26. 16:22

„Mihelyst föladod, halott vagy” – Hamilton

Megviselte, de meg nem törte a nyeretlen időszaka

52016.10.26. 14:43

Bolond lenne nem megpróbálni

Ericsson is bekopogtat a Force Indiához