Egy mérnökcsapat már a Ferrari 2018-as projektjén dolgozik!

írta: M4Sport
2016. július 05. 12:28
FOTÓ: ©xpbimages.com

Nem csak a következő évre való átállás, de már a 2018-as projekt is foglalkoztatja a Ferrarit – árulta el a csapatfőnök. Maurizio Arrivabenéék nem nyújtanák tovább a bajnoki siker nélküli időszakot…

Hiába nem nyertek még futamot, hiába tűnik úgy, hogy idén sem tudják már utolérni a Mercedest, a Ferrari nem adja föl. Miközben a vezetők és versenyzők továbbra is hangoztatják, még mindig látnak esélyt a bajnoki győzelemre, a csapat közben gőzerővel fejleszt a fölzárkózás érdekében.

Kanadában új motort vetettek be, majd Ausztriában – az előzetesen jósoltnál egy hétvégével korábban – ismét felhasználtak egy módosító pontot motorjuk javítására. Közben pedig az aerodinamika és a mechanika terén sem állnak le.

Maurizio Arrivabene nemrég kijelentette, eszükben sincs abbahagyni a 2016-os autó fejlesztését, s helyette a 2017-es változásokra koncentrálni – mint teszi azt a csapatok többsége. Spielbergben azonban elárulta, nemcsak foglalkoznak már a következő szezonnal, de valójában már a 2018-as projektjüket is előkészítik, így alapozva meg a jövőbeni sikereket. Főként az erőforrás fejlesztését tervezgetik – 2017-től eltörlik a módosítópont-rendszert, így a mérnököknek ezen a téren is nagyobb szabadságuk lesz.

„Mindig is mondtam, hogy az itteni csapatunk a mostani évre összpontosít, mert még mindig elég nagy a lemaradásunk. Szerintem továbbra is harcban vagyunk. Közben viszont változtattunk a munkamódszerünkön, így van egy csapatunk, amely az idei autóra összpontosít, de van egy kis csapatunk, amely a jövő évre, és egy harmadik, amely pedig már a 2018-ra – ez főként a motorra fókuszál” – nyilatkozta az olasz az Autosportnak.

A csapatfőnök emellett ismét kiemelte, továbbra is hiszik, hogy megfordíthatják idei szerencséjüket. „Ha végre nyerünk, az egekben leszünk, mert én nagyon érzelmes és szenvedélyes tudok lenni. De ebben a szerepkörben ezt el kell felejtened, higgadtnak kell maradnod, csak a szezonra és a következő versenyekre figyelni, motiváltan tartani a csapatot. Mindig is mondtam, hogy nem hiszek a szerencsében és a balszerencsében. Úgy vélem, nem a szerencsének, hanem saját magunknak tartozunk” – fogalmazott az olasz.

Oszd meg!

6 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Masters_Of_Hardcore
#6 Masters_Of_Hardcore 2016. július 06. 14:33  

A Ferka azért nem fog nyerni sosem* vagy majd csak valamikor.... mert kurvasok pénzt kapnak azért hogy csinálják a showt, és a drukkereiket a tv elé vonzzák, hogy na majd idén lenyomjuk az RB-t, hú majd jövőre majd 18ban a Mercit.. 2020ban a mekit.. keményen..
Ennyi az egész. Kicserélték a komplett csapatot, és ugyanott tartanak... miért? mert a háttérpolitikát nem cserélték ki. Ennyi.

Thibczy
#5 Thibczy 2016. július 06. 00:23  
grabowsky78:
Az a vicc, hogy az idei autó jobb mint a tavalyi! Az idei merci gyengébb ellenfél(nem az autó hanem az idei csomag), mint a tavalyi és mégsem jön össze a győzelem, és ez általában nem a technikán megy el hanem a csapat rontja el! Valami mindig hiányzik! Jó lenne ha összeállna már ez a történet, mert most már tényleg közel van a siker, de sose sikerül megugrani a szintet hozzá! Az a helyzet, hogy a jövő évi változások megint egy lutri, ne legyen igazam, de a ferrarinak nem igazán szokott bejönni ha változnak a szabályok!

Ez az autó max. laboratóriumi körülmények között megy jól, de a pályán ilyen soha nincsen. Szabadedzéseken mennek pár jó kört, aztán mindenki elhiszi hogy milyen jók, Szujóék is állandóan őket ajnározzák, aztán legkésőbb a Q3-ra kiderül az igazság.

Hosszú még az idény, lehet idén is le tudják hozni a szokásos 2-3 győzelmet, de maradandót idén se fognak alkotni. Sokszor elég dilettáns taktikát választanak, van amikor egy laikusnak is nyilvánvaló, hogy hibáznak, de ezeket a borzasztó taktikákat általában azért hozzák, mert normálissal esélyük sincs a Merci ellen.

Denis Hunter
#4 Denis Hunter 2016. július 05. 20:38  

azert a 18as auton dolgoznak, hogy jovore is legyen alibi, miert nem jon valami ossze? hagyjuk a 17et es fokuszaljunk 18-ra. ehhh

grabowsky78
#3 grabowsky78 2016. július 05. 16:47  

Az a vicc, hogy az idei autó jobb mint a tavalyi! Az idei merci gyengébb ellenfél(nem az autó hanem az idei csomag), mint a tavalyi és mégsem jön össze a győzelem, és ez általában nem a technikán megy el hanem a csapat rontja el! Valami mindig hiányzik! Jó lenne ha összeállna már ez a történet, mert most már tényleg közel van a siker, de sose sikerül megugrani a szintet hozzá! Az a helyzet, hogy a jövő évi változások megint egy lutri, ne legyen igazam, de a ferrarinak nem igazán szokott bejönni ha változnak a szabályok!

szaki.monty
#2 szaki.monty 2016. július 05. 14:22  

Nem tudom elképzelni, hogy komolyan gondolja amit mond. Semmi esély nincs arra hogy megnyerjék ezt az évet.

velorex
#1 velorex 2016. július 05. 14:01  

Ferrari az idei eredménytelenségét nem a szerencse kontójára írhatja. Nem tudtak élni a lepattanókkal sem és ezt a saját gyengeségüknek köszönhetik.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

02016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”

02016.10.26. 16:22

„Mihelyst föladod, halott vagy” – Hamilton

Megviselte, de meg nem törte a nyeretlen időszaka

52016.10.26. 14:43

Bolond lenne nem megpróbálni

Ericsson is bekopogtat a Force Indiához