Egy olyan csapatot, mint a Ferrari, nem lehet leírni – Wolff

írta: M4Sport
2016. augusztus 09. 14:45
FOTÓ: ©xpbimages.com

Talán jelen pillanatban nem tűnnek olyan veszélyesnek, de 2017-ben még felérhet a csúcsra a Ferrari. A Mercedes legalábbis újabban már inkább ettől tart…

Merthogy a címvédő német csapat – három éve tartó töretlen dominancia ide vagy oda – rendszeresen és látványosan „retteg” ellenfeleitől… A szezon első harmada azzal telt, hogy Toto Wolffék minden egyes futamgyőzelmük után azt hangoztatták: a Ferrari közelít, ezért az ő figyelmük sem lankadhat. Nos, a Scuderia olyannyira nem közeledett feléjük, hogy mára a konstruktőri bajnokságban is visszacsúszott harmadiknak. Ráadásul James Allison technikai igazgató távozása sem jött éppen jól a vörösöknek, akiket máris a középtávú újabb visszaeséstől félthetünk.

Nem úgy a Mercedes, amely ha most már nem is a következő versenyeken, de a következő szezont tekintve mindenképp potenciális trónfosztónak tekinti a Ferrarit. Az olaszokat most azonban a szabályváltozások is segíthetik abban, hogy e félelem megalapozottá váljon. „Nem hinném, hogy a Ferrarit le lehetne írni. Nyilvánvaló, hogy most nehéz időket élnek. De korán ráálltak a 2017-es projektre, és sosem szabad lebecsülni egy ilyen háttérrel rendelkező, ennyire szenvedélyes csapatot” – figyelmeztette önmagukat a veszélyre a sportigazgató, Toto Wolff.

Newey újra aktivizálta magát

Az osztrák ugyanakkor legalább ennyire tart a Red Bulltól is, amely 2016-ban jóval nagyobb fejlődést ért el a vörösöknél, s amelynek feltett szándéka, hogy 2017-ben három év szünet után újra harcba induljon a bajnoki címekért. Az osztrákok idei formája láttán, az aerodinamikai szabályok megváltozásával ez ráadásul nem is tűnik irreális elvárásnak.

„A Red Bulltól Magyarországon azt vártuk, hogy kemény ellenfél lesz, erre épp az ellenkezője történt. Silverstone-ban és Hockenheimben is így volt: könnyebb dolgunk kellett volna, hogy legyen, erre nehezebb volt. Ugyan Lewis valós tempóját nem láthattuk, mert jól tartotta a különbséget, de ők képesek voltak folyamatosan fölzárkózni ránk. Az egyenesekben nem volt túl nagy a különbség a sebesség terén, a Red Bull a harmadik szektorban pedig nagyon erősnek tűnt. Jövőre tehát teljes erejükben láthatjuk őket viszont. Nagyjából két és fél éve tartjuk az előnyünket, de ez nem fog örökké tartani” – jósolta Wolff.

A Red Bullnál már jelezték: hogy ellenfelüknek igaza legyen, „fegyverüket”, az utóbbi egy évben háttérbe vonult Adrian Neweyt is újra bevetik. „Jelenleg ugyanott tartunk, ahol 2014-ben voltunk. Annak ellenére, hogy az RB12-es autón Adrian Newey nem dolgozott annyit. Talán úgy 20%-ot tett hozzá a mostani konstrukcióhoz. Ez azt mutatja, mennyire stabil lábakon áll a tervezőrészlegünk” – nyilatkozta Christian Horner csapatfőnöke. „Az új szabályok azonban újra motiválják Adriant. A jövő évi autó munkálataiból ismét úgy ötven százalékban kiveszi majd a részét” – riogatta az ellenfeleket.

Oszd meg!

5 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

khristiank
#5 khristiank 2016. augusztus 09. 17:45  
Go.Michael:
Manor meg első világbajnoki címét fogja szerezni. :)

milyen számban? Az első pénzügyi krach nélküli év számában? :D

Go.Michael
#4 Go.Michael 2016. augusztus 09. 17:20  

Manor meg első világbajnoki címét fogja szerezni. :)

khristiank
#3 khristiank 2016. augusztus 09. 17:16  
kulcsarb:
Jövőre szerintem a Ferrari a 3. helyért fog küzdeni a McLarennel.

A Force India-val a 4ik-ért :P

kulcsarb
#2 kulcsarb 2016. augusztus 09. 16:27  

Jövőre szerintem a Ferrari a 3. helyért fog küzdeni a McLarennel.

porosas
#1 porosas 2016. augusztus 09. 16:02  

Én leírom: Ferrari.
:)

HairHungary