Egy régi ismerős siet Rosberg segítségére

írta: M4Sport
2016. május 26. 18:52
FOTÓ: ©xpbimages.com

Miként egy éve Lewis Hamilton, úgy most Nico Rosberg is menedzser nélkül vágott neki a Mercedesszel való tárgyalásoknak szerződéshosszabbítása ügyében. De egy ismerős arc a segítségére sietett…

Ez az arc pedig nem más, mint Ayrton Senna egykori csapattársa és jó barátja, Gerhard Berger. A német Auto Bild Motorsport megtudta, a tízszeres futamgyőztes már túl is van az első egyeztetéseken. „Nagy hirtelen kerültem képbe. Keke Rosberg megkérdezte, átvenném-e a tárgyalások irányítását, én pedig igent mondtam” – nyilatkozta Berger. „Ez viszont még nem jelenti azt, hogy a jövőben is ugyanezt fogom tenni. Itt csak egy baráti szívességről van szó.”

Berger és az ifjabb Rosberg nem ismeretlen egymás számára. Az osztrák a BMW sportigazgatója volt, amikor 2002-ben Rosberg megkapta élete első F1-es tesztlehetőségét a bajorok akkori partnercsapatánál, a Williamsnél, és később is támogatta őt. A bajnoki éllovast pályafutása korábbi szakaszában még a korábban más versenyzőket (pl. Mika Häkkinent) is menedzselő Keke Rosberg segítette, ám 2009-es Mercedeshez kerülése óta hivatalosan nincs menedzsere.

„Tegnap már beszéltem is vele” – nyilatkozta a Mercedes tanácsadója, Niki Lauda Bergerről. „Korábban is egyeztettem már Gerharddal: akkoriban még a Ferrari tanácsadója voltam, ő pedig versenyző. Izgatottan várom, mi sül ki ebből.”

Ezen új információ persze más megvilágításba helyezi Berger közelmúltban tett nyilatkozatait. Az osztrák Barcelona után elismerően nyilatkozott Rosbergről, s kijelentette, csak idő kérdése, mikor lesz világbajnok – ezen a héten pedig arra figyelmeztette a Mercedest, hogy jobban járna, ha mielőbb hosszabbítana versenyzőjével. Szerepvállalása jelzi, Rosbergék nagyon is komolyan veszik a szerződéshosszabbítással kapcsolatos tárgyalásokat. A Benetton, a McLaren és a Ferrari korábbi versenyzőjének nem lesz könnyű dolga, ha a Lewis Hamiltonéhoz hasonló fizetést, valamint hároméves kontraktust akar kiharcolni Rosbergnek – azt ugyanakkor sportvezetőként már nem egyszer bizonyította, elég dörzsölt ahhoz, hogy jól manőverezzen az F1-es politika útvesztőjében.

Lauda a Sky Sportsnak Monacóban elárulta, heteken belül szeretnék nyélbe ütni az új megállapodást Rosberggel, azaz kevés esély mutatkozik arra, hogy a német már világbajnokként szabjon feltételeket csapatának. „Meg akarjuk tartani Nicót, ő pedig nálunk akar maradni. Nem látok semmi problémát, és szerintem hamarosan lezárjuk a kérdést. Az elkövetkező három hétben döntenünk kell. Én azt fogom mondani neki, hogy szeretnénk továbbra is együtt maradni a következő években. Én ezt mondom, de én csak a felügyelőbizottság elnöke vagyok. A döntést Toto (Wolff) dolga” – fogalmazott Lauda.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

kayassine
#1 kayassine 2016. május 26. 20:28  

Nem látom túl erősnek Rosberg tárgyalási pozícióját, biztos jól jön egy kis segítség.FORMA-1 HÍREK

Daniel Ricciardo

02016.10.22. 22:27

„Sok ember panaszkodott” – Verstappent nem sokkolta az új szabály…

Herbert: "A szabály, ami megmondja, mit nem tehetsz, a Forma–Ford fesztiválra való"

02016.10.22. 21:30

Az első három nyilatkozata Austinból

Így értékeltek a főszereplők