„Egy versenyző apját felhívni, hogy manipulálják őt?”

írta: M4Sport
2016. november 11. 23:31
FOTÓ: ©xpbimages.com

Ismét egymással veszekszik a Mercedes és a Red Bull. Toto Wolff az osztrákokat megkerülve próbált hatni a „veszélyes” Max Verstappenre – és ez kicsit sem tetszett az ellenfélnek.

Megszámlálni is nehéz, az elmúlt négy szezonban hányszor esett egymásnak a Mercedes és a Red Bull – a téli tesztek körüli vita után most itt az újabb feszültségforrás. Egy telefonhívásról van szó, melyet Toto Wolff, a német gárda sportigazgatója intézett Jos Verstappenhez, a Red Bull versenyzőjének édesapjához.

Az Auto Motor und Sport arról számolt be, hogy Wolff édesapján keresztül próbált hatni az időnként forrófejű Max Verstappenre azok után, hogy két hete Mexikóban két ízben is kamikazeként támadta bajnokesélyes versenyzőjét, Nico Rosberget – bevetődős megmozdulásaival veszélybe sodorva a németet (az első kanyarban ütköztek is, ami után Rosberg kormánya kissé elferdült.)

Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója nem vette jó néven honfitársa lépését. „Ez egyre abszurdabb lesz” – állapította meg. Wolff csak annak próbálta elejét venni, hogy Verstappen legyen a döntő „tényező” Nico Rosberg és Lewis Hamilton bajnoki küzdelmében. Elmondása szerint azért Jos Verstappent kereste, mert úgy érzi, ő az egyetlen, akire Max még hallgat.

„Tisztelem Maxot, Jost és a menedzserét. Max a keménységével, a tántoríthatatlan versenyzésével mindannyiunkat magával ragad. Nagy nyereség ő a Forma–1 számára” – méltatta Wolff a hollandot, akit nem először dicsér. „A majdnem ütközései után én csak szerettem volna megmondani az apjának, akit már régóta ismerek, hogy nem tenne jót Max hírnevének, ha a bajnoki csatát egy átgondolatlan manővere döntené el. A fiúknak nincs szükségük erre” – érvelt.

E tette épp elég volt Marko felbosszantásához. „Ha Wolff úr akar tőlünk valamit, akkor a Red Bull illetékeseivel kell felvennie a kapcsolatot, nem az apával. A magunk versenyét futjuk. Szó sincs arról, hogy a Mercedes leköröz minket. Emiatt nem igazán értem, hogy kérheti tőlünk azt, hogy hagyjunk helyet nekik” – panaszkodott.

„Pozíciókért harcolunk a Mercedesszel. Ha magunktól félreállnánk, a Mercedes már tizenegy órakor letudhatná a maga versenyét a két autójával, a többiek meg versenyezhetnének tizennégy órakor… Én ilyen közbeavatkozást még nem láttam. Egy versenyző apját felhívni, hogy manipulálják őt? Ez a létező legrosszabb módszer.”

Wolff szerint szó sem volt ilyesmiről. „Én csak annyit mondtam Josnak, hogy jó lenne Max szempontjából, ha ő is a helyszínen lenne. Mert az apjában bízik, és ő az egyetlen, akire hallgat. Max jelenleg negatív spirálban van, és a fiú nem ezt érdemelné. Ha Nicóval vagy Lewisszal ütközne, és ez döntene a bajnoki címről, tökéletesen negatívvá válna a megítélése. Én csak szerettem volna, ha ezt tisztán látja” – mentegetőzött a Mercedes-főnök.

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

bandita
#2 bandita 2016. november 12. 11:05  

Nem az apja volt az a faxláma aki kiütötte Montoyát miközben lekörözte?!
Egyik nagyobb cigány mint a másik és nem is értem mi keresnivalója van itt egyáltalán. A redbull pontosan tudja miért keresték meg a taknyot ami szerintem is rossz ötlet lett volna ha ez hangzik el mint ami ide van írva.

McLarenHonda
#1 McLarenHonda 2016. november 12. 08:17  

Én úgy gondolom, mindkettőnek igaza van (egyrészt Markonak, hogy versenyezzenek csak, másrész Totonak az esetleges ütközés hatásairól), ellenben az apát felhívni, na az jó nagy baromság volt.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Rosberg

352016.12.03. 14:08

Rosberg: Ha nem lettem volna bajnok, folytatom!

Egyelőre kizártnak tartja, hogy egy nap visszatér

102016.12.03. 12:36

Hamilton: Néha kényelmetlenül éreztem magam

„Mélyebbre kellett ásnom, mint az előző években”