Egyben marad a Mercedes sikercsapata?

írta: M4Sport
2016. október 05. 09:41
FOTÓ: ©xpbimages.com
Niki Lauda, Toto Wolff
© xpbimages.com

Toto Wolffról azt beszélik, akár az F1 irányításában is részt vállalhat, Niki Lauda és Paddy Lowe szerződése hamarosan lejár – vajon egyben marad-e a Mercedes világverő csapata?

A Forma–1 tulajdonosváltása kapcsán fölvetődött, a Chase Careyék által felállítani kívánt vezetői csoportban akár a Mercedes sportigazgatója is szerepet vállalhat, Niki Lauda, a Mercedes igazgatótanácsának elnöke pedig 2017 végéig szóló szerződéssel rendelkezik, így fölmerült, akár változások is lehetnek a bajnokcsapat vezetőségében. Wolff jelezte, nem terveznek ilyesmit.

„Nagyon élvezzük a jelenlegi munkánkat, és ez a legfontosabb. Már előremutató megbeszéléseket folytattunk, meglátjuk, hová vezet ez” – nyilatkozta az osztrák a német Sky televíziónak. Lauda elmondta, nem tervez lemondani jelenlegi pozíciójáról, ezért ha mód van rá, örömmel folytatja a munkát.

Korábban többször is lehetett hallani arról, hogy a két osztrák nem minden kérdésben ért egyet egymással, s időnként feszültségek is voltak közöttük. Elmondásuk szerint ez nem jelent problémát, jól kiegészítik egymást. „Van, hogy Toto nagyon brutális szabályokat akar, én pedig inkább a lazább utat választanám, azt mondva, ők mégiscsak versenyzők” – mondta Lauda a Lewis Hamilton és Nico Rosberg küzdelme kapcsán fölmerülő problémákról. „Nem kell irányítani őket, de nem is szabad teljesen rájuk hagyni mindent” – tette hozzá Wolff.

Ami a Mercedes-piramis tetejét illeti, a technikai vezető, Paddy Lowe távozásáról is sokszor hallani mostanság. Bár a Mercedes már több ízben cáfolta, hogy a brit elhagyni szándékozik őket, a sepangi hétvégén ismét az a hír járta, hogy Lowe vonakodik szerződése meghosszabbításától, új kihívásra vágyik, és szívesen költözne nejével Olaszországba, hogy a Ferrari technikai igazgatója legyen.

A Mercedes azonban továbbra is állítja, meg fogják tartani Lowe-t. „Minden jól halad” – mondták. A szakember szerződése állítólag nem 2016 végéig, hanem a következő év közepéig érvényes Brackleyvel.

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Timad
#2 Timad 2016. október 05. 10:47  

Lowe és Lajos beveszik még Ferrarival is az F1-et, levezetésképp és mihez tartás végett. :D

F1890
#1 F1890 2016. október 05. 10:22  

remélem lowe elmegy a ferrariba. az ő meglátásai koponyája sokat lendíthetne a ferrari struktúráján, és vihet magával még egy két kulcsembert

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

02016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”

02016.10.26. 16:22

„Mihelyst föladod, halott vagy” – Hamilton

Megviselte, de meg nem törte a nyeretlen időszaka

12016.10.26. 14:43

Bolond lenne nem megpróbálni

Ericsson is bekopogtat a Force Indiához