Egyre valószínűbb a szünet utáni versenyzőcsere?

írta: M4Sport
2016. augusztus 09. 16:08
FOTÓ: ©xpbimages.com

Nem minden versenyző dőlhet hátra teljes nyugalommal napozó székében a nyári szünet idején. Rio Haryanto F1-es pályafutása folytatásáért küzd – egyre reménytelenebb helyzetben…

A sportág első indonéz résztvevőjének év elején befizetett pénzei a Magyar Nagydíjig bezárólag biztosították a helyét a Manor-istállónál. Bár a kiscsapat Németországban az idő rövidsége miatt még engedte versenyezni őt, már akkor tudható volt, hogy a közös folytatáshoz újabb támogatásokra lesz szükség.

Rio Haryanto ugyan a szezon végéig rendelkezik szerződéssel, egy kitétel szerint a teljes évre be kell fizetnie egy bizonyos összeget ahhoz, hogy valóban eljusson a szezonzáróig. A hírek szerint 7 millió euró hiányzik a kasszából – ha ezt a Belga Nagydíj hetéig nem sikerül előteremteniük menedzsmentjével, jó eséllyel új csapattársa lesz Pascal Wehrleinnek.

A Manor Hockenheimben jelezte, elégedett Haryanto munkájával, szeretné is megtartani őt, de az anyagi feltételein nem tud lazítani. A megoldás érdekében a csapat levelet is írt az indonéz kormányzatnak, melyben versenyzőjük megsegítését kérte. Haryanto az állami cég, a Pertamina segítségével így is komoly összegű támogatást kapott már hazájától, ráadásul további állami és magáncégek segítségül hívásában is segédkezik neki a kormány.

A legfrissebb hírek szerint szénája nem áll valami jól. „Nem úgy néz ki, hogy sikerülhet megszereznünk a pénzt. Ígérni semmit sem tudunk. Reméljük, Riót nem cserélik le csak azért más versenyzőre, mert problémák vannak a támogatással” – nyilatkozta ennek kapcsán az AFP-nek a helyi sportminisztérium szóvivője.

És a versenyző szurkolói klubjának elnöke sem valami optimista. „Reméltük, hogy a kormányzat segíteni tud, de most már tény, hogy a parlament és a sportminiszter nem tudott megoldást találni” – nyilatkozta Catur Sunaryo.

Hacsak nem bukkan fel egy tehetős szponzor a semmiből, könnyen elképzelhető, hogy az újonc pályafutása 12 F1-es verseny után megfeneklik. Ülésének elfoglalására több jelöltről is hallani. Korábban Stoffel Vandoorne-t, a McLaren tartalékját emlegették beugróként, aki számára ideális felkészülési lehetőséget kínálna pár manoros futam Jenson Button helyének esetleges 2017-es átvétele előtt.

Németországban ugyanakkor beszámolók szerint Esteban Ocon is fel-felbukkant a Manornál. A franciát Vandoorne-hoz hasonló tehetségnek tartják, és miközben esélye lehet a bemutatkozásra 2017-ben a Renault-val, a Mercedes pártfogoltjaként most ugyanúgy bekerülhet a Manorhoz, mint a szintén a csillagosok által nevelt Pascal Wehrlein. Toto Wolff sportigazgató nemrég kijelentette: szeretné mielőbb az F1-ben látni őt. És nem kizárt, hogy kívánsága hamarabb teljesül, mint azt gondolta…

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton, Niki Lauda, Toto Wolff

02016.10.22. 01:11

Rosberg óvatos

„Ezek a szabadedzések nem jelentenek túl nagy segítséget”

02016.10.22. 01:06

Terrorhangulat? Räikkönen mást mondana…

Arrivabene reagált Baldisserri kijelentésére – és nem érti, miért meglepő Räikkönen formája