Egyszerre két bajnokságban kell helytállnia Mick Schumachernek

írta: M4Sport
2016. április 06. 10:28
FOTÓ: ©ADAC Motorsport

A hétvégén újra versenybe száll Mick Schumacher. A Forma–1 hétszeres világbajnokának fia 2016-ban egyszerre két sorozatban tekeri majd a kormányt – s profivá válása újabb állomásaként nemrég saját honlapja is elindult!

Már hetekkel ezelőtt hivatalossá vált, hogy Michael Schumacher fia az olasz Prema-csapat Forma–4-es istállójához szerződik 2016-ra – most pedig az is kiderült, hogy a német párhuzamosan két Forma–4-es sorozatban, az olaszban és a németben is versenyez majd.

Mick Schumacher idénye már az előttünk álló hétvégén kezdetét veszi: az olasz F4-es bajnokság első futamaira (hétvégente három futamot rendeznek) április 9-én és 10-én kerül sor Misanóban. Az ezt követő hétvégén aztán a német bajnokság is elrajtol Oscherslebenben.

Az egyelőre nem tisztázott, hogy a 17 éves versenyző mindkét sorozatban teljes szezont fut-e (ebben az esetben akár 45 futamot is teljesíthet idén!), menedzsere, Sabine Kehm ugyanakkor a Bildnek úgy nyilatkozott, számukra most a legfontosabb, hogy minél több tapasztalatot gyűjtsenek. „Tudatosan döntöttünk úgy, hogy még egy évet a Forma–4-ben teljesítünk, mert jobb széles körű és mély alapképzést kapni, mint azonnal egy bizonyos eredményt hajszolni. Ez utóbbi majd csak később válik meghatározóvá. Mick még mindig csak formálódik, ezt nem szabad elfelejteni” – nyilatkozta a Michael Schumachert is menedzselő német.

A kis Schumit apja révén kortársaihoz képest jóval nagyobb figyelem övezi, és alighanem ennek is lehet szerepe abban, hogy a héten elindult saját weboldala – mintegy jelezve, valóban megindult a profivá válás útján.

E honlapon maga a versenyző is beszélt céljairól. „A célom, hogy teljesebb versenyzővé váljak. Ennek részeként lépésről lépésre szabad csak haladnom, keményen kell dolgoznom és mindig a legjobb formámat kell nyújtanom. Meggyőződésem, hogy csak így érhetők el a célok. És az is, hogy én el fogom érni az enyémeket. Fontos, hogy a versenyzéssel kapcsolatos minden területen jók legyenek az alapok. Éppen ezért nem hagyom magam siettetni, gyors eredmények után futni, inkább célirányosan és következetesen képezem magam. A versenyzés rendkívül összetett sportág, ez teszi annyira nehézzé, de egyúttal lenyűgözővé is. El sem tudok képzelni jobb érzést annál, mint amikor a pályán egy tökéletes kört próbálsz összerakni, próbálod tovább csiszolni a teljesítményedet. Én készen állok arra, hogy tovább képezzem magam, mert tudom, hogy az álmaim csak így válhatnak valóra.”

Mick Schumacher a német F4-ben továbbra is a 29-es rajtszámmal versenyez majd, míg Olaszországban az 5-ös szám kerül az autójára.

Arra az autóra, amelyet már egyre jobban ismer: Schumacher az elmúlt két napban a német F4 második téli teszthetén körözött Oscherslebenben, ahol az övé lett a legjobb köridő, s ahol rendkívül kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtva sosem végzett a hatodiknál rosszabb pozícióban. „Elégedettek vagyunk az előző két tesztnap munkájával – bár teljesen elégedettek sosem lehetünk. Őszintén szólva most már jó lenne, ha elkezdődne az idény, hogy láthassuk, hol is tartunk valójában” – nyilatkozta Schumacher.

Mick 2015-ben teljesítette első formaautós szezonját: a német F4-ben az összetett 10. helyén zárt, egy futamgyőzelmet is szerzett. Idén nem titkolt célja, hogy harcba szálljon a bajnoki címért. Olaszországban eközben számára ismeretlen pályákon mérheti össze a tudását új ellenfeleivel.

Oszd meg!

7 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Lewisthebest
#7 Lewisthebest 2016. április 07. 15:02  
Denis Hunter:
Biztosan tudjak, mit csinalnak, de szerintem nem ez a jo megoldas, mert vagy tulvallalja magat a sok versenyzessel, vagy nem tud mindket sorozatban folyanatosan ottlenni es ugy gondolom megnyerni egy bajnoksagot, legyen az nemet, vagy olasz, nagyobb dolog lenne, mint mindkettoben 3. helyen vegezni, gondolom szuperlicensz szempontjabol is tobbet er a gyozelem. Persze ha jol megy neki, megnyerheti mindkettot is, nem tudom milyen most a mezony.

Az olasz F4-ben van összesen 7 a német F4-ben meg 8 versenyhétvége szóval nem hiszem, hogy ezzel túlvállalná magát. Persze egy hétvége 3 futamból áll de ezek szvsz összesen érnek kb annyit (időben) mint 1 db F1-es futam.

Denis Hunter
#6 Denis Hunter 2016. április 07. 13:32  

Biztosan tudjak, mit csinalnak, de szerintem nem ez a jo megoldas, mert vagy tulvallalja magat a sok versenyzessel, vagy nem tud mindket sorozatban folyanatosan ottlenni es ugy gondolom megnyerni egy bajnoksagot, legyen az nemet, vagy olasz, nagyobb dolog lenne, mint mindkettoben 3. helyen vegezni, gondolom szuperlicensz szempontjabol is tobbet er a gyozelem. Persze ha jol megy neki, megnyerheti mindkettot is, nem tudom milyen most a mezony.

G0007
#5 G0007 2016. április 06. 22:41  

néhány év és f1-ben lesz, kiváncsian várom, hogy kdierüljön mi rejlik benne. ha csak fele olyan jó mint az apja legalább újra állna Schumacher a dobogón

sába
#4 sába 2016. április 06. 20:38  

Egy kis promo a csapatról akit érdekel.
https://www.youtube.com/watch?v=3VIdDKH4lek

albutr
#3 albutr 2016. április 06. 20:31  

sok sikert neki.

Lewisthebest
#2 Lewisthebest 2016. április 06. 14:58  

Remélem a teszteken nyújtott formája kitart a szezonra is :D Az abszolút legjobb idő elérése azért is nagy pozitívum mert tavaly az egy körös tempóval voltak a legnagyobb gondjai. Futamon már sokszor futotta a legjobbak tempóját csak mire felért rájuk addigra azok már 8-10 mp előnyben voltak.

GM555
#1 GM555 2016. április 06. 11:38  

hajrá mick! :)FORMA-1 HÍREK

Pascal Wehrlein

02016.10.23. 00:50

Kedv vagy stílus kérdése Vettel halványabb teljesítménye?

Formahanyatlására többféle magyarázat lehet – a Ferrariéra nem tud választ