Egyszerűen leesett a Haas szárnya (frissítve)

írta: M4Sport
2016. február 22. 14:05
FOTÓ: ©xpbimages.com

Kellemetlen hibával indult az újonc Haas-csapat téli felkészülése. Délelőtt Romain Grosjean szárnytörése miatt lendült a piros zászló.

Az elmúlt évekhez képest egyelőre viszonylag megbízhatónak tűnik a 2016-os mezőny, ám a problémák persze így sem kerülték el minden résztvevőt. Az F1-ben idén először versenyző Haas autójának például a délelőtti órákban nemes egyszerűséggel leszakadt az első szárnya, ami miatt rövid időre meg is kellett szakítani a körözést.

Romain Grosjean a Sky Sportsnak megerősítette, egyszerű törésről volt szó. „Némi késéssel indítottuk a napot, de képesek voltunk megtenni pár kört a pályán. Volt egy kis szárnyhibánk ebéd előtt, még vizsgáljuk, hogy mi történhetett. Azonban biztosra veszem, hogy sikerül megoldanunk a problémát” – fogalmazott a francia, aki eddig 13 kört teljesített, s ezzel a vonatkozó listán utolsó előtti a 8 körös Pascal Wehrlein előtt.

Az Auto Motor und Sportnak részletesebben is beszámolt az esetről. „Hirtelen megemelkedett az autó eleje, könnyű volt kormányozni is. Előbb vártam, míg az első kerekek újra földet értek, aztán hagytam kigurulni az autót. Csak akkor vettem észre, hogy nincs meg az első szárnyam” – mesélte. Csapattársa, Esteban Gutiérrez mindennek szemtanúja is volt a pálya szélén, s igencsak megijedt a jelenet láttán.

A szárny a német portál szerint 320 km/órás tempónál vált le a tartóeleméről a francia 13. körében. „Már úton vannak az új szárnyrögzítők” – nyilatkozta a csapatfőnök, Günther Steiner. „Holnap újra normál kerékvágásban körözhetünk majd.”

Ami a VF-16 névre keresztelt új autót illeti, a hírek szerint már szombaton is voltak vele problémák. A filmes bejáratáson állítólag olajszivárgás nehezítette az amerikaiak dolgát. Grosjean ettől függetlenül pozitív a teszt első napján. „Az autót jónak érzem, és ez nagyon fontos. Sok munka vár még ránk, de eddig egészen elégedett vagyok azzal, amit délelőtt csináltunk.”

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.PIT STOP

Hamilton, ahogy még sosem láttuk (videó)

FORMA-1 HÍREK

Austin

22016.10.21. 14:34

Susie Wolff gyermeket vár

A legkisebb Wolff áprilisban érkezik

52016.10.21. 13:59

Volt szerelője szerint Räikkönen lehet a 2017-es változások nyertese

"Nála csak egy üzemmód létezik: a padlógáz!"

12016.10.21. 13:27

Sainz bekeményített: Nem fogok örökké a Red Bullra várni

„Nem lehetek mindig harmadik számú opció”