Eldőlt: A Red Bull ragaszkodik Sainzhoz!

írta: M4Sport
2016. június 29. 16:47
FOTÓ: ©xpbimages.com

Hiába az elmúlt hetekben erősödő találgatások, Carlos Sainz biztosan a Toro Rosso versenyzője marad – tudta meg a Motorsport.

A közelmúltban sokat lehetett hallani arról, hogy a Red Bull spanyol tehetsége Kimi Räikkönen utódjelöltje lehet a Ferrarinál, de egyes források azt is tudni vélték, hogy a mostani versenyzőivel elégedetlen Renault is szívesen látná autójában 2017-ben. Carlos Sainz azonban marad a Toro Rossónál.

A Motorsport arról számolt be, hogy a Red Bull élt a szerződésükben foglalt opciós jogával, s meghosszabbította megállapodásukat a következő szezonra. Mindezt Christian Horner, az A-csapat főnöke erősítette meg a portálnak egy szerdai médiaeseményen. „Ezen a héten éltünk az opciós jogunkkal, így a következő tizenkét hónapban is el van kötelezve a Red Bullhoz. Ennek értelmében ott helyezzük őt el, ahol akarjuk, és mivel jelenleg a Toro Rossónál van, ott is marad a következő évre” – fogalmazott a brit.

A Red Bullnak nagy mozgástere persze nincs: Daniel Ricciardo és Max Verstappen 2018 végéig mindenképpen a nagy csapatnál versenyez majd, így Sainzcal csupán egyetlen választásuk volt: Faenza. A Toro Rosso nevelőegyesületként jellemzően nem hosszú távú állomás a versenyzők számára. Három szezont utoljára Jean-Éric Vergne töltött el náluk, előtte pedig Sebastien Buemi – végül mindkettejüket menesztették az osztrákok, mondván, nem hozták azt, amit elvártak tőlük.

Sainz esetében ilyen veszély egyelőre nem fenyeget. Nála a kérdés inkább az, vajon a Red Bull képes lesz-e magához láncolni úgy, hogy az előrelépésre, a nagycsapathoz kerülésre nincs esélye. „Ez valójában egy luxusprobléma” – felelte Horner. „A Red Bull jövője biztosított a következő másfél évre, szóval igazi luxus ilyen problémával szembesülni.”

A csapatvezető szerint nem zárható ki, hogy Sainz a következő évben is a „lefokozott” Danyiil Kvjat csapattársa lesz. „Meglepne, ha új csapattársa lenne. Szerintem Danyiil folyamatosan fejlődik, kezd újra belelendülni, és nincs is igazi jelöltünk, aki már az ajtónkon dörömbölne, az ülésére pályázva” – tette egyértelművé, hogy a Red Bull legmagasabb szinten (GP2) lévő pártfogoltja, Pierre Gasly egyelőre nem győzte meg őket.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton

02016.10.24. 19:51

Alonsót a Mercedes és egy bajnoki cím sem tudná maradásra bírni

Csak akkor folytatja, ha élvezni fogja a vezetést

12016.10.24. 17:55

Malajzia lemond az F1-ről?

Kérdéses a futam sorsa