Eldőlt, ki lesz Pérez csapattársa?

F1 banner 2017
írta: M4Sport
2016. november 01. 16:56
FOTÓ: ©xpbimages.com

A napokban több mértékadó lap is megemlítette, ő az egyik első számú esélyes a Force India még szabad versenyzői ülésének betöltésére, egy spanyol oldal pedig tényként kezeli, Esteban Ocon lesz Sergio Pérez csapattársa az indiai alakulatnál.

Mióta hivatalosan is bejelentették, hogy Nico Hülkenberg az év végén elhagyja a Force Indiát és a Renault-nál folytatja pályafutását, felszabaduló versenyzői ülése lett a legkívánatosabb a középmezőny szerződéssel még nem rendelkező pilótái körében. Ez egy kicsit sem meglepő, hiszen a csapat folyamatosan fejlődik, és remek „kiugrási lehetőséget” kínálhat a fiatalok számára.

Magától a csapattól meglehetősen kevés információ érkezett a még üres versenyzői ülésről, eddig ugyanis csak azt árulták el, hogy a Mexikói Nagydíj után veszik sorra lehetőségeiket, majd kiemelték, nem az anyagiak alapján hozzák meg döntésüket (vagyis nem akarnak fizetős pilótát igazolni). Azt viszont több hiteles forrás is megemlítette, hogy Esteban Ocon előkelő helyet foglal el „kívánságlistájukon”. A Motorsport például úgy tudja, ő az első abban a bizonyos rangsorban…

A mértékadó internetes lap megemlíti, a Renault ennek a hétnek végéig láncolhatja magához automatikusan a fiatal franciát (egy, a tesztpilótai szerződésében lévő opciónak köszönhetően), abban az esetben pedig, ha nem él ezzel a joggal, a pilóta szabadon igazolhatóvá válik, és a Force India már le is csaphat rá és hivatalosan is elkezdheti a szerződtetéssel kapcsolatos tárgyalásokat.

Az említett cikk szerint a franciák elengedik védencüket, ha „kapnak egy komoly ajánlatot”, a Mercedes pedig (Ocont ők is támogatják) szívesebben látná egy partnercsapatnál a fiatal pilótát, mint az egyik rivális gyártónál. Egy spanyol oldal, a Formula Rapida eközben arról ír, az indiaiak már eldöntötték, hogy a korábbi Forma–3-as Európa-bajnokot ültetik Hülkenberg helyére. A Renault-nál eközben információk szerint Kevin Magnussen maradása a legvalószínűbb.

Ocon egyik legnagyobb „riválisa” a jelenlegi manoros márkatárs, Pascal Wehrlein volt, aki szintén a Mercedes támogatását élvezi (német lapértesülés szerint a stuttgartiak 3 millió euróval olcsóbban adják az erőforrásokat partnercsapatuknak, ha valamelyik védencüket választják). Ők ketten egyébként már teszteltek a Force Indiával, a csapat pedig ezek alatt a gyakorlások alatt meggyőzőbbnek találta a francia teljesítményét (ahogyan a Formula Rapida írja, nagyon komoly benyomásokat tett a vezetőség tagjaira), ezért esett most rá a választásuk a spanyolok szerint.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Hülkenberg

42016.12.10. 16:02

Lowe is elhagyja a Mercedest?

Meglepetésre nem a Ferrari lehet az új munkaadója

62016.12.09. 19:57

Legyőzné az egyik óriást a Force India

„Azt, amelyik majd rossz formában lesz”

02016.12.09. 18:52

A Liberty januárban szavaz az F1 átvételéről

Ecclestone sem tudja, sor kerül-e a felvásárlásra