Eldőlt: Vettel büntetést kap

írta: M4Sport
2016. július 01. 12:52
FOTÓ: ©xpbimages.com

Már tegnap sejteni lehetett, pénteken pedig megszületett a döntés: Sebastian Vettel öt rajthelyes büntetést kap az Osztrák Nagydíj időmérőjét követően, a Ferrari ugyanis úgy határozott, elővigyázatosságból kicseréli a váltót versenyautójában.

A német pilótának nem voltak gondjai váltójával az előző futamon, ahol másodikként ért célba a listavezető, Nico Rosberg mögött. Az Osztrák Nagydíj előtt vizsgálatok során azonban a csapat talált valami, ami aggodalomra adott okot az alkatrész működésével kapcsolatban, ezért fontolóra vették, kicserélik azt a négyszeres világbajnok autójában.

Azt, hogy erre valóban sor kerülhet csütörtökön a Ferrari vezetői erősítették meg, pénteken pedig a végleges döntés is megszületett: Vettel új váltót kap, vagyis már most számolnia kell azzal, hogy az időmérő után hátrasorolják, a jelenlegi szabályok értelmében ugyanis szankciómentesen csak hat futamonként lehet váltót cserélni.

Vettel a kvalifikáción elért eredményéhez képest öt rajthellyel hátrébbról indul majd, tehát már most készülnie kell a felzárkózásra. Erre elvileg lesz is esélye a Red Bull Ringen ugyanis viszonylag könnyű előzni – ezt a csapat is figyelembe vette a döntés során. Ráadásul a Ferrari a német versenyző elmondása szerint ezen a hétvégén ismét jó formában lehet.

Oszd meg!

4 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

albutr
#4 albutr 2016. július 01. 21:14  
T.M.:
A Ferrariba újabban karriert klotyón lehúzni igazolnak a pilóták.

sajnos.

kimi-sebfan
#3 kimi-sebfan 2016. július 01. 20:25  
T.M.:
A Ferrariba újabban karriert klotyón lehúzni igazolnak a pilóták.

Na ja!

T.M.
#2 T.M. 2016. július 01. 19:58  

A Ferrariba újabban karriert klotyón lehúzni igazolnak a pilóták.

SANI{Ó
#1 SANI{Ó 2016. július 01. 16:48  

pont itt ahol minimális esély is lehetett volna a Mercikkel szemben....

HairHungary