„Elég kemény volt” – egy kortyot sem ivott a futam alatt

írta: M4Sport
2016. október 03. 15:33
FOTÓ: ©xpbimages.com

Malajziában idei legjobb eredményét érte el Marcus Ericsson, pedig ezúttal a szokottnál is nehezebb dolga volt a Sauber volánja mögött: a szezon egyik legmegterhelőbb futamán egy kortyot sem ivott, miután „kulacsa” felmondta a szolgálatot.

Ericsson több riválissal ellentétben egyik korai biztonsági autós (vagy virtuális biztonsági autós) fázis alatt sem állt ki kereket cserélni, így beverekedte magát a legjobb 10 közé, és jó ideig harcban volt idei első pontjának megszerzéséért. Végül csak a 12. helyen ért célba, ám ezzel túlszárnyalta idei legjobbját, noha a futamon egy kortyot sem ihatott.

Pedig fizikai szempontból a komoly hőségről és páratartalomról elhíresült Maláj Nagydíj az év egyik legkeményebb versenye (a szingapúri mellett, ahol Kevin Magnussen személyében szintén volt egy pilóta, aki folyadék nélkül maradt). „Nagyon meg vagyok elégedve a teljesítményemmel. Jól rajtoltam, később is nyertem néhány pozíciót és végig tisztességes volt a tempóm” – nyilatkozta a svéd, aki közösségi oldalán is jelezte, „egyre közelebb van már a pontszerzéshez.”

„Egyértelmű, hogy sikerült előrelépnünk az autóval, amivel most már közelebb vagyunk a középmezőnyhöz. Nyilvánvaló, hogy a pontszerzés volt a cél, de ez most nem jött össze. Nem voltunk elég közel. A futam során nem működött az ivóberendezésem, szóval folyadék nélkül kellett teljesítenem a versenyt. Hát, ez eléggé kemény volt” – zárta gondolatát.

Miután a Saubernek sikerült megszilárdítania anyagi hátterét az autókra több újítás is felkerült, ezek pedig már éreztetik is hatásukat, hiszen a csapat elkezdetett magabiztosabban teljesíteni. Idén mindenképpen szeretnének még pontot szerezni, hiszen a Manor legyőzősével a bevételek elosztásakor is jobb helyzetbe kerülnek. Most Ericsson kedvenc pályáján tehetnek próbát. „„Mindig jó visszatérni Japánba. 2009-ben ott éltem, amíg az ország F3-as bajnokságában versenyeztem. Sok szép emlék köt oda, a szurkolók és az általuk teremtett légkör pedig tényleg egyedülálló” – mondta.

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

albutr
#2 albutr 2016. október 03. 17:26  

idén a Sauber katasztrofális.pedig tavaly voltak biztató jelek.

_JuSuF_
#1 _JuSuF_ 2016. október 03. 15:56  

Remélem ezt a pár futamot még ki tudja húzni a Marussia anélkül, hogy a Sauber beelőzne.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Kimi Räikkönen

02016.10.27. 22:37

Megbénítják a versenyzőket a túl sok szabállyal?

"Ha kreálnak egy új szabályt, azzal nem teszik szabadabbá a versenyzőket"

02016.10.27. 21:48

Button már várja az utolsót

„Elkezdtem a visszaszámlálást”

12016.10.27. 21:42

Vettel: Nem igaz, hogy mindent rosszul csináltunk!

„Akik ezt mondják, nem tisztelnek minket eléggé”