Elérhető a dobogó? Verstappen nem akar „álmodozni”

írta: M4Sport
2016. május 15. 12:19
FOTÓ: ©xpbimages.com

A remek időmérő után nem is lehetne más a cél a Red Bull számára, mint a dobogós helyezés megtartása: Daniel Ricciardo tegnap már leszögezte, mindent megtesz azért, hogy ismét ott lehessen az interjúszobában, Max Verstappen viszont még nem akar „álmodozni”.

A harmadik szabadedzés után úgy tűnt, a Ferrari megtréfálhatja a Mercedest, végül azonban nem a vörösök lepték meg a címvédőt, hanem a Red Bull – persze nem azzal, hogy elorozták a rajtelsőséget, hanem azzal, hogy leelőzték a Ferrari kettősét és kisajátították a második sort. Mivel a Mercedes továbbra is eléggé messze van tőlük, normál esetben a harmadik hely megőrzése lehet a bikások célja, ennek sorsáról pedig adott esetben a két pilóta házon belüli csatája dönthet.

Hogy ennél többről egyelőre nem álmodhatnak, azt Ricciardo is igyekezett egyértelművé tenni a szombati sajtótájékoztatón. „Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek a legjobb három között. Mindent megteszek, hogy holnap is visszatérhessek! Ahhoz, hogy itt legyek, azt kell tennem, amit eddig egész évben tettem, és a mai formát is át kell mentenem. Szeretném azt mondani, hogy harcolhatunk a Mercedesszel, de inkább csak megpróbálunk mögöttük maradni. Remélem, kihasználhatjuk a szélárnyékukat és közel lehetünk az első kanyarban” – jelezte.

Ahogyan azt Ricciardo is elmondta, a rajt és az első kanyar kulcsfontosságú lesz, mind a Red Bull és a Ferrari, mind pedig a bikások két pilótájának küzdelmében, Barcelonában ugyanis hagyományosan nehéz előzni, az itt szerzett előnyre tehát lehet építeni. A bikások pedig a pálya karakterisztikájában is bízhatnak, ami már tegnap kiemelte autójuk erősségeit, a szezon során pedig versenytempójuk általában meggyőzőbb volt a szombatinál. „Ez az első helyszín, ahol maximálisan kihasználhattuk az autó leszorítóerejét, és visszanyertük az erősségeinket. Megmutattuk, hogy a versenygép nagyon jó, szóval érdekes lesz látni, mire megyünk a szűk, kanyargós pályákon!” – magyarázta az ausztrál.

Az első Red Bull-os futamát teljesítő Verstappen nem akart komoly találgatásokba bocsátkozni, pedig Barcelonában tényleg karnyújtásnyira lehet tőle a hőn áhított dobogós helyezés. „Csak a versenyre összpontosítok; nem kezdtek el álmodozni. Az történik majd, ami történni fog” – jelentette ki határozottan, amikor a Forma–1 hivatalos oldala a versenyről és az esélyekről kérdezte, majd azt is leszögezte, hogy a növekvő nyomás és a nagyobb tét ellenére erre a futamra sem készül másképpen, mint az eddigiekre. „Egyáltalán nem! Miért változtatnék a stíluson, ami ehhez a csapathoz juttatott?”

Verstappen az időmérő első és második szakaszában is közel volt rutinos csapattársához, aki a Q3-ban azért kényelmes előnyre tett szert, a verseny előtt azonban ennek ellenére is az ő csatájuk az egyik fő beszédtéma. Pedig a fiatal holland igyekezett tisztázni, hogy Ricciardo legyőzése egyelőre nem szerepel a tervek között, ahhoz ugyanis jobban össze kell még szoknia autójával. „Az időmérő előtt nem gondoltam arra, hogy legyőzhetem őt. Csak a saját feladatomra koncentráltam, és arra, hogy jól éreztem magam az autóban. Jó tudni, hogy versenyképesek vagyunk, és nincsenek problémáink. Csak ez járt a fejemben. Azt hiszem, a csapatnak is jót tesz az, hogy motiváljuk és űzzük egymást, ahogyan azt most láttuk. Ez egy jó jel a jövőre nézve” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Valtteri Bottas

02016.10.26. 16:22

„Mihelyst föladod, halott vagy” – Hamilton

Megviselte, de meg nem törte a nyeretlen időszaka

02016.10.26. 14:43

Bolond lenne nem megpróbálni

Ericsson is bekopogtat a Force Indiához

62016.10.26. 14:12

„Kimi egyszerűen utálja a hülyeséget – nem pazarol rá időt”

Arrivabene szerint remekül el lehet vele beszélgetni