Élete legfontosabb versenye előtt Nico Rosberg

írta: M4Sport
2016. november 27. 10:05
FOTÓ: ©xpbimages.com

Élete legfontosabb versenye előtt áll Nico Rosberg. A bajnoki éllovas vállát óriási teher nyomja, de ha kiállja a legnagyobb próbát, estére aligha találunk majd nála boldogabb és felszabadultabb embert a világon! Vajon összejön neki?

Nico Rosberg feszült. Már pénteken is annak látszott, az időmérő edzésen Lewis Hamiltontól elszenvedett veresége után pedig még inkább. Komor arccal jelent meg a sajtótájékoztatón is, csak visszafogottan mosolyodott el, amikor csapattársa Daniel Ricciardóval egyezkedett arról, hogyan is segítsen be az ausztrál a britnek, és amíg Hamilton beszélt, ő egykedvűen játszott a kezével az asztalon.

Készült viszont róla egy őszintén vidám, felszabadult és nyugalmat árasztó fotó is szombaton. Akkor, amikor feleségét ölelte át.

Vivian szombaton érkezett meg Abu-Dzabiba. Egyéves kislányukat nem hozta magával, csakis a kétségtelenül élete legfontosabb versenye előtt álló férjére figyel most. 2014-ben már egyszer ott volt mellette Abu-Dzabiban – akkor nem hozott szerencsét neki. De ez nem a babonáról szól, hanem a biztos támaszról, amit családja egész évben nyújtott a tavalyi önmagához képest erősebb és összeszedettebb bajnokjelöltnek.

Világbajnok édesapja nejével ellentétben nem utazott a helyszínre. 2011 óta nem is nagyon teszi. Akkor tudatosan hátralépett, azóta nem menedzseli fiát, és nem is igazán beszélgetnek szakmai dolgokról, csak a legfontosabbakról. Idén mindössze egyszer láthattuk őt a paddockban: Monacóban, ahol csak le kellett ugrania lakásáról… A fiú elmondása szerint idősebb Rosberg inkább otthonában berendezett „versenyirányításában” követi figyelemmel az eseményeket. „Apám nagyon szereti a három monitorját. Minden ott van előtte: az időeredmények az egyiken, a fedélzeti kamerás közvetítés a másikon, és a rendes közvetítés. Jobban szereti ezt, mint hogy a helyszínen legyen” – árult el kulisszatitkokat.

A papa alighanem büszke lesz fiára, ha utoléri őt. Már minden tekintetben sikeresebb nála – a bajnoki serleg viszont még hiányzik a vitrinjéből.

Az eddigi egyetlen versenyző, aki világbajnok apja nyomdokába tudott lépni, Damon Hill volt. 1996 legjobbja előrebocsátotta: Rosberg aligha fog sokat aludni a verseny előtti éjszakán. 2014-ben a szintén favoritnak számító Hamiltonnak sem igen ment.

Pedig Niki Lauda szerint fontos lenne kipihenten nekivágni a versenynek. „Muszáj jól aludni, mert muszáj fittnek lenni” – nyilatkozta az RTL-nek. „A verseny csak tizenhét órakor rajtol, addig be kell osztaniuk az erejüket. Lewis mindig később fekszik le, de tovább is alszik. Nico kicsit más. De mindkettőjüknek a saját menetrendjüket kell követnie ahhoz, hogy fitten és kipihenten érkezzenek meg a versenyre. Nico biztosan a feleségével tölti az estét, Lewis pedig elmegy vacsorázni a barátaival. Mindenki a maga útját járja ilyenkor, és már többször is végigcsinálták ezt. Nem hinném, hogy gond lenne vele.”

Lauda saját tapasztalatból tudja, Rosberg van nehezebb helyzetben pszichológiai szempontból, mivel élete legelső világbajnoki címének megszerzésére készül. „Mindig az első bajnoki cím előtt őrlődik a legtöbbet az ember. A gokartozástól a Forma–1-ig az egész utat azért járod be, hogy egyszer Forma–1-es világbajnok légy. A második vagy harmadik cím már egyszerűbb. Legelőször mindent összehozni viszont nem könnyű. De egy olyan vérprofit, mint Nico, ez nem fogja befolyásolni.”

Berger szerint a tét valóban Rosberg számára az igazán nagy. „Lewis már háromszor világbajnok volt, ezen a versenyen pedig semmit sem veszíthet. Csak jobb lehet a helyzete ennél. Nicónak viszont meg kell nyernie a bajnokságot. A Forma–1-ben soha nem tudhatod, hogy kerülhetsz-e még valaha is ilyen helyzetbe.”

Nico Rosberg

Hamilton persze egész hétvégén mindent elkövet annak érdekében, hogy kizökkentse csapattársát. A pályán ellentmondást nem tűrő formában versenyez, azon kívül pedig egyre-másra azt hangoztatja, a kettejük közötti különbség pusztán a szerencse, nem pedig a mutatott teljesítmény eredménye. Azt is mondta, bárhogy is alakul, magát fogja erkölcsi bajnoknak tekinteni.

Fernando Alonso szerint viszont mindketten megérdemelten nyernének. „Azonos szinten versenyeznek, egyforma autóban ülnek, és tudják, hogy kell mindent kihozni belőle. Hamilton egy szupertehetség, erről híres, Rosberg viszont kiegyensúlyozottabb, szinte nem is hibázik. Szerintem mindketten megérdemelnék a bajnoki címet” – nyilatkozta a La Gazzetta dello Sportnak.

Gerhard Berger amondó, a Rosberg megérdemelt sikeréről szóló viták hamar elülnének. „Egy-két hét elteltével már senki sem fog károgni emiatt. A világbajnok az világbajnok. Ez a nagy célja mindenkinek. Ha a második helyért jár, akkor azzal kell megszerezni.”

Nico Rosberg

A hangsúly ma este a hogyanon lesz. Rosberget szombaton folyton arról faggatták, hogy viszonyul ehhez a versenyhez, mennyire lesz óvatos. Miközben az elmúlt hétvégéken érezhetően visszafogottabban vezetett, nyilatkozataiban folyton azt hangoztatja, semmin sem változtat. „Nyerni akarok. Ezért vagyok itt ezen a hétvégén. Harcolni fogok. A csúcson akarom zárni az évet. Csak Lewisra fogok figyelni, a visszapillantót nem nézegetem” – vetített előre.

Hozzátette: „Csak olyan kiszámítható kockázatokat vállalok, mint mindig. Ha nyerni akarok, ahhoz először is célba kell érnem.”

Alonso szerint is az a legfontosabb, hogy ne számolgasson. „Ha Nico helyében lennék, támadnék. Megpróbálnám úgy tekinteni az abu-dzabi futamot, mint az összes többit. Normál körülmények között a Mercedesnek kettős győzelmet kellene aratnia. Szerintem erre játszik Rosberg is. Az én szememben ő a favorit.”

Ez persze nemcsak megkönnyíti, legalább annyira meg is nehezíti helyzetét. Az egész pályafutását új irányba terelheti, ha kihasználja ezt a lehetőséget. És egy teljesen másik irányba, ha nem. Közel két évtizedes karrierje is a tét. Ennek tetejébe pedig ott a média és a csapattárs által rá gyakorolt hatalmas nyomás is.

Az a feszült arc mindent elárul.

Vajon kiül rá a felszabadultság, amikor ma este fellövik az első tűzijátékot Abu-Dzabi sötét egére? Ha megtörténik, egy hatalmas gát szakadhat át – és akinél ez megtörténik, annak semmi kétség, nincs szüksége semmilyen magyarázkodásra.

Rosberg világbajnok, ha…

…a dobogón végez

…4., 5. vagy 6. lesz, miközben Hamilton legfeljebb 2.

…7. vagy 8. lesz, miközben Hamilton legfeljebb 3.

…Hamilton nem kerül a legjobb 3-ba

Hamilton világbajnok, ha…

…nyer, miközben Rosberg legfeljebb 4.

…2. lesz, miközben Rosberg legfeljebb 7.

…3. lesz, miközben Rosberg legfeljebb 9.

Oszd meg!

24 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Konszpiresiszeoriz
#24 Konszpiresiszeoriz 2016. november 27. 15:17  

Ennyi hülyét komolyan mondom....

Lombardo
#23 Lombardo 2016. november 27. 14:16  
sába:
A feszkót én sem értem, az leginkább nálatok van. Persze megmagyarázni mindent lehet. Hamiltonnál okés a biztonsági versenyzés, Rosbergnél meg szánalmas. Hamilton fasza gyerek, mert egy 5. hellyel vb lett, miközben Rosbergnél már egy 2. hely is égő. Mondom ezt úgy, hogy kb. lesz*rom, hogy ki lesz a vb, egyik sem áll közel hozzám. Talán annyi billenti Rosberg felé a mérleg nyelvét, hogy ő soha nem volt kiemelt státuszban pályafutása során. A mercedeses éveit pedig nem semmi nyomás alatt kellett eddig végig csinálnia.

Hamilton egyszer ment biztonságit, az utolsó futamon, esőben interlagosban. Nem érzed a kulonbseget, hogy Rosberghez képest?

MS_argo001
#22 MS_argo001 2016. november 27. 13:44  

Csináld meg, Nico!

sába
#21 sába 2016. november 27. 13:22  
Timad:
Azért ha belegondolnál azokba a versenyekbe éreznéd h komoly öngólt lőttél :D Egyedül az utolsó futamon ment biztonságit. Japánban azért lett 12. mert nyerni akart, nem óvatoskodni, de mondhatnám Belgiumot is amit ugye tudjuk h megnyert s hogyan.. ott se sokat gondolkodott, a kínai futam meg győzelem lett.. Rosbergnek sem a mostani 2. hellyel lesz/van gond hanem az előző hárommal zsinórban, de ha behozza 2.-nak vagy 3.-nak ő a vb, és ez már most meg is van neki sztem, szval nem értem a feszkót :D

A feszkót én sem értem, az leginkább nálatok van. Persze megmagyarázni mindent lehet. Hamiltonnál okés a biztonsági versenyzés, Rosbergnél meg szánalmas. Hamilton fasza gyerek, mert egy 5. hellyel vb lett, miközben Rosbergnél már egy 2. hely is égő.
Mondom ezt úgy, hogy kb. lesz*rom, hogy ki lesz a vb, egyik sem áll közel hozzám. Talán annyi billenti Rosberg felé a mérleg nyelvét, hogy ő soha nem volt kiemelt státuszban pályafutása során. A mercedeses éveit pedig nem semmi nyomás alatt kellett eddig végig csinálnia.

Raikkönen
#20 Raikkönen 2016. november 27. 13:13  
sába:
Hamilton 2008-s eredményei a szezon végén: HUN: 5, EUR: 2,, BEL: 3, ITA: 7, SIN:3, JPN: 12, CH:1, BRA: 5. Gondolom az nem zavart, amikor Hamilton egy 5. hellyel húzta be a vb-t. Mindeközben lassan ott tartunk, hogy Rosberg meg egy senkiházi mert egy 2. hellyel vb lehet. Eszem megáll, hogy szopjátok be Hamilton szövegét. (Rosberg utolsó 8 futama: BEL: 1, ITA: 1, SIN: 1, MAL: 2, JPN:1, USA: 2, MEX:2, BRA: 2. Micsoda egy szégyen teljesítmény.)

Lesznek még itt ennél cifrább magyarázatok is később, ha Rosberg behúzza a vb-t :D

Timad
#19 Timad 2016. november 27. 13:13  
sába:
Hamilton 2008-s eredményei a szezon végén: HUN: 5, EUR: 2,, BEL: 3, ITA: 7, SIN:3, JPN: 12, CH:1, BRA: 5. Gondolom az nem zavart, amikor Hamilton egy 5. hellyel húzta be a vb-t. Mindeközben lassan ott tartunk, hogy Rosberg meg egy senkiházi mert egy 2. hellyel vb lehet. Eszem megáll, hogy szopjátok be Hamilton szövegét. (Rosberg utolsó 8 futama: BEL: 1, ITA: 1, SIN: 1, MAL: 2, JPN:1, USA: 2, MEX:2, BRA: 2. Micsoda egy szégyen teljesítmény.)

Azért ha belegondolnál azokba a versenyekbe éreznéd h komoly öngólt lőttél :D
Egyedül az utolsó futamon ment biztonságit. Japánban azért lett 12. mert nyerni akart, nem óvatoskodni, de mondhatnám Belgiumot is amit ugye tudjuk h megnyert s hogyan.. ott se sokat gondolkodott, a kínai futam meg győzelem lett..
Rosbergnek sem a mostani 2. hellyel lesz/van gond hanem az előző hárommal zsinórban, de ha behozza 2.-nak vagy 3.-nak ő a vb, és ez már most meg is van neki sztem, szval nem értem a feszkót :D

sába
#18 sába 2016. november 27. 13:02  
JensonForPresident:
En ugy lattam ez kicsit zavarja ot is...hetek ota azt mondogatja, hogy gyozni akar, az interjuknal nekem elrg feltuno hogy kenyelmetlenul erzi magat, mert valahol o is tudja hogy Hamilton ellen nem nagyon tud semmi tenni. Ha Hamilton hisztizni akar, a dobogon a futam utan odaszurhatja neki, hogy itt az elso second-place world champion.... Amugy egyetertek a tobbivel, es leszamitva Hamiltont Rosberg boven egy vb kaliberu pilota, efelol senkinek ne legyen ketsege. Hamilton mellett nagyon nehez, de nem lehet tudni, lesz-e meg eselye mashol.

Hamilton 2008-s eredményei a szezon végén: HUN: 5, EUR: 2,, BEL: 3, ITA: 7, SIN:3, JPN: 12, CH:1, BRA: 5. Gondolom az nem zavart, amikor Hamilton egy 5. hellyel húzta be a vb-t. Mindeközben lassan ott tartunk, hogy Rosberg meg egy senkiházi mert egy 2. hellyel vb lehet. Eszem megáll, hogy szopjátok be Hamilton szövegét.

(Rosberg utolsó 8 futama: BEL: 1, ITA: 1, SIN: 1, MAL: 2, JPN:1, USA: 2, MEX:2, BRA: 2.
Micsoda egy szégyen teljesítmény.)

Utoljára módosítva: 2016. november 27. 13:06

Lombardo
#17 Lombardo 2016. november 27. 13:01  
F1890:
ha van egy biztos előnyöd akkor legbelül azért kicsit takarékosabban mész, nem kell mindent beleadnod. ez visszais üthet akár, de ekkora pontelőnynél rózbi jól csinálja amit.

Láttunk már hasonló dominanciat Hamiltontól Rosberggel szemben.

Denis Hunter
#16 Denis Hunter 2016. november 27. 12:30  
p4x-639:
Pár apróság: Massa párszor már lenyilatkozta, hogy ő nem tudta mi történik, szóval nem érezte magát világbajnoknak egy pillanatra se, mert csak a győzelemre koncentrált és várta, hogy Hamilton hányadiknak ér be. Miben hasonlít Massára Rosberg? Még Hamilton is jobban hasonlít a brazilra, mert benne sokkal inkább megvan a csapongás esélye. Rozi lehet lassabb mint az aktuális csapattársa de rendkívül konstans ami pont hiányzott Massából és ezért nem tudott bajnok lenni.

par aprosag: attol, hogy valamit lenyilatkoznak, meg nem ugyanaz, amit gondolnak/ereznek
Masik: biztosan belegondolt, mi lett volna ha, hiaba nincs ilyesmi a sportban. Nem feltetlenul abban a pillanatban erezte rosszul magat, hanem az utana kovetkezo evekben, amikor arra gondolt, mekkora lehetosege volt es ugye utana mar nem volt kozeleben sem. Ebben mondjuk nem hasonlit Ham-ra, mert neki mar van 3, szal gondolom ot nem viselne meg annyira, bar sok baromsagot nyilatkozik es vesziteni akkor sem jo, ha mar 7 van, mert Suminak sem volt edes a vereseg Alonsotol, bar biztosan lenyilatkozta o is, hogy nem gondolt ra, mi lett volna, ha nyer. Lehet velem van a baj, de nalam mindennapos, hogy olyan dolgokra gondolok, maskepp kellett volna valamit, akar csak jobb helyett balra, vagy mas szot hasznalni egy mondatban.

F1890
#15 F1890 2016. november 27. 12:30  
Lombardo:
Én ebben nem hiszek. Interlagosban nem kockáztatott, ez tény, de hogy időmérőkön ne tegye oda magát, azt nem tudom elhinni. Egy behúzott vb cím utan nyilván könnyebben leereszt egy versenyző, gyakorlatilag nulla motivácíoja lehet onnantól kezdbe( tavaly Hamilton), de egy még nem megnyert vb -nél nem ugyanaz a helyzet.

ha van egy biztos előnyöd akkor legbelül azért kicsit takarékosabban mész, nem kell mindent beleadnod. ez visszais üthet akár, de ekkora pontelőnynél rózbi jól csinálja amit.

Lombardo
#14 Lombardo 2016. november 27. 12:13  
p4x-639:
Mitől kéne elvonatkoztatni? Rozi szerzett eddig több pontot és az a világbajnok aki az év végén elől áll, ez csak a savanyú a szőlő kategória, hogy erkölcsi győztest avatsz, mert a bajnokságban a kedvenced hátrébb áll. Mi számít közelnek? Nézni nagyon nem jó de ha megvan az előnye és elég neki a 2. hely hülye lenne kockáztatni. Én kb. ezt láttam az utóbbi versenyeken(meg szinte egész évben), hogy csak arra koncentrál, hogy bejöjjön és még időmérőkön se igazán kockáztatott az olyan pályákon se ahol eddig rendre Hamilton előtt volt. Ha megcsinálja megérdemli, ez igaz mindkét pilótára.

Dehogy avatok erkölcsi győztest. Ez egy fórum, ahol szetintemnem azért írunk, hogy a ponttablazatot és az adott év osszes statisztikai adatát felmondjuk. Kicsit unalmas mar, h ha valaki veleményt ír, akkor jön a pontfetisiszta kommandó a táblázattal.Egy technikai sportban nem mindig a jobb versenyző nyer, kb ennyi amit írtam. Ha végignézzük a szezon alakulását, világos, h idén sem Rosberg volt a jobb versenyző. Ettől meg neki lesz több pontja.

p4x-639
#13 p4x-639 2016. november 27. 12:06  
Denis Hunter:
Nem valoszinu, hogy ez megtortenik, de Hamilton megnyeri, ha az auto birja, Rosberg meg 4. az utolso korig es ott valakit megeloz, vagy elengedik. Akkor Ham tudna, mit erzett Massa 2008-ban. Persze nem kivanom ezt a forgatokonyvet, de durva lenne. Niconak kb ennel nagyobb eselye nem hiszem, hogy lesz az eleteben, ha megis, akkor mar elismerhetoen jo versenyzo lenne tobbek szemeben is. De nekem inkabb Massa-ra hasonlit, most odaverekedte magat, ha lehet ezt annak nevezni, de ezen kivul nem sokat latok benne. Go McLaren!!!

Pár apróság:
Massa párszor már lenyilatkozta, hogy ő nem tudta mi történik, szóval nem érezte magát világbajnoknak egy pillanatra se, mert csak a győzelemre koncentrált és várta, hogy Hamilton hányadiknak ér be.
Miben hasonlít Massára Rosberg? Még Hamilton is jobban hasonlít a brazilra, mert benne sokkal inkább megvan a csapongás esélye. Rozi lehet lassabb mint az aktuális csapattársa de rendkívül konstans ami pont hiányzott Massából és ezért nem tudott bajnok lenni.

Lombardo
#12 Lombardo 2016. november 27. 12:04  
F1890:
malájtól kezdve neki nincs miért kockáztatni, úgyh nehogy már utolsó 4 fuamból induljunk ki. ahogy a tavalyi minivbnek sem volt sok értelme, úgy az idei pár futamos vereség sem számít mert van pontelőnye, fölöslegesen meg hülyeség lenne kockáztatni

Én ebben nem hiszek. Interlagosban nem kockáztatott, ez tény, de hogy időmérőkön ne tegye oda magát, azt nem tudom elhinni. Egy behúzott vb cím utan nyilván könnyebben leereszt egy versenyző, gyakorlatilag nulla motivácíoja lehet onnantól kezdbe( tavaly Hamilton), de egy még nem megnyert vb -nél nem ugyanaz a helyzet.

p4x-639
#11 p4x-639 2016. november 27. 11:55  
Lombardo:
Ha elvonatkoztatunk minden mas körülménytől, és kizarólag az idei év történéseit vesszük alapul, akkor teljesen nyilvánvaló, hogy Hamilton érdemli meg a vb címet. (Tudom, Szingapúr meg Baku, meg a 13 ezred Szuzukában,és ezzel kb a végére is értünk annak, hogy hol volt Rosberg fölényben) Ugyanakkor meg tényleg sajnalnám Rosberget, ha elbukná a címet. Emberileg es életműdíjként egy vb-t megérdemel. A szarból is visszajött sokszor, évi három-négy alkalommal tisztán meg tudja verni Hamiltont, általában közel van hozza, és nem hagyja magát eltaposni.Meg vagyok annyira jó szívű, hogy senkinek nem kívánom azt, hogy innen elbukja. Csak ne kelljen már állandóan azt olvasni, hogy az idei teljesítményével megérdemli a címet. Különösen annak tükrében, amit itt ev vegen művel. Nem Interlagosra gondolok, mert az érthető, hogy ott szakadó esőben biztonságit ment. De arra már nehéz magyarázatot találni, hogy azt leszámítva sincs a közelében sem Hamiltonnak.

Mitől kéne elvonatkoztatni? Rozi szerzett eddig több pontot és az a világbajnok aki az év végén elől áll, ez csak a savanyú a szőlő kategória, hogy erkölcsi győztest avatsz, mert a bajnokságban a kedvenced hátrébb áll. Mi számít közelnek? Nézni nagyon nem jó de ha megvan az előnye és elég neki a 2. hely hülye lenne kockáztatni. Én kb. ezt láttam az utóbbi versenyeken(meg szinte egész évben), hogy csak arra koncentrál, hogy bejöjjön és még időmérőkön se igazán kockáztatott az olyan pályákon se ahol eddig rendre Hamilton előtt volt.
Ha megcsinálja megérdemli, ez igaz mindkét pilótára.

Denis Hunter
#10 Denis Hunter 2016. november 27. 11:50  
F1890:
"Raadasul a ferrarik es az rbk is marhajok ezen a hetvegen." ezt kifejtenéd?:D mert lehet mást nézünk akkor :D

1 mp-n belul voltak a Mercihez kepest, ez mar jonak szamit iden, foleg egy viszonylag hosszu palyan. Szerintem erre gondolt. Versenyen meg amugy sincs akkora elonye a Mercinek, siman bele lehet szolni.

Denis Hunter
#9 Denis Hunter 2016. november 27. 11:46  

Nem valoszinu, hogy ez megtortenik, de Hamilton megnyeri, ha az auto birja, Rosberg meg 4. az utolso korig es ott valakit megeloz, vagy elengedik. Akkor Ham tudna, mit erzett Massa 2008-ban. Persze nem kivanom ezt a forgatokonyvet, de durva lenne. Niconak kb ennel nagyobb eselye nem hiszem, hogy lesz az eleteben, ha megis, akkor mar elismerhetoen jo versenyzo lenne tobbek szemeben is. De nekem inkabb Massa-ra hasonlit, most odaverekedte magat, ha lehet ezt annak nevezni, de ezen kivul nem sokat latok benne.
Go McLaren!!!

JensonForPresident
#8 JensonForPresident 2016. november 27. 11:42  
Lombardo:
Ha elvonatkoztatunk minden mas körülménytől, és kizarólag az idei év történéseit vesszük alapul, akkor teljesen nyilvánvaló, hogy Hamilton érdemli meg a vb címet. (Tudom, Szingapúr meg Baku, meg a 13 ezred Szuzukában,és ezzel kb a végére is értünk annak, hogy hol volt Rosberg fölényben) Ugyanakkor meg tényleg sajnalnám Rosberget, ha elbukná a címet. Emberileg es életműdíjként egy vb-t megérdemel. A szarból is visszajött sokszor, évi három-négy alkalommal tisztán meg tudja verni Hamiltont, általában közel van hozza, és nem hagyja magát eltaposni.Meg vagyok annyira jó szívű, hogy senkinek nem kívánom azt, hogy innen elbukja. Csak ne kelljen már állandóan azt olvasni, hogy az idei teljesítményével megérdemli a címet. Különösen annak tükrében, amit itt ev vegen művel. Nem Interlagosra gondolok, mert az érthető, hogy ott szakadó esőben biztonságit ment. De arra már nehéz magyarázatot találni, hogy azt leszámítva sincs a közelében sem Hamiltonnak.

En ugy lattam ez kicsit zavarja ot is...hetek ota azt mondogatja, hogy gyozni akar, az interjuknal nekem elrg feltuno hogy kenyelmetlenul erzi magat, mert valahol o is tudja hogy Hamilton ellen nem nagyon tud semmi tenni.

Ha Hamilton hisztizni akar, a dobogon a futam utan odaszurhatja neki, hogy itt az elso second-place world champion....

Amugy egyetertek a tobbivel, es leszamitva Hamiltont Rosberg boven egy vb kaliberu pilota, efelol senkinek ne legyen ketsege. Hamilton mellett nagyon nehez, de nem lehet tudni, lesz-e meg eselye mashol.

F1890
#7 F1890 2016. november 27. 11:39  
Lombardo:
Ha elvonatkoztatunk minden mas körülménytől, és kizarólag az idei év történéseit vesszük alapul, akkor teljesen nyilvánvaló, hogy Hamilton érdemli meg a vb címet. (Tudom, Szingapúr meg Baku, meg a 13 ezred Szuzukában,és ezzel kb a végére is értünk annak, hogy hol volt Rosberg fölényben) Ugyanakkor meg tényleg sajnalnám Rosberget, ha elbukná a címet. Emberileg es életműdíjként egy vb-t megérdemel. A szarból is visszajött sokszor, évi három-négy alkalommal tisztán meg tudja verni Hamiltont, általában közel van hozza, és nem hagyja magát eltaposni.Meg vagyok annyira jó szívű, hogy senkinek nem kívánom azt, hogy innen elbukja. Csak ne kelljen már állandóan azt olvasni, hogy az idei teljesítményével megérdemli a címet. Különösen annak tükrében, amit itt ev vegen művel. Nem Interlagosra gondolok, mert az érthető, hogy ott szakadó esőben biztonságit ment. De arra már nehéz magyarázatot találni, hogy azt leszámítva sincs a közelében sem Hamiltonnak.

malájtól kezdve neki nincs miért kockáztatni, úgyh nehogy már utolsó 4 fuamból induljunk ki. ahogy a tavalyi minivbnek sem volt sok értelme, úgy az idei pár futamos vereség sem számít mert van pontelőnye, fölöslegesen meg hülyeség lenne kockáztatni

Lombardo
#6 Lombardo 2016. november 27. 11:22  

Ha elvonatkoztatunk minden mas körülménytől, és kizarólag az idei év történéseit vesszük alapul, akkor teljesen nyilvánvaló, hogy Hamilton érdemli meg a vb címet. (Tudom, Szingapúr meg Baku, meg a 13 ezred Szuzukában,és ezzel kb a végére is értünk annak, hogy hol volt Rosberg fölényben)

Ugyanakkor meg tényleg sajnalnám Rosberget, ha elbukná a címet. Emberileg es életműdíjként egy vb-t megérdemel. A szarból is visszajött sokszor, évi három-négy alkalommal tisztán meg tudja verni Hamiltont, általában közel van hozza, és nem hagyja magát eltaposni.Meg vagyok annyira jó szívű, hogy senkinek nem kívánom azt, hogy innen elbukja. Csak ne kelljen már állandóan azt olvasni, hogy az idei teljesítményével megérdemli a címet. Különösen annak tükrében, amit itt ev vegen művel. Nem Interlagosra gondolok, mert az érthető, hogy ott szakadó esőben biztonságit ment. De arra már nehéz magyarázatot találni, hogy azt leszámítva sincs a közelében sem Hamiltonnak.

Utoljára módosítva: 2016. november 27. 11:36

F1890
#5 F1890 2016. november 27. 11:12  
aw123:
Van egy olyan erzesem rosberg ezt nem fogja tudni most osszehozni, ha a rajtnal el is jonne elsonek hamilton addig fogja kergetni mig nem hibazik, azt pedig fog egy ilyen helyzetben. Ha most az elso mercis cim lenne soron azt mondanam hamiltonon is komoly nyomas lenne, de igy o gyakorlatilag felszabadultan szaguldhat. Ebben a helyzetben a futamgyozelme gyakorlatilag boritekolhato. Raadasul a ferrarik es az rbk is marhajok ezen a hetvegen. Rohadt egy pech rosbergnek, hogy pont mostanra kerultek ennyire kozel a tobbiek. Es akkor meg a lehetseges muszaki hibakrol nem is beszeltunk. En amugy azt mondom brazilban az o cime uszhatott el inkabb. Ha nincs az esos futam akkor akar kockazatokat vallalva is de meg kellett volna nyernie a futamot.

"Raadasul a ferrarik es az rbk is marhajok ezen a hetvegen."

ezt kifejtenéd?:D mert lehet mást nézünk akkor :D

aw123
#4 aw123 2016. november 27. 10:58  

Van egy olyan erzesem rosberg ezt nem fogja tudni most osszehozni, ha a rajtnal el is jonne elsonek hamilton addig fogja kergetni mig nem hibazik, azt pedig fog egy ilyen helyzetben. Ha most az elso mercis cim lenne soron azt mondanam hamiltonon is komoly nyomas lenne, de igy o gyakorlatilag felszabadultan szaguldhat. Ebben a helyzetben a futamgyozelme gyakorlatilag boritekolhato. Raadasul a ferrarik es az rbk is marhajok ezen a hetvegen. Rohadt egy pech rosbergnek, hogy pont mostanra kerultek ennyire kozel a tobbiek. Es akkor meg a lehetseges muszaki hibakrol nem is beszeltunk.
En amugy azt mondom brazilban az o cime uszhatott el inkabb. Ha nincs az esos futam akkor akar kockazatokat vallalva is de meg kellett volna nyernie a futamot.

MS_argo001
#3 MS_argo001 2016. november 27. 10:52  

Ez már tényleg "most vagy soha" lehetőség Rosbergnek. Remélem, megcsinálja!

F1890
#2 F1890 2016. november 27. 10:52  

amúgy ha hamilton vb lesz, sohasem fordult még elő olyan h 2 db 4szeres vb legyen a mezőnyben

JensonForPresident
#1 JensonForPresident 2016. november 27. 10:37  

Tul van ez hypolva ami vegulis ertheto...ez a dolga a riportereknek/ujsagiroknak. Szerintem a vb az elozo futamon eldolt, en mar azelott gondoltam ha ott tuleli Rosberg, akkor ezen a steril palyan mar laza lesz neki elegge.

Szoval en csak remelem, hogy izgi lesz a futam de igazabol nem szamitok ra....hova tuntek a szoros csatak a ket Mercedeses kozott??

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Rosberg

352016.12.03. 14:08

Rosberg: Ha nem lettem volna bajnok, folytatom!

Egyelőre kizártnak tartja, hogy egy nap visszatér

102016.12.03. 12:36

Hamilton: Néha kényelmetlenül éreztem magam

„Mélyebbre kellett ásnom, mint az előző években”