Elismerés Schumachernek

írta: M4Sport
2016. május 25. 08:49
FOTÓ: ©xpbimages.com

Michael Schumacher lesz az egyik első díjazottja az újonnan életre hívott Nürburgring Awardnak. A híres pálya vezetői pénteken adják át menedzserének az életműdíjat.

Péntek este, a nürburgringi 24 órás verseny felvezetéseként idén először osztják ki az úgynevezett Nürburgring Awardot. Három kategóriában díjaznak: az év nagykövetét, az év márkáját választják meg, valamint egy életműdíjat is kiosztanak. Utóbbi kategória nyertese Michael Schumacher, aki a híres pályától 80 kilométerre nőtt fel, s aki összesen öt alkalommal ugorhatott a magasba a nürburgringi dobogó tetején.

Miután a 2013 végén súlyos balesetet szenvedő hétszeres világbajnok nem tud részt venni a ceremónián, menedzsere, Sabine Kehm veszi át helyette az elismerést – mégpedig attól a Norbert Haugtól, akivel Schumacher utolsó három mercedeses évében is együtt dolgozott.

„Senki sem érdemli meg jobban ezt a kitüntetést Michael Schumachernél” – idézte a Mercedes korábbi sportigazgatóját a Bild. „Az Forma–1-ben eltöltött időszakában a Nürburgring a Schumi-szurkolók zarándokhelye volt, mindig óriási tömegben és nagyon lelkesen érkeztek. Hogy Michael életművét e rendezvény keretében díjazzák, óriási elismerést jelent. Ez az életműdíj remélhetőleg sok erőt ad majd neki a gyógyuláshoz.”

Ami a többi díjazottat illeti, az év márkájának a Mercedes AMG-t, az év nagykövetének pedig a német csapattulajdonos énekes-színészt, Smudót választották.

Oszd meg!

4 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

golf
#4 golf 2016. május 25. 21:58  
sába:
Nekem is. Szívesebben nézném az Öreget,mint az összes többit együttvéve.

hogy őszinte legyek már nem nagyon izgat a mai f1,Shumi nélkül, nem izzad a tenyerem, nincs egekben a vérnyomásom ,a pici szívem nem kalapál a futam előtt,kevesebb snapszott verek be,nem nézem az órát ebédnél,DE Vettel miatt azért megnézem

sába
#3 sába 2016. május 25. 20:48  
golf:
de hiányzik nekem,Schumi

Nekem is. Szívesebben nézném az Öreget,mint az összes többit együttvéve.

golf
#2 golf 2016. május 25. 20:12  

de hiányzik nekem,Schumi

G0007
#1 G0007 2016. május 25. 11:37  

jó pálya szerettemFORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton, Niki Lauda, Toto Wolff

02016.10.22. 01:11

Rosberg óvatos

„Ezek a szabadedzések nem jelentenek túl nagy segítséget”

02016.10.22. 01:06

Terrorhangulat? Räikkönen mást mondana…

Arrivabene reagált Baldisserri kijelentésére – és nem érti, miért meglepő Räikkönen formája