Elkerülheti-e Rosberg a büntetést a Magyar Nagydíjon?

írta: M4Sport
2016. július 21. 12:18
FOTÓ: ©xpbimages.com

Vár-e büntetés a bajnoki tabellát már csak egyetlen ponttal vezető Nico Rosbergre? A kérdésre végleges választ csak pénteken fog adni a Mercedes.

A büntetés miatti aggályok és a bajnok előny minimálisra olvadása gyakorlatilag ugyanazon okra vezethető vissza: a silverstone-i futam hajrájában tapasztalt váltóproblémára. Nico Rosberg autója pár körrel a Brit Nagydíj leintése előtt 7-es fokozatban ragadt, ami végül a 10 másodperces büntetést érő tiltott rádiós információcseréhez vezetett, valamint a 2. pozíció elvesztéséhez.

Ám nem elég, hogy a német az FIA ítéletével csak 3. lett, még abban sem lehet biztos, hogy nem vár-e rá egy újabb, ezúttal 5 rajthelyes hátrasorolásos büntetés Magyarországon. A két hete rakoncátlankodó váltóról tudniillik még nem dőlt el, érte-e maradandó sérülés, vagy zavartalanul használható tovább.

Az istálló szóvivője jelezte, pénteken a Nagy-Britanniában használt váltóval küldik pályára versenyzőjüket, hogy felmérhessék a szerkezet állapotát. Mivel a váltót hat versenyen kell használni, arra rákerült az FIA plombája, így hiába a kéthetes szünet, a szerelőknek és mérnököknek nem állt módjukban alaposan megvizsgálni azt – erre csak a Hungaroringen, az FIA szakemberének jelenlétében kerül majd sor. A Mercedes szóvivője jelezte, hiszik, hogy elkerülhető az öt rajthelyes hátrasorolás. „Optimisták vagyunk, bízunk benne, hogy rendben lesz” – fogalmazott.

A pénteki edzés ilyen szempontból egy fontos megerősítő teszt lesz számukra. Normál esetben a pénteki gyakorlásokon más váltókkal futnak a résztvevők, így azonban ha mégis probléma lépne fel, még időben reagálni tudnak rá. A tét nem kicsi: ha Rosberg meg akarja őrizni vezető pozícióját a bajnoki tabellán, le kell győznie a hazánkban már négyszer nyerő Lewis Hamiltont. A kevés előzési lehetőséget kínáló pályán egy hátrasorolás pedig akár meg is pecsételhetné a sorsát.

Oszd meg!





0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 



FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

02016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”

02016.10.26. 16:22

„Mihelyst föladod, halott vagy” – Hamilton

Megviselte, de meg nem törte a nyeretlen időszaka

52016.10.26. 14:43

Bolond lenne nem megpróbálni

Ericsson is bekopogtat a Force Indiához