Ellenfél nélkül a Mercedes Monzában?

írta: M4Sport
2016. szeptember 02. 18:51
FOTÓ: ©xpbimages.com

A monzai nyitónap után úgy tűnik, Monzában újra magára maradhat az élen Lewis Hamilton és Nico Rosberg. Többiekkel szembeni előnyök tudatában mindketten az egymás elleni bajnoki harcra összpontosíthatnak – a címvédő az eddiginél felszabadultabban.

„Ugyanazok a gumik vannak itt, amik Belgiumban, ott nehézségeink voltak, és a beállítások kezdettől fogva nem stimmeltek, aztán a hétvége folyamán egyre javult a helyzet. Talán most is hasonlóra kell felkészülnünk” – nyilatkozta Nico Rosberg még csütörtökön a monzai paddockban. Óvatossága a pénteki történések ismeretében már erősen túlzónak tűnik. A Mercedesnek sem a gumikkal, sem a tempójával nem voltak gondjai az első két szabadedzésen. Előbbit a Ferrariénál és a Red Bullénál erősebb hosszú etapjaik, utóbbit pedig a délelőtti 1 és a délutáni 0,5 másodperces előnyük igazolta, mellyel mindkét másfél órában az első és második helyen végeztek.

A délelőttöt megnyerő Rosberg a nap végén már teljesen másképp nyilatkozott, mint 24 órával korábban. „Már az elején jó volt a kocsi egyensúlya, jól is éreztem magam, szóval nagyon más volt, mint Spában. Elég szoros volt a csatánk ma Lewisszal, egyszer én voltam a gyorsabb, másszor ő. A Ferrari lehet a legközelebb hozzánk, de jó napunk volt” – konstatálta elégedetten.

Azt is jelezte, új motor ide vagy oda, nem igazán tart a Ferraritól. „Ma nagyobb motorerő állt rendelkezésükre, mint nekünk. Mi mind letekertük a motorokat, szóval ez nem mérvadó. Majd az időmérőn derül ki, hogy is állunk. Remélem, mi leszünk elöl – még ha nem is olyan sokkal.”

Ő és Hamilton a többiek lemaradásával leginkább egymásra összpontosíthatnak. Már pénteken is szoros csatát vívtak, hol egyikük, hol másikuk vezetett a kétszer másfél órában. Délután azonban megosztották a munkát, s míg Hamilton a lágy, Rosberg a közepes gumikat térképezte föl. „Sikerült fejlődnünk a két edzés során, a hosszú etapjaink pedig jónak tűntek. Más gumikat használtunk Nicóval, hogy minél többet tudjunk meg róluk, és egész erősnek tűnünk. Még van munkánk, de magabiztosak lehetünk – állni fogjuk a többiek támadásait” – nyilatkozta Hamilton.

Kettejük küzdelme Spa óta egyenlőnek mondható: Hamiltonnak mostantól már nem kell motorjai száma miatt aggódnia. Elmondása szerint ez azonban csak minimális mértékben hozott változást. „Nyugodt vagyok. De szó sincs arról, hogy ne jutna eszembe, milyen nagy kihívás áll még előttem. Fel kell készíteni az autót. Semmin sem változtatott tehát. Leszámítva azt, hogy a fiúk a garázsban most úgy érezhetik, egy elefánt ugrott le a vállukról. Figyelhetnek a saját munkájukra. Szoros lehet ez a hétvége, de mindent beleadok” – fogalmazott.

Csapata mérnöke, Aldo Costa eközben megerősítette: amennyiben elkészül újfejlesztésű erőforrásuk a hátralévő futamok valamelyikére, Nico Rosberg még megkaphatja azt. „Mérlegeljük a további fejlesztéseket. Még nem döntöttük el véglegesen, mit csinálunk, de keményen dolgozunk, hogy olyan megoldásokat találjunk, melyekkel még javíthatunk az idei motorunkon” – fogalmazott az olasz.

Rosberg ilyen szempontból tehát akár újra előnybe kerülhet még csapattársával szemben. Costa azonban hangsúlyozta, nincs rajtuk nyomás. „Már a mostani motorunk is egészen jó alapot jelent a következő évre.”

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

trialboj
#1 trialboj 2016. szeptember 03. 09:00  

Furcsa hogy még senki nem tette szóvá, de a címben van egy igen nagy hiba. Monzat írtak, pedig 2016-ot kellett volna. :(

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Kimi Räikkönen

02016.10.27. 22:37

Megbénítják a versenyzőket a túl sok szabállyal?

"Ha kreálnak egy új szabályt, azzal nem teszik szabadabbá a versenyzőket"

02016.10.27. 21:48

Button már várja az utolsót

„Elkezdtem a visszaszámlálást”

12016.10.27. 21:42

Vettel: Nem igaz, hogy mindent rosszul csináltunk!

„Akik ezt mondják, nem tisztelnek minket eléggé”