Ellenzőből pártfogó: Hamilton már a hétvégén glóriával versenyezne

írta: M4Sport
2016. szeptember 17. 08:57
FOTÓ: ©xpbimages.com

Lewis Hamilton fél év alatt a legnagyobb ellenállóból a legfőbb támogató lett: pénteki tesztje után szíve szerint fent is hagyta volna a glóriát Mercedesén…

„Nagyon-nagyon remélem, hogy nem vezetik be. Ha mégis, akkor remélem, dönthetünk úgy, hogy nem használjuk, mert az én kocsimra ugyan fel nem teszik a cuccot!”

„Akár már ezen a hétvégén versenyeznék vele, nem lenne gond, ha engednék.”

Nos, elég sok idő telt el március óta – éppen elég ahhoz, hogy Lewis Hamilton glóriáról alkotott véleménye ilyen gyökeresen megváltozzon. Amikor a Ferrari először tesztelte a fejvédőt, a brit még a legnagyobb ellenállók közé tartozott, a szörnyű kinézetével és a sportág hagyományaival érvelt, továbbá kiemelte, a versenyzőknek valamennyi veszélyt vállalniuk kell, máskülönben nem is versenyzők.

Azóta egy versenyzői értekezleten levetített kisfilm bírta jobb belátásra. Mielőtt az FIA „teljesítette volna” márciusi kívánságát, s nemet mondott volna a glória 2017-es bevezetésére, a versenyzőkkel ismertette kutatásai eredményeit, s meggyőzte őket arról, hogy az eszköz nélkül sokkal nagyobb az esélye egy súlyos fejsérüléssel járó balesetnek, mint vele. Ezt szemléltetendő pár sokkoló felvételt is prezentált nekik.

Hamilton azóta olyannyira nem tiltakozik a bukókeret ellen, hogy Szingapúrban pénteken fölszerelték autójára, s teljesített vele pár kört. Elégedett volt a tapasztalatokkal. „A beszállástól eltekintve, ami sokkal nehezebb, nem igazán vettem észre különbséget. A tükrökben nem látom a hátsó szárnyat, kicsit blokkolja a kilátást a visszapillantóknál, de a kanyarokban észre sem igazán venni. Én akár fenn is tartottam volna. Valóban nem mutat jól, de ha 17%-kal javítja a biztonságot, akkor még ez is jobb a semminél” – fogalmazott.

Rajta kívül egy másik bajnok, Fernando Alonso is először tesztelte a megoldást. Szerinte azért még van mit csiszolni rajta. „Elég nehéz így be- és kiszállni, ennyi a benyomásom róla. Ami a kilátást illeti, kicsit rosszabb, de szerintem megszoknánk. Emlékszem, amikor jöttek a magasabb orrkialakítások, akkor is sokkal rosszabb lett a kilátás az autóból, de két-három év múlva már annyira megszoktuk, hogy fel sem tűnt” – értékelt a kétszeres bajnok.

„Ha bevezetik a glóriát, annak kis hatása lesz a kilátásra, de azért még kell dolgozni rajta. Valahogy javítani kell a kiszállás problémáján, és azon is, hogy a szerelők könnyebben bekössenek minket. Meg kell még vizsgálni pár dolgot.”

Oszd meg!

3 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Rikii
#3 Rikii 2016. szeptember 17. 15:03  
successboy:
Hamilton mint GPDA elnök?Na , ki szavaz rá? Még tagnak is komolytalan lenne :DD

Meg a vegen eloirna, hogy naponta 2x pozolni kell az instagramon mint egy 16 eves hulyegyerek.

f1m12
#2 f1m12 2016. szeptember 17. 14:22  

nem annyira mérvadó a véleménye, mivel mindig változtatja

successboy
#1 successboy 2016. szeptember 17. 10:51  

Hamilton mint GPDA elnök?Na , ki szavaz rá? Még tagnak is komolytalan lenne :DD

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

rajt, Japán

02016.10.23. 16:05

Retteg az újabb hibától a Mercedes

Már minden apróság aggasztja őket – inkább túlzásba viszik az óvatoskodást

32016.10.23. 16:01

Boullier elmondta, miért esett vissza a McLaren

Úgy érzi, a hullámzó teljesítménynek a pályákhoz van köze