Elnapolták Horan tárgyalását

írta: Motorsportal
2003. július 29. 09:01
A Northamptoni bíróság augusztus 11-ére halasztotta Horan tárgyalását, valamint az óvadék ellenében való szabadlábra helyezéssel kapcsolatos kérelmet is elutasította.

Horan a Silverstone-ban megrendezésre került verseny tizenkettedik körében transzparensekkel futott be a pálya egyik igen veszélyes szakaszára, ezzel sokak életét veszélybe sodorva. A bíróság a halasztást azzal indokolta, hogy a döntés meghozatalakor nagy szerepet fog játszani a pszichiátriai szakvélemény, ami jelenleg még nem áll a rendelkezésükre. A saját magát papnak nevező férfit a versenyt követően letaroztatták, aki azóta is börtönben tartózkodik.

"Amit tett, az nagyon veszélyes volt. Nem csak a saját, hanem a pilóták, a nézők és a pályabírók biztonságát is veszélybe sodorta" - magyarázta az államügyész. Horan védőügyvédje, Stuart Jeffery annak adott hangot, hogy védence megbánta tettét. "Egy nyitott kaput látott, és kihasználta a felkínálkozó lehetőséget. Sajnálja amit tett, mivel rá kellett jönnie, hogy éppen az ellenkezôjét érte el cselekedetével, mint ami a célja lett volna."

Amennyiben beigazolódik, hogy egy kapu valóban nyitva volt, a rendezôknek komoly következményekkel kell majd számolnia.

Az esetet követően a Nemzetközi Automobil Szövetség arra kérte a pályaüzemeltetőket, hogy fokozottan ügyeljenek a biztonságra, hogy ilyen többé ne fordulhasson elő. Ezt megelőzően a 2001-es Német Nagydíjon zavarta meg a versenyt egy férfi.

Cornelius Horant 1995-ben kiutasították a katolikus egyházból, miután a "szép, új világ" igéjét hirdette. Hat hónappal ezelőtt ajánlatot tett Szaddam Husszeinnek, hogy ír népviseletben béketáncot lejtene, amelyet az elmúlt esztendőben a brit parlament előtt meg is tett.
Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton, Niki Lauda, Toto Wolff

02016.10.22. 01:11

Rosberg óvatos

„Ezek a szabadedzések nem jelentenek túl nagy segítséget”

02016.10.22. 01:06

Terrorhangulat? Räikkönen mást mondana…

Arrivabene reagált Baldisserri kijelentésére – és nem érti, miért meglepő Räikkönen formája