Első csapatként ismertette barcelonai tesztbeosztását a Toro Rosso

írta: M4Sport
2016. január 25. 10:22
FOTÓ: ©xpbimages.com

Miközben Franciaországban már zajlik a 2016-os év első Forma–1-es tesztje, a Toro Rosso első csapatként ismertette programját a februári kollektív gyakorlásaira.

A hétfőn és kedden Le Castellet-ben történő körözés egyelőre csak a Pirelli esőgumijairól, valamint három istállóról (Ferrari, Red Bull, McLaren) szól – a valódi 2016-os téli tesztidény majd csak február 22-én Barcelonában veszi kezdetét. Bár addig még hátravannak az autóbemutatók is, a Toro Rosso – a mezőnyből elsőként – máris tudatta, mely versenyzője mely napokon kap lehetőséget az új STR 11-es kipróbálására.

A faenzaiak autóját elsőként Carlos Sainz járathatja majd be, aki az első és a harmadik napon körözhet. Csapattársa, Max Verstappen mindeközben a második és a negyedik tesztnapon ül majd volán mögé. És már az is kiderült, hogy a második, szintén Barcelonában megrendezett gyakorláson éppen fordított lesz a sorrend: március 1-jén és 3-án Verstappen, míg 2-án és 4-én Sainz tesztelhet.

Arról egyelőre nem érkezett hivatalos információ, a csapat mikorra tervezi autója leleplezését, ám miután az elmúlt években az első teszt előtti napon, a helyszínen kerítettek sort erre, találgatások szerint ezúttal is a február 21-ei bemutatóra van a legnagyobb esély.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.PIT STOP

Hamilton, ahogy még sosem láttuk (videó)

FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton

12016.10.20. 20:41

Kvjat a Force Indiánál?

Állítólag komoly lehetőségként számolnak vele

02016.10.20. 20:34

Nem új szerződés, jó autó kéne Vettelnek

Nem tart attól, hogy eltaktikázza magát a Ferrari 2017-tel

02016.10.20. 19:51

Hamilton harcolni fog, Vettel szerint még nyerhet

Ha kikap, „férfiként” viseli majd a vereséget