Elveszítheti technikai igazgatóját a Ferrari?

írta: M4Sport
2016. június 11. 23:34
FOTÓ: ©xpbimages.com

Az olasz La Gazzetta dello Sport kezdett arról találgatni, hogy a Ferrari elveszítheti technikai igazgatóját, James Allisont. A Scuderia is reagált a pletykákra.

Az olasz csapat 2014 végén kezdődő megújulásában kulcsszerepet vállaló James Allison a Renault-hoz szerződhet – adta hírül a Gazzetta dello Sport. Miközben – más olasz források – nemrégiben még arról számoltak be, hogy az év végével ő válthatja a csapatfőnöki székben Maurizio Arrivabenét, a váratlan csapatváltásra cikkük szerint azok után mutatkozik esély, hogy Allison felesége tavasszal tragikus hirtelenséggel elhunyt. Mivel a szakember három gyermeke Nagy-Britanniában maradt, állítólag fontolóra vette, hogy a sok utazgatást elkerülendő, újra a szigetországban vállaljon munkát.

A pletykának az Autosport szerint is lehet alapja. A Renault visszatérése óta nem csinál titkot abból, hogy hosszabb távú sikerei érdekében komoly erősítéseket tervez, s Allison 2013-ig csapatuk jogelődjét, a Lotust erősítette technikai igazgatóként. A szaklap kiemelte, forrásaik megerősítették, a francia gyártó valóban élénken érdeklődik az esetleges erősítések iránt.

A 48 esztendős szakember visszatérése mindazonáltal így is meglepő lenne – főleg annak ismeretében, milyen feladatot vállalt Maranellóban, s mennyire elkötelezett a vörösök iránt. A Motorsport olasz kiadásának munkatársa, Roberto Chinchero is így látja, és saját ferraris forrásait is megkérdezte a témáról. „Azt mondták, Allison teljes mértékben elkötelezett a Ferrari projektje iránt, és teljes egészében a 2017-es autóra összpontosít, mely lehetővé teheti, hogy a csapat az élre kerüljön” – írta.

Allison pár nappal az Ausztrál Nagydíj után veszítette el feleségét, s ezt követően egy időre szabadságot kapott munkaadójától – azóta viszont már újra fölvette a munkát. Chinchero azt is kiemelte, amennyiben bármely csapat is meg akarja szerezni a mérnököt a vörösöktől, Allisonra vélhetően hosszabb kényszerpihenő várna a szerződésébe foglalt kikötés értelmében.

A Ferrari kapcsán egy másik pletyka is napvilágot látott a közelmúltban: a Toro Rosso technikai igazgatóját, James Keyt hozták hírbe velük. Ő azonban már Monacóban határozottan cáfolta, hogy elhagyni tervezi Faenzát. „Szerződésben állok a Toro Rossóval, és ebből még elég sok idő hátravan. Ráadásul sok is még a teendőnk. Szóval jelenleg eszemben sincs távozni” – nyilatkozta Key.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton, Niki Lauda, Toto Wolff

02016.10.22. 01:11

Rosberg óvatos

„Ezek a szabadedzések nem jelentenek túl nagy segítséget”

02016.10.22. 01:06

Terrorhangulat? Räikkönen mást mondana…

Arrivabene reagált Baldisserri kijelentésére – és nem érti, miért meglepő Räikkönen formája