Elveszti-e első soros rajthelyét Hülkenberg?

írta: M4Sport
2016. július 02. 16:49
FOTÓ: ©xpbimages.com

Életében másodszor indulhat az első rajtsorból Nico Hülkenberg – hacsak… A remek időmérőt futó német helyezését büntetés fenyegeti.

Félig esős, félig száraz pálya – a 2010-es és 2012-es Brazil Nagydíjak óta tudjuk, ez bizony Nico Hülkenberg terepe! A még mindig F1-es dobogó nélkül álló, de ennél többre hivatott német kapcsán tavalyi Le Mans-i sikere előtt rendre az interlagosi brillírozások jutottak az eszünkbe: pole a Williamsszel, körökön át tartó vezetés a Force Indiával.

Az elmúlt hetekben Sergio Pérez által háttérbe szorított versenyző szombat délután újra megvillantott valamit tehetségéből: az esős Q3-ban Sebastian Vettellel karöltve elsőként vállalkozott a slick gumik feltételére, és végül megszerezte a harmadik rajtkockát – mely ráadásul a második helyen záró Nico Rosberg váltócsere miatt kapott büntetésével első második rajthellyé válhat. Ez lehetne a második alkalom a hat évvel ezelőtti brazil futam után, hogy „Hülk” az első rajtsorból indul.

Csakhogy történt egy incidens, ami miatt az FIA vizsgálatot indított ellene. Carlos Sainz motorhibája után lendült a sárga zászló, és a gyanú szerint Hülkenberg nem lassított kellő mértékben. Rajta kívül még Jolyon Palmer, Felipe Nasr és Rio Haryanto is a versenybíróság elé kell álljon.

Andy Stevenson, a Force India szakembere azonban nem aggódik – a telemetria szerinte mellettük áll. „Igen, amikor láttuk, hogy Carlos leáll, a rádión keresztül azonnal informáltuk őt erről. Biztosan megkapta az üzenetet, és a telemetria adataiból látható, hogy el is vette a lábát a gázról. Most meg is mutatjuk ezt a versenybíróknak, és biztos vagyok benne, hogy sikerül meggyőznünk őket” – fogalmazott.

Az ellene folyó vizsgálat kapcsán Hülkenberg elmondta: „Nem is tudtam róla. Valószínűleg Sainz leállásakor történt. Elvettem a lábam a gázról, veszítettem is némi időt miatta, de a pálya folyamatosan gyorsult, az új gumikkal pedig lehet, hogy gyorsabb voltam, mint korábban. Annyira nem aggódom.”

Hülkenerg a leintés után egyébként nem tűnt különösebben boldognak harmadik helye miatt. Nehezen titkolta, kicsit nagyobb meglepetésben reménykedett. „Holnap jó helyről indulhatunk, az első rajtsorból. Az autónk jó, talán nem annyira, hogy tartani tudjuk a lépést az élmezőnnyel, de a jó eredmény mindenképp benne van” – nyilatkozta. „Győzelemről nem is beszélek, de talán a dobogóért folyó csatába beleszólhatunk. Amikor az első sorban vagy, nyilván kicsit gondolsz arra, hogy talán ez lehet a te napod. De én próbálok nem túl sokat beleképzelni ebbe. Barcelona óta nagyot léptünk előre, Sergio dobogói pedig bizonyították is ezt. Valamikor nekem kell következnem.”

FIA
Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.FORMA-1 HÍREK

Daniel Ricciardo

02016.10.21. 20:23

Amerikai Nagydíj – második szabadedzés

Beszámoló az eseményről

02016.10.21. 19:56

Nemet mondott az FIA a bahreini tesztre

A csapatok most Ecclestone-nal tárgyalnak

02016.10.21. 19:33

Gyorsan reagált az FIA a lefulladó autók problémájára

Kifejlesztettek egy automatikus rendszert