„Ember, micsoda idióta!”

írta: M4Sport
2016. október 25. 19:13
FOTÓ: ©xpbimages.com

Sergio Pérez idegességében, Fernando Alonso pedig örömében kiáltott a csapatrádióba, miközben a Ferrarinál nagy volt a tanácstalanság Kimi Räikkönen elrontott kerékcseréjét követően –az ESPN segítségével ismét összeszedtük a hétvége legemlékezetesebb üzeneteit!

„Tovább tudsz menni?” – „Megtolhatnak?” – „Oké, csak kapcsold le az autót, sajnálom, pajtás!” – „Várj tíz másodpercet! Azt hiszem, jönnek!” – „Oké, Pascal, ki kell kapcsolnunk a motort, kapcsold le! A hőmérséklet miatt. Kapcsold le, kérlek, kapcsold le!” – „Igen, egy másodperc, jönnek!” – „Nem fognak megtolni, Pascal! Kapcsold le, kérlek! A hőmérséklet miatt muszáj. Kapcsold le! Oké, Pascal, autó kikapcs, autó kikapcs, most! Autó kikapcsol, Pascal!” – Edward Regan (versenymérnök) és Pascal Wehrlein párbeszéde a harmadik szabadedzésről, miután a német a kavicságyban ragadt.

„Azt hiszem, ismét defektet kaptam” – „Igen, a bal hátsó…” – „Mi a f***!” – hangozott el Carlos Sainz rövid és tömör összegzése, miután rövid időn belül másodszor is defektet a szombati szabadedzésen.

„Rendben, most a hosszú játékot játsszuk Nico… szóval, nyomd keményen a gázt!” – „Ha keményen nyomom, az nem a hosszú játék” – vonta kérdőre csapatát Nico Rosberg a verseny elején, miután kissé ellentmondásos utasítást kapott. Megemlítették, hogy hosszú etapot fut, viszont arra kérték, tempózzon, a kettő pedig általában nem szokott „kéz a kézben járni”…

„Eltalált hátulról. Ember, micsoda idióta! Micsoda kib***ott idióta!” – már megszokattuk, a pillanat hevében kemény kijelentések hagyják el a versenyzők száját. Ezúttal Pérez bírálta Danyiil Kvjatot, miután az orosz kilökte az első körben. Később az FIA is őt vonta felelősségre, baleset okozásáért pedig 10 másodperces büntetést, majd a leintést követően két büntetőpontot kapott.

„Max, szeretnénk megbizonyosodni arról, hogy be tudod fejezni az etapot” – „Nem azért vagyok itt, hogy a negyedik helyen végezzek” – a Red Bull burkoltan gumispórolásra utasította Max Verstappent, a fiatal holland azonban közölte, nem fogja vissza magát, hiszen szeretné utolérni (és lehetőleg megelőzni) a harmadik helyen haladó Nico Rosberget. Elvégre a dobogó sokkal jobban hangzik, mint egy negyedik pozíció…

„Sajnálom, Kimi, de a hátsó nincs megfelelően fent.” – „Akkor mit csináljak? Kikapcsoljam, vagy menjek?” – „Vissza tudsz jönni a boxba? Visszagurulni a boxba?” – „Azt akarod, hogy kapcsoljak hátramenetbe? Vagy csak guruljak? Mert azt lehet kicsit.” – „Nem-nem, ne tolass, Kimi, ne tolass!” – „Nem azért, csak ha elengedem a féket, visszagurulok.” – „Hagyd a féket, Kimi!” – „Szóval azt mondod, kapcsoljam ki?” – „Azt mondják, visszatolathatsz. Visszatolathatsz!” – „Rendben, kapcsold ki, ki kell kapcsolnunk, Kimi. Sajnálom!” – Räikkönen és Dave Greenwood (versenymérnök) párbeszéde a finn elrontott kerékcseréje után.

„Oké Jolyon, ebben a pillanatban sokkal gyorsabb vagy, mint Kevin” – „Igen, tudom. Az egész verseny alatt tudtam” – ártatlan információközlésnek indult, Jolyon Palmer viszont meglehetősen ingerülten szólt vissza csapatának, miután folyamatosan gyorsabbnak érezte magát márkatársánál, a vezetőség azonban nem akarta félreállítani az útjából a dán pilótát.

„Szóval, van egy ingyen kiállása. Ez így **** jó” – átkozta „balszerencséjét” Daniel Ricciardo, amikor érvénybe lépett a virtuális biztonsági autós jelzés, és Nico Rosberg aközben cserélhetett kereket, miközben ő a pályán „vánszorgott”. Nem meglepő, így a német elé ért vissza…

„Informáljatok Rosberg eredményeiről. El akarom kapni azt a kis anya***ót” – az ausztrál a folytatásban is „változatosan” fogalmazott.

„Jíííhááá” – hallatszott Alonso „csatakiáltása” miután leelőzte Carlos Sainz Toro Rossóját. Texasban ennél stílszerűbben nem is ünnepelhetett volna.

„Micsoda teljesítmény! Remekül kezelted a futamot. Félelmetes eredmény, Lewis. Szép munka volt, haver” – dicsérte versenymérnöke (Peter Bonnington) a futamgyőztest, Lewis Hamiltont.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Rosberg

352016.12.03. 14:08

Rosberg: Ha nem lettem volna bajnok, folytatom!

Egyelőre kizártnak tartja, hogy egy nap visszatér

102016.12.03. 12:36

Hamilton: Néha kényelmetlenül éreztem magam

„Mélyebbre kellett ásnom, mint az előző években”