„Ember, nem működött a lámpa! Az a kiba***ott lámpa”

írta: M4Sport
2016. szeptember 07. 10:49
FOTÓ: ©xpbimages.com

Bár Monzában Fernando Alonso volt a rádiós üzenetek sztárja, az ellenfelek is megajándékoztak bennünket néhány emlékezetes üzenettel, a Forma–1 hivatalos honlapjának segítségével pedig ismét összegyűjtöttük ezeket a megszólalásokat. Így szólt a rádió Olaszországban!

„Két Toro Rosso van, vagy csak egy? Mert egyet megelőztem…” – Kimi Räikkönen attól tartott, már duplán lát az edzésen, amikor két körön belül kétszer előzte meg ugyanazt az autót.

„Valami vélemény az egyensúlyról az utolsó körből?” – „Nem tetszik” – a Manor véleményt kért, Pascal Wehrlein pedig szolgált is eggyel a csapatnak. Igaz, az nem volt túl „konstruktív”.

„A kezelhetőség vicc, mintha valami eltört volna… az autó vezethetetlen, olyan, mintha teljesen elment volna a hátsó része” – „Nyugalom Felipe, ellenőrizzük az adatokat” – „Srácok, az autóm vezethetetlen!” – Felipe Nasr futama már a második körben véget ért, miután ütközött Jolyon Palmerrel. Később ugyan visszatért a versenybe, ám a leintés után kiderült, ezt csak azért tette, hogy letöltse a 10 másodperces büntetést, amit baleset okozásáért kapott.

„Volt egy koccanás, ami az autó elejét érte” – „Rendben, sérült az autó? Sérült az autó?” – „Talán rendben lesz…” – kommentálta az estet Palmer, aki az első pillanatokban még optimistább volt ellenfelénél, de hamar rá kellett jönnie, a futam számára néhány perc után véget ért…

„A Sauber egyszerűen letolt a pályáról” – bár ütközés nem történt, Marcus Ericcson és Jenson Button között is volt egy kisebb incidens, melynek köszönhetően a brit a mezőny végére került.

„Ne aggódjatok a start miatt, az én hibám volt” – kommentálta Lewis Hamilton a gyenge rajtot még a verseny hevében, később azonban már másképp fogalmazott, a Mercedes ugyanis azt mondta neki, nem ő tehet a történtekről.

„Állítsd le az autót, és állj félre, állítsd le az autót, és állj félre, állítsd le az autót, és állj félre” – „Azt akarjátok, hogy állítsam le az autót?” – „Igen, állítsd le az autót, és állj félre” – ha nehezen is, de Wehrlein megérette a Manor kicsit sem titkos üzenetét, persze a németet is meg lehet érteni: a futam után elmondta, egyszerűen nem akarta elhinni, hogy fel kell adnia az ígéretes versenyt…

„Rendben haver, látjuk a tévében, hogy a pályabírók letolják az autód. Ha gondolod, kiszállhatsz, de ne feledd el P0-ba állítani… sajnáljuk” – bár kiesett a versenyből, Wehrlein azért kapott még néhány tippet mérnökétől.

„Ember, nem működött a lámpa! Az a kiba***ott lámpa” – Alonso a megszokottnál hosszabb ideig rostokolt a boxban, a McLaren automatikus jelzőlámpája ugyanis nem váltott zöldre a kerékcsere végeztével. Egy picit, talán mindenki meg tudta érteni a spanyolt…

„Tartanod kell a tempód, hiszen Grosjean még visszalassulhat” – „Haha haha haha” – újabb gyöngyszem Alonsótól, aki meglehetősen egyértelműen adta mérnöke tudtára, hogy az öregedő gumikon már nem tudja elkapni a franciát, kinek megelőzésére biztatták. Végül a spanyol új abroncsokat kapott, és megfutotta a verseny leggyorsabb körét…

„Fernando milyen időket fut?” – a McLaren másik autójában eközben Button megérezte a vér szagát, egy remek középső etap után ugyanis a szuperlágy abroncsokon folyamatosan közelebb került csapattársához, aki végül sikerült leelőznie.

„Fernando, három kör van hátra, ha szeretnél, kiállhatsz” – „Box!” – a döntés, melynek köszönhetően Alonso megfutotta azt a bizonyos leggyorsabb kört. 1992 óta az elsőt a Honda számára.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

trialboj
#1 trialboj 2016. szeptember 07. 12:30  

A meki további kiállásainál mit használtak, nyalókát v lámpát?

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

02016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”

02016.10.26. 16:22

„Mihelyst föladod, halott vagy” – Hamilton

Megviselte, de meg nem törte a nyeretlen időszaka

52016.10.26. 14:43

Bolond lenne nem megpróbálni

Ericsson is bekopogtat a Force Indiához