„Emberek, ESIK!” – meglepte a csapatokat a bahreini időjárás

írta: M4Sport
2016. március 31. 11:16
FOTÓ: ©xpbimages.com

Bár április 1-je csak pénteken lesz, a bahreini időjárás úgy döntött, már március utolsó napján megtréfálja a Forma–1 mezőnyét…

Sem a csapatok, sem a helyszínen lévő újságírók nemigen hittek a szemüknek, amikor esőre ébredtek ma reggel Bahreinben. A sivatagi pályáról és környékékéről már az elmúlt napokban is láthattunk felvételeket, melyek esőzésről és villámlásokról adtak hírt, most pedig személyesen is megtapasztalhatták a résztvevők, milyen a sivatagi esőzés – többek most először láthattak ilyesmit a helyszínen.

„Az időjárás? Esik, emberek, ESIK! Mi sem hittük el – amíg el nem áztunk. Aztán már igen” – viccelődött közösségi oldalán a Renault csapata.

A Ferrari egyszerű angol szójátékkal adott hírt a furcsa jelenségről: Bah-rain:

„Bahreinben vagyunk… de hoztunk magunkkal valamit Oxfordshire-ből! Erős esőzés fogadott minket reggel” – írta a Williams:

Ami a folytatást illeti, egyes helyi időjósok péntekre is hasonlóan felhős időt várnak, és ami ennél is érdekesebb: este 18 és 19 óra 30 perc között szerintük eső is várható. A Forma–1 hivatalos előrejelző cége, az Ubimet ugyanakkor már kevesebb esélyt lát arra, hogy sor kerül a Bahreini Nagydíjak első vizes pályás szabadedzésére. Szerintük pénteken fokozatosan felszakadozik majd a felhőzet, 23 Celsius-fokra melegszik a levegő, és a hétvége hátralévő részét már a megszokott napsütés jellemzi majd. Persze nem az időmérő és a verseny idején – akkor már a villanyfény veszi majd át a Nap szerepét… A hőmérsékletet ekkorra 23-25 Celsius-fokosra jósolják.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Pascal Wehrlein

02016.10.23. 00:50

Kedv vagy stílus kérdése Vettel halványabb teljesítménye?

Formahanyatlására többféle magyarázat lehet – a Ferrariéra nem tud választ