„Ennél a GP2-ben és a GP3-ban is jobban versenyeznek”

írta: M4Sport
2016. szeptember 04. 18:43
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Renault versenyzője, Jolyon Palmer komoly kritikával illette Felipe Nasrt, miután ütköztek az Olasz Nagydíj elején: elmondása szerint a brazil egyszerűen leterelte a pályáról, ennél pedig a GP2-ben és a GP3-ban is jobban versenyeznek. Ellenfele másként látta az esetet...

Annak ellenére, hogy egy ideig csapattársak is voltak, Palmer és Nasr több alkalommal is keményen összecsapott a GP2-es bajnokságban, ma pedig első komolyabb Forma–1-es pengeváltásukra is sor került. Az ütközés a kettes kanyarban történt, miután a brit megpróbálta leelőzni keményen védekező riválisát, a manőver során azonban összeértek a forgó kerekek…

Bár a Renault és a Sauber is megsérült, némi szervizelés után mindketten folytathatták a futamot (igaz később feladták a küzdelmet), sőt Nasr a 10 másodperces büntetést is letölthette, amit a baleset okozásáért kapott. Ezzel pedig elkerülte a hátrasorolásos büntetést a szingapúri viadalra. Az eset után meglehetősen dühösen nyilatkozó Palmer többek között ezt is nehezményezte. „Adunk neki 10 másodpercet, amikor kiütött egy másik srácot? Vissza kellene sorolni, az lenne igazságos!”

„Véget vetett a futamomnak. Szerintem tisztán kellene versenyeznünk. Amikor egymás mellett haladtunk, és rám húzta a kormányt, akkor nem maradt más választásom, minthogy lemenjek a pályáról. Ennél még a GP2-ben és a GP3-ban is jobban versenyeznek” – jegyezte meg, amikor a Sky Sports az esetről kérdezte. „Jól rajtoltam, sikerült leelőznöm pár autót. Éppen azon voltam, hogy őt is lehagyom, de amikor együtt fordultunk az első kanyarban, rám húzta az autót és összeütköztünk. Nem volt túl sportszerű és ezzel véget vetett mindkettőnk futamának” – dohogott a brit.

Az esetről természetesen a Sauber pilótájának véleményét is kikérték, aki kicsit másként látta a történteket. „Jól rajtoltam, sikerült előrejönnöm a tizennegyedik helyre. Az autó is jónak tűnt, egészen addig, amíg össze nem ütköztünk. Jolyon előtt voltam az első kanyarban, majd éreztem egy nagy ütést a hátsó gumin. És ennyi is volt, véget ért a futam” – fogta rövidre, majd amikor ellenfele kritikáiról kérdezték, megjegyezte: „Semmit sem kell mondanom erről.”

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sergio Pérez

02016.10.25. 19:13

„Ember, micsoda idióta!”

12016.10.25. 18:26

A Renault versenyzője csapatutasítást akart

Palmer gyorsabbnak érezte magát márkatársánál

32016.10.25. 16:36

„Visszatért az igazi McLaren”

Boullier szerint egyértelmű, hogy a szuzukai kisiklás egyszeri volt