Ericsson először kételkedett a csapat döntésében

írta: M4Sport
2016. október 18. 14:59
FOTÓ: ©xpbimages.com

Marcus Ericsson kezdetben kétségbe vonta a Sauber azon döntését, melynek értelmében az istálló jövőre egyéves Ferrari-motorokat használ majd, ám a csapattagokkal folytatott beszélgetések hatására meggondolta magát. Most úgy véli, a jelenlegi helyzetben ez volt a legjobb lépés.

A svájciak a Japán Nagydíj helyszínén jelentették be, 2017-ben idei Ferrari-motorokat használnak majd, hiszen forrásaikat „inkább a karosszéria fejlesztésére és a teljesítmény javítására szeretnék fordítani.” Döntésük érthető, hiszen korábbi anyagi gondjaik miatt a lehetőségeik korlátozottak, ezért már most lemaradásban vannak az autó fejlesztésével valamint az előkészületekkel.

Persze másrészt már most borítékolható, hogy az ellenfelekénél fejletlenebb erőforrások miatt hátrányba kerülnek majd, ahogyan arra a Toro Rosso spanyol pilótája, Carlos Sainz is rámutatott. Ő pedig tudja, miről beszél, hiszen idén 2015-ös Ferrari-motorokkal versenyez, csapata pedig alaposan visszaesett az év eleji formához képest. Ezt látva a bejelentés után a Sauber svéd versenyzője – aki várhatóan 2017-ben is a csapatnál marad – is kétségbe vonta a döntés helyességét.

„Amikor először hallottam, komolyabban kételkedtem a dologban, és feltettem a kérdést: valóban ez a helyes út?” – kezdte Ericsson. „Csak vessenek egy pillantást a Toro Rossóra, és arra, mennyit veszítettek. Aztán beszélgettem a srácokkal a pálya mellett valamint a gyárban is, és most már úgy gondolom, van értelme a döntésnek, mert komoly változások jönnek, mi pedig kiscsapat vagyunk” – tette hozzá, kiemelve, hogy a csapatnak mindenképp a karosszériára kell összpontosítania.

„A csapat jövőre az autóra fókuszál majd, és az is a segítségére lesz, hogy tudja, milyen csomag, milyen erőforrás áll a rendelkezésére. Idén nem volt olyan jó a karosszéria, amilyennek lennie kellett volna, az pedig hátráltatott volna minket, ha úgy vágunk neki a téli időszaknak, hogy nem ismerjük a motorunkat. Ha tudjuk, mit kapunk, jobban összpontosíthatunk a karosszériára” – magyarázta.

A csapattárs, Felipe Nasr is támogatta a döntést, hiszen most szerint is az a legfontosabb, hogy rendet tegyenek a karosszéria terén. „A következő évben magára az autóra és az aerodinamikára kell figyelnünk. 2016-ban a legújabb fejlesztésű erőforrást használtuk, de a karosszéria tekintetében le voltunk maradva. A kanyarsebesség, a tapadás és a fékezés is gyenge volt idén. Világos, hogy ezekre a területekre kell figyelnünk. Sokkal többet nyerhetünk a karosszériával” – jegyezte meg a brazil.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

rajt, Japán

02016.10.23. 16:05

Retteg az újabb hibától a Mercedes

Már minden apróság aggasztja őket – inkább túlzásba viszik az óvatoskodást

32016.10.23. 16:01

Boullier elmondta, miért esett vissza a McLaren

Úgy érzi, a hullámzó teljesítménynek a pályákhoz van köze