Ericsson: Hihetetlen, hogy elsétáltam…

írta: M4Sport
2016. július 12. 18:48
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Sauber versenyzője, Marcus Ericsson szerencsésnek érzi magát, hogy komolyabb sérülések nélkül megúszta silverstone-i balesetét, legutóbbi nyilatkozatában pedig külön kiemelte, hálával tartozik a Forma–1 biztonságáért dolgozóknak.

A svéd pilóta a Brit Nagydíj harmadik szabadedzésének utolsó perceiben balesetezett, a becsapódás után pedig (mely során 37 G-s erőhatás érte) elővigyázatosságból kórházba szállították. Itt szerencsére nem találtak sérülése utaló jeleket, csapata erőfeszítéseinek köszönhetően pedig a futamon is indulhatott. Igaz, néhány kör után egy elektromos hiba miatt fel kellett adnia a küzdelmet.

A leintés után elismerte, nemcsak a lelke fájt a kiesés után, összességében azonban roppant szerencsésnek tartja magát, hogy néhány kisebb „horzsolással” megúszta. „Néhány testrészemben még érzem a fájdalmat” – ismerte el vasárnap délután. „A legfontosabb dolog azonban az, hogy tegnap átestem az összes vizsgálaton – ezért mentünk a kórházba – és nem találtak komoly sérülést. Éreztem persze a fájdalmat, de azt hiszem, most ez a legfontosabb” – elmélkedett.

„Nem voltak problémáim a vezetéssel. Őszintén mondom, hihetetlenül meggyőző az autók és a pályák biztonsága, hiszen nagyon komoly volt az ütközés, és annak a hatása, mégis elsétálhattam a helyszínről. Ez hihetetlen. Körülbelül egy tizedmásodpercem volt a gondolkodásra. Tudtam, hogy fájni fog, és azt is, hogy hatalmas becsapódás lesz. Nem volt sok időm, hogy összeszedjem a gondolataimat. Szerencsés vagyok, hogy nem sérültem meg. Oké, egy kicsit még érzem az ütést, de semmi sem tört el. Ez pedig jó jel az F1 számára. Szuperek a biztonsági előírásaink” – hálálkodott.

De nemcsak a biztonságért dolgozónak, hanem a Saubernek is köszönetet mondott, a csapattagok ugyanis az anyagi gondok és a hiányzó pótalkatrészek ellenére összerakták autóját az éjszakába nyúló pluszműszak során. „Semmi sem maradt abból az autóból. 24 óra alatt egy teljesen új versenygépet kellett építeniük, elvégezve minden feladatot, ami ehhez szükséges. Fantasztikusan dolgoztak. Sajnos nem tudtam befejezni a versenyt, de ez semmit sem von le az érdemeikből, hiszen ők tényleg nagyszerű munkát végeztek” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Max Verstappen

02016.10.25. 19:13

„Ember, micsoda idióta!”

Így szólt a rádió Texasban

12016.10.25. 18:26

A Renault versenyzője csapatutasítást akart

Palmer gyorsabbnak érezte magát márkatársánál