Ericsson rendben van, de kérdéses indulhat-e a futamon

írta: M4Sport
2016. július 09. 19:32
FOTÓ: ©xpbimages.com

A délutáni orvosi vizsgálat során nem találtak sérülése utaló jeleket, Marcus Ericsson azonban még nem veheti biztosra, hogy indulhat a holnapi futamon, hiszen reggel is át kell mennie a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) orvosi vizsgálatán, ahhoz, hogy megkapja a rajtengedélyt.

A Sauber versenyzője a harmadik szabadedzés utolsó perceiben balesetezett, miután szélesen fordult a Stowe-kanyar kijáratánál, kerekével érintette a pályát határoló műfüvet és a gumifalba csapódott (az Auto Bild Motorsport információi szerint ekkor 37 G-s erőhatás érte a pilótát). Ericsson egyedül hagyta el sérült autóját, a segítők pedig már a pálya szélén vizsgálni kezdték.

Később a Sauber jelezte, elővigyázatosságból kórházba szállítják, ahol alaposabban kivizsgálják majd; ezzel egyébként biztossá vált, hogy kihagyja az időmérőt, bár autóját egyébként sem valószínű, hogy fel tudták volna készíteni az újabb eseményre. A vizsgálatok során szerencsére nem találtak sérülése utaló jeleket (ezt a pilóta és a csapat is megerősítette a közösségi médiában), Ercisson pedig a pályára is visszatért, az viszont továbbra is kérdéses, részt vehet-e a futamon.

Ő peresze ott akar lenni a rajtnál (ha indulhat, akkor a boxutcából kell startolnia), ehhez azonban az FIA vasárnapi orvosi vizsgálatán is meg kell kapnia a zöld jelzést. „Nyilvánvaló, hogy ez egy óriási baleset volt” – nyilatkozta a svéd miután visszatért a paddockba. „Szélesen fordultam a 15-ös kanyarban, ahol megcsíptem a műfüvet, ami még kicsit vizes volt. Elveszítettem az uralmam az autó felett és jött a becsapódás. Elmentem az orvosi központba, ahonnan a becsapódás ereje miatt elküldtek a kórházba” – elevenítette fel a történteket.

„Elvégeztek néhány rutinvizsgálatot, de a dolgok egyelőre biztatónak tűnnek. Egy kis fájdalmat még érzek, de egyébként rendben vagyok. Természetesen eléggé kiábrándító, hogy nem tudtam részt venni az időmérőn, de most az a legfontosabb, hogy rendben vagyok. Elnézést szeretnék kérni a csapatomtól, amiért ilyen sok munkát csináltam nekik” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

@ericsson@
#1 @ericsson@ 2016. július 09. 21:35  

Ez nagyon kemény becsapódàs volt amúgy.FORMA-1 HÍREK

Daniel Ricciardo

02016.10.22. 22:27

„Sok ember panaszkodott” – Verstappent nem sokkolta az új szabály…

Herbert: "A szabály, ami megmondja, mit nem tehetsz, a Forma–Ford fesztiválra való"

02016.10.22. 21:30

Az első három nyilatkozata Austinból

Így értékeltek a főszereplők