Érkezik a harmadik Renault-motor is

írta: M4Sport
2016. június 30. 10:10
FOTÓ: ©xpbimages.com

További jelentős előrelépésre számít a Red Bull a Renault-tól. A franciák következő fejlesztései Japánban érkeznek.

A fejlesztés terén a múlt évben igencsak lomhának bizonyuló Renault idén a tervezettnél egy futammal előbb, már Monacóban bevetette második verziójú erőforrását (igaz, négy helyett csak két autóban), mellyel mind a Red Bull, mint pedig a franciák gyári csapata elégedett volt. Az előrelépésnek is köszönhető, hogy az osztrákok többször is közel kerülhettek a Ferrarihoz és a Mercedeshez.

A gyártó a mezőnyből a legkevesebb módosító pontot használta el 2016-ban, mindössze 11-et, ami azt jelenti, hogy további 21 zsetonnal gazdálkodhat. Bár mérnökeik Monaco után jelezték, várhatóan nem fogják valamennyit elkölteni, Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke egy szerdai rendezvényen előrebocsátotta, lesz harmadik verziójú Renault-erőforrás is, mégpedig várhatóan az október 9-én rendezendő Japán Nagydíj hétvégéjén.

„Úgy Japán táján érkezhet. Erről persze érdemes a Renault-t is megkérdezni, de ők ezt jelezték nekünk. Mostanra úgy tűnik, megtalálták a helyes utat a fejlesztésben, és komoly előrelépéseket tesznek. Már megvan az irány, így remélhetőleg további jelentős fejlődésre számíthatunk” – fogalmazott a brit a Motorsportnak.

Amennyiben ezek az újítások is beváltják a hozzájuk fűzött reményeket, a Red Bull reménykedhet, hogy nagy hajrával még lesz esélye a Ferrari konstruktőri második helyének elorozására. Daniel Ricciardo mindenesetre úgy véli, a franciák eddigi munkájukkal sokat tettek azért, hogy helyreállítsák a Red Bull-lal való viszonyukat.

„Kicsit még idén is hullámzó a teljesítményünk, de összességében tudom, hogy jobb az autónk, mint tavaly, és az erőforrásunkkal még jobb lehet. Másra nem is vágyhatunk, amíg érződik a fejlődés, tudjuk, hogy jó irányba tartunk. A karosszériánk érezhetően működik, azt teszi, amit csinálni akarok vele, ami azt jelenti, az aerodinamikai mérnökök is jól dolgoznak – remélhetőleg ebben az irányban haladunk tovább.”

Horner kiemelte, a Renault plusz lóerőinek hála idén már távolról sem kell akkora kompromisszumokat kötniük a beállítások terén, mint egy évvel ezelőtt. „A leszorítóerő terén még mindig vissza kell vennünk, de kicsivel gyorsabbak vagyunk. Ez persze más problémákhoz is vezet, ami magyarázza például a bakui gumiproblémáinkat. A motorunk ugyanakkor határozott előrelépést jelent, és most már újra versenyképesek lehetünk az egyenesekben, ha kicsit lejjebb vesszük a szárnyakat, és megtaláljuk a kompromisszumos megoldást a közepes és lassú tempójú kanyarokban” – magyarázta a csapatfőnök.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

02016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”

02016.10.26. 16:22

„Mihelyst föladod, halott vagy” – Hamilton

Megviselte, de meg nem törte a nyeretlen időszaka

52016.10.26. 14:43

Bolond lenne nem megpróbálni

Ericsson is bekopogtat a Force Indiához