Erős a Red Bull – csak nem látszott!

írta: M4Sport
2016. október 07. 09:56
FOTÓ: ©xpbimages.com

Erősen kezdett a Red Bull Japánban, igaz, az eredményeket böngészve ez nem látszik egyértelműnek, a csapat versenyzőit azonban hátráltatta a virtuális biztonsági autó, így az igazán gyors körök elmaradtak. A versenytempó viszont már most biztatónak tűnik.

Amikor kezdetét vette a szezon utolsó harmada, a Red Bull a szingapúri mellett a japán helyszínt emelte ki, mondván talán itt is közelebb férkőzhet a Mercedeshez. A szabadedzéseken elért időeredmények alapján mondhatnánk, hogy a csapat várakozásai túlzottan optimisták voltak, hiszen egyelőre alaposan elmaradnak a címvédőtől, a lista azonban csalóka lehet.

A bikások ugyanis pont akkor teljesítették volna leggyorsabb köreiket, amikor Esteban Gutiérrez autója megadta magát, és „beküldték” a virtuális biztonsági autót. „A pálya pozitív a csapat számára, ma pedig nem voltunk messze az ellenfelektől. Az egykörös tempót még nem láttuk, mert pont a gyorskörünkön lépett érvénybe a virtuális biztonsági autós jelzés” – kezdte Max Verstappen, aki végül negyedik lett, lemaradása pedig nyolc tized volt Nico Rosbergtől.

Ezen azonban – ahogyan azt a fiatal holland is elmondta – még lehet javítani, a hosszabb etapok viszont már most ígéretesnek tűnnek. „Mindkét keveréken jók voltunk, különösen a keményen. Nagyon-nagyon jónak tűntek a hosszabb etapok, de még várnunk kell, hogy kiderüljön, milyen motormódban voltak” – utalt a Mercedesre. „Eddig minden pozitív. A malajziai eredmény segített, de nem volt szükségem ilyen lökésekre, hogy magabiztosnak érezzem magam” – tette hozzá.

A csapattárs, Daniel Riccirado hasonlóan vélekedett a pénteki napról és a Red Bull erősségeiről (ő is úgy érzi, elsősorban a versenytempó biztató). „Eléggé jó nap volt ez. Eléggé jó délután. Beváltak a módosítások, melyeket az első edzés után hajtottunk végre. A virtuális biztonsági autó nélkül Kimi Räikkönen körül lettem volna. A versenytempónk rendben van. Tisztességes köröket futottunk.”

Az ausztrál elismerte, még mindig örömmel gondol vissza Malajziára, ahol megszerezte idei első győzelmét, most azonban már csak az előtte álló feladatokra koncentrál. „Kemény lesz az év hátralévő része. Az időmérőn erősek lehetünk, közel kerülhetünk a Mercedeshez és remélhetőleg a Ferrari előtt leszünk. Ha be tudtam volna fejezni a körömet, akkor talán gyorsabb lettem volna Kiminél. Próbálunk versenyre kelni velük. A legjobb három közé jutás komoly kihívás lesz” – mondta.

A folytatással kapcsolatban egyébként mindkét Red Bull-pilóta elmondta, örülne, ha megérkezne az eső Malajziába, nedves pályán ugyanis közelebb kerülhetnek a Mercedeshez, sőt akár le is győzhetik a címvédőt. Vagy, ahogyan Verstappen mondta, ha ez nem is biztos, hogy sikerül, akkor is több esélyük lesz egy esős hétvégén.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton, Niki Lauda, Toto Wolff

02016.10.22. 01:11

Rosberg óvatos

„Ezek a szabadedzések nem jelentenek túl nagy segítséget”

02016.10.22. 01:06

Terrorhangulat? Räikkönen mást mondana…

Arrivabene reagált Baldisserri kijelentésére – és nem érti, miért meglepő Räikkönen formája