Erősebb motorjával meglepné a Mercedest a Red Bull Szingapúrban

írta: M4Sport
2016. szeptember 05. 09:38
FOTÓ: ©xpbimages.com

A legnehezebb helyszín letudva, a Red Bull Szingapúrban pedig visszatérne a dobogóra. A hírek szerint új motort kapnak a Renault-tól, és titkon abban bíznak, akár a győzelemre is lehet esélyük.

Saját bevallása szerint is a kármentésről szólt a Red Bull monzai hétvégéje. Daniel Ricciardo az 5., Max Verstappen a 7. helyen zárta a versenyt, s a csapat ezzel megőrizte második helyét a gyártók bajnokságában. „Tudtuk, hogy az ötödik-hatodik hely lehet a maximum. Ez majdnem tökéletes kármentés volt” – nyilatkozta Helmut Marko tanácsadó.

Hogy csak majdnem, az elsősorban Max Verstappen gyenge rajtjának volt köszönhető. A holland az első kört mindössze a 11. pozícióban fejezte be, miután az első métereken majdnem megállt a pályán. „Meg kellett kerülnöm Verstappent, mert szinte állva maradt” – kommentálta az esetet az ellenfele miatt szintén pozíciót vesztő Nico Hülkenberg.

Marko elmondása szerint nem vezetői hibáról volt szó. „Max nem tehetett róla. A motorján bekapcsolt a lefulladásgátló. A technikusaink rosszul állították be” – árulta el Marko. Verstappennek meggyőződése: „Enélkül Bottas előtt értem volna célba.”

Panaszra így sincs oka a Milton Keynes-ieknek. „A Ferrari még mindig tizenegy ponttal mögöttünk áll. A legfontosabb számunkra az volt, hogy Európából előttük állva, másodikként távozzunk” – magyarázta Marko.

Céljukat elérték – most joggal bizakodhatnak. A következő helyszín Szingapúr lesz, amely papíron az egyik legkedvezőbb pálya autójuknak. „Most Szingapúr, Sepang, Szuzuka és Mexikó jön, melyek a mi pályáink. A Ferrari most gyorsabb volt, de Monza a mi leggyengébb pályánk. Csak egyenesekből és lassú kanyarokból áll” – mutatott rá Christian Horner csapatfőnök.

Két hét múlva teljesen más lesz a helyzetük – várakozásaik szerint akár a győzelemre is lehet esélyük. És ezt nemcsak pálya kedvezőbb karakterisztikájára alapozzák, hanem a Szingapúrba vitt fejlesztéseikre is. Marko szerint a Renault is rákészül a hétvégére. „Új elemek és egy továbbfejlesztett motor érkezik” – vetítette előre.

A Renault a négy gyártó közül az egyetlen, amely a nyári szünet óta még egy módosító pontot sem használt fel – pedig összesen még 21 van neki. Az Auto Motor und Sport úgy tudja, az új fejlesztésekhez ezúttal is csak hármat vetnek be, az üzemanyag-befecskendezés terén változtatnak. Ettől 15 lóerős teljesítménynövekedést várnak. Emellett új benzinnel is készülnek. A fejlesztések összességében körönként 0,2 másodperces gyorsulást eredményezhetnek.

A Red Bull bár nem idézte bajnoki önmagát az elmúlt években, Szingapúrban rendszerint szezonja egyik legjobb versenyét futotta. 2014-ben kettős dobogót ünnepelte, míg 2015-ben Daniel Ricciardo 2. lett Sebastian Vettel mögött, miközben a Mercedes csak szenvedett.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Hombre B
#1 Hombre B 2016. szeptember 05. 10:08  

Én inkább arra számítok, hogy sima Mercedes győzelem lesz Szingapúrban, aztán RB - Ferrari vegyesen, azért a Ferrari se szokott ott rossz lenni, illetve Vettel is szereti a pályát. Malajzia és főleg Japán már hasonló lehet, mint Németországban volt.FORMA-1 HÍREK

Max Verstappen

02016.10.22. 21:30

Az első három nyilatkozata Austinból

Így értékeltek a főszereplők

752016.10.22. 21:01

Először az austini első rajtkockában Hamilton!

A két Red Bull megosztott taktikával próbálja kizökkenteni a Mercedest